• Etusivu
  • Talo

Havet i fokus på Bostadsmässan som har öppnats den 15.7 i Karleby

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.07.2011
20117_27127.jpg

Hav, båtliv, tomter med egen strand samt sju strandbastur, förutom det exceptionella runda området återspeglar i korthet Bostadsmässan i Karleby som har öppnats för allmänheten fredagen den 15.7. På området finns åtta tomter med egen strand och två med strandrätt.

Temat för Finlands största avgiftsbelagda sommarevenemang, som ordnas för 42:a gången, är "Hem i olika storlekar – för människor i olika livsskeden". Sammanlagt 40 hem presenteras, från små våningshusbostäder till villor med egen strand.

- Den speciella formen och havsnärheten gör att området är exceptionellt i jämförelse med Österbotten och ganska ovanligt i också i det övriga Finland.

Det runda planområdet har väckt intresse även i utlandet

Den speciella planen har utvecklats av Karleby stads planeringschef Veli-Pekka Koivu och den slutliga formen för kvartersplaneringen gavs av arkitekt Jukka Turtiainen. Han beundrade karlebybornas mod att eftersträva en ovanlig stadskvarterplan, förverkligad i europeisk stil.

- Bostadsmässans plan har väckt intresse även utrikes. För drygt tio år sedan användes området som en plats för snö och ren fylllnadsjord.

Karleby stad gjorde ett medvetet beslut att göra om platsen till ett runt område med behörig plan, säger Bostadsmässans projektchef Touko Rauma.

Bågformade gator och kvartersplanen beaktar havsstrandens ombytliga väder. Med en utförligt utarbetad plan har uppkomsten av vindtunnlar förhindrats och man har skapat ett gynnsamt mikroklimat, fortsätter Heiskanen.

Mässans tilläggsobjekt i Neristan (Karleby gamla stad) har inretts av Jukka Rintala

Bostadsmässans utbud kompletteras av mässans tilläggsobjekt i den kulturhistoriskt värdefulla stadsdelen Neristan. Läkaren och diktaren Ernst V Knapes år 1818 byggda hus stod tomt i över tio år. Nu har den värdefulla fastigheten restaurerats enligt traditionella metoder som respekterar det ursprungliga.

Vackra hem i en exceptionell miljö kan beundras varje dag på Bostadsmässan i Karleby, klockan 10-18 ända till 14.8.

Artikkeli suomeksi

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202210_79752.jpg
Sähköautoilu helpottuu talvella huomattavasti, kun kotona on oma latausasema
Säiden kylmetessä ja iltojen pimetessä kotien energiankulutus kasvaa lämmityksestä ja valaistuksen tarpeesta johtuen. Monia saattaa lisäksi mietityttää tämänhetkinen maailmantilanne ja korkeat energiahinnat, mutta sähköautoilusta ei kannata olla huolissaan. Sähköautoa ladataan pääsääntöisesti yöllä, jolloin kiinteistön muu kulutus on pienimmillään ja lataus on mahdollista ajoittaa edullisimmille tunneille. Turvallisinta lataaminen on siihen suunnitellulla laitteella.
20114_25559.jpg
Vinkit pesuhuoneeseen
Pesutilat lähestyvät ilmeeltään kylpylöitä; kaivataan avaruutta ja ylellisyyttä arkipäivään. Pesutilan remontti tulee usein ajankohtaiseksi puutteellisten vesieristeiden, vesivahingon tai muuten vain tilan kulumisen vuoksi. Täydellinen pesuhuone remontti vaatii hyvän suunnitelman ja aikataulutuksen. Jos remontti ei ole vielä ajankohtainen, voit pienilläkin konsteilla yrittää parantaa tilan ilmettä.
202110_73185.jpg
Kannattaako lämmitysremonttiin hakea ELYn tukea vai kotitalousvähennystä?
Kun omakotitalon öljylämmityksestä ollaan luopumassa, lämmitysremonttiin on tarjolla kaksi vaihtoehtoista tukea. Kumpi tukimuoto kannattaa valita, jotta hyöty olisi mahdollisimman suuri?
20223_77459.jpg
Helppo kukkapenkki terassilaudasta ja näkösuoja vinorimasta - katso hyvät vinkit ja ideat
Kun pihalla on monen eri aikakauden pergolarakennelmia, tuli aika tuunata molemmat. Uusi pergola sai juurelleen yksinkertaisen ja helppohoitoisen kukkapenkin. Vanha pergola tuettiin rima-aidalla ja samalla pihalle saatiin toimiva näkösuoja. Nyt sekä uusi että vanha pergola muodostavat pihalle yhtenäisen ja viihtyisän kokonaisuuden. Katso vinkit!
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
20141_37547.jpg
Lisäeristämällä helposti säästöä sähkölaskuun
Miksi yläpohjan lisälämmöneristys kannattaa?Kuten tiedetään, lämmin ilma nousee ylöspäin, jolloin lämpövuoto huonosti eristetyn katon kautta on ilmiselvä. Sitä kautta saattaa poistua viidesosa kodin lämmöstä. Miksi siis lämmittää katolla istuvien harakoiden jalkoja?Yläpohjan lisälämmöneristys on helppo tapa lisätä kodin energiatehokkuutta ja samalla katsastaa yläpohjan tila, sillä lisälämmöneristettä laitettaessa katolla on kuitenkin käytävä, jotta tietää vanhan eristeen paksuuden, tilan ja materiaalin. Kun katolle kiipeää, on hyvä myös katsoa, ovatko lvi-putket kondenssieristettyjä.Jos katosta löytyy höyrynsulussa tai läpivienneissä vuotoja, ne on paikattava. Huonokuntoinen lämmöneriste on parempi poistaa - seasta voi löytyä hiirenpesiä. Purueristeen päällekin paloeristeeksi laitettu hiekka on parempi poistaa ennen lisälämmöneristystä sekä sekaeriste (muha).

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton