• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolassa viihtyy pidempäänkin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.07.2011
20117_27125.jpg

Tankarin majakkasaarella voi kohdata vanhan saaristolaiselämän miljöön ja tunnelman.

Kokkolassa viihtyy useampiakin päiviä, sillä meri sekä monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumatarjonta houkuttelevat asuntomessukävijää näkemään ja tekemään samalla muutakin. Erityisesti asuntomessujen aikaan Kokkolassa tapahtuu kaikenlaista kaiken aikaa.

Näe ja koe kaunis Tankarin majakkasaari

Kokkolan edustalla sijaitseva Tankarin majakkasaari on monipuolinen matkailu- ja retkeilykohde, joka tarjoaa vierailleen unohtumattomia luontokokemuksia ja otteita vanhasta saaristolaiselämästä. Kesällä Tankariin liikennöidään säännöllisesti. Majakka on edelleen toiminnassa, joten siihen ei voi tutustua milloin tahansa. Majakkapäivinä majakan ylätasanteelle pääsee kuitenkin oppaan johdolla. Majakkaan nousu on mahdollista klo 13.30-15.15 majakkapäivinä: la 16.7. – su 17.7., la 23.7. – su 24.7., la 30.7. – su 31.7., la 6.8. – su 7.8. sekä la 13.8. – su 14.8.

Vanhakaupungin lumoa

Opastettuja retkiä järjestetään myös Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. "Tapulikaupungin tarinoita" on piikatyttö Otilian johdolla tehtävä retki, jonka aikana tavataan Kokkolassa vaikuttaneita historiallisia hahmoja. Ajat: 21.7. ja 4.8. klo 18 (lähtö Raatihuoneelta). Kesto noin 2 tuntia.

Asuntomessuaikana 15.7.-14.8. vanhakaupunki Neristanissa järjestetään runsaasti tarinallisia kävelykierroksia. Kierroksella tutustutaan pieniin, viehättäviin merimiesten ja käsityöläisten taloihin, nähtävyyksinä mm. barkassi maihinnousuvene kahakasta 1854 sekä tunnelmalliset pihapiirit ja museokorttelit. Käyntikohteena on myös Asuntomessujen oheiskohde Knapen talo. Ajat: 15.7., 19.7., 22.7., 26.7., 29.7., 2.8., 5.8., 9.8., 11.8. ja 12.8. klo 18 (lähtö Kauppatorilta). Retki kestää 1,5 tuntia.

Vanhakaupunki Neristanin kadut kertovat kaupungin historiasta.
Vanhakaupunki Neristanin kadut kertovat kaupungin historiasta.

Opastettuja kierroksia järjestetään myös Marian ja Elisabethin hautausmailla, jotka hiljaisella ja kiehtovalla tavalla kertovat Kokkolassa vaikuttaneista henkilöistä. Marian hautausmaalla kierros järjestetään 24.7. ja 14.8. klo 17.00 ja se pitää sisällään musiikkihetken vanhassa kappelissa. Elisabethin hautausmaalla opastettu kierros on 7.8. klo 17.00.

Ilmaisia bussikierroksia ja suosittu iltatori

Ilmainen opastettu bussikierros on hauska tapa tutustua Kokkolan kaupunkiin. Bussikierroksella tutustutaan vanhakaupunki Neristaniin, eri kaupunginosiin, suurteollisuusalueeseen, satamaan sekä Kokkolan mielenkiintoisiin nähtävyyksiin ja asuntomessualueeseen. Kierros esittelee historiaa, nykyaikaa ja tulevaisuutta Kokkolassa. Lähtö on Kauppatorilta klo 11. Ajat: 16.7. ja 6.8.

Tunnelmallinen ja suosittu iltatori on Kauppatorilla kesäkeskiviikkoisin klo 17 sekä asuntomessujen aikaan 15.7.-14.8. myös perjantaisin.

Kokkolan torin tunnelmaa.
Kokkolan torin tunnelmaa.

Musiikkia, teatteria, kuvataidetta… ja jalkapalloa

Myös kulttuurikaupunkina Kokkolasta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Kokkolan kaupunginteatterin ja kesäteatterien tarjontaan kannattaa tutustua ja ihastua.

Kokkolan oopperakesä 14.-18.7., Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat 31.7.-7.8. sekä Kokkola Rock Vol. V 6.-7.8. ajoittuvat myös samaan ajanjaksoon asuntomessujen kanssa.

Kokkolan kuudes oopperakesä tarjoaa konsertteja eri puolilla kaupunkia. Oopperakesän pääteos tänä vuonna on Mozartin Taikahuilu, minkä lisäksi nautitaan mm. Lied-konserteista. Tarkemmat tiedot oopperakesän tarjonnasta: http://www.kokkolaopera.com/

Kuvataiteen ystävien kannattaa tutustua Joni Virtasen valokuva- jaääniteokseen FORM – MUOTO. Luontokokoelma Kiepissä on avoinna 5.7.-31.8. ti-su klo 11-16. Kokkolalaisen kuvataiteilija Marianne Kaustisen kollaasi "Tupsukkaita ja siilikkäitä" on myös Kiepissä esillä 16.6.-30.10. Kaustinen on luonut Kieppiin perhosten maailman. Näyttelyn yhteydessä on myös tapahtuma, jossa lapset voivat tehdä silkkipaperista ja villasta perhosia, munia, toukkia, koteloita ja kotelokoppia.

Myös urheilusta kiinnostuneille Kokkolalla on tarjottavaa. Kokkola Cup XXXI pidetään 21.-24.7. Luvassa runsaasti jännittäviä pelejä eri kentillä jalkapallon ystäville.

Kokkolan oopperakesän pääteos tänä vuonna on Mozartin Taikahuilu. Kuvassa Anu Komsi.
Kokkolan oopperakesän pääteos tänä vuonna on Mozartin Taikahuilu. Kuvassa Anu Komsi.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201012_23927.jpg
Asiantuntijavihjeitä lumen poistosta ja katon tarkastuksesta!
Oikeanlainen lumen poisto ja ylläpito pelastavat katon ajoissa, sanoo kattoasiantuntija MONIER, joka haluaa nyt saada kaikki talon tai lomamökin omistajat tietoisiksi niistä riskeistä, joita kovan talvisään jatkuminen aiheuttaa katolle. Tässä MONIERin asiantuntijavihjeet, jotka voivat pelastaa monet katot yllätyksiltä tänä talvena.
pihakiveys katutaiteella rudus
Viisi vinkkiä: näinkin voi pihakiviä käyttää
Vaikka pihakivet mielletään ensisijaisesti kulkureittien ja piha-alueen katteena, tarjoaa se paljon muitakin vaihtoehtoja. Luo pihallesi jotain aivan uutta, kuka sanoo että kaiken tarvitse aina olla kuin suoraan aikakauslehdistä. Toteuta rohkeasti sellainen piha kuin itse haluat ja tarvitset.
Perhe yhdessä sohvalla
Puhtaampi koti - mikrohiukkaset pois sisäilmasta
Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuun ottamatta. Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.
20236_82445.jpg
Muuttuva tila - tilanjakajalla
Mustaruutuisina seininä ja liukuovina tunnetuiksi tulleet tilanjakajat ovat erinomainen ratkaisu vaihtelunjanoiselle sisustajalle. Tee kodistasi elävä näyttämö, joka muuttuu helposti tunnelman ja käyttötarkoituksen mukaan. Avaa tilanjakaja saadaksesi käyttöösi suuremman tilan tai vastaavasti sulje, jotta saat rajattua tilan mukavan kotoisaksi. Yhdistä tai erota – valinta on sinun.
20094_15983.jpg
Tulikiven suosikkimallit myös modernilla designilla
Tulikiven suosituimpien klassisien tulisijamallien rinnalle on nyt tullut vaihtoehdoiksi samat mallit modernilla designilla. Asiakas voi valita joko klassisen tai modernin malliversion sen mukaan, mikä kodin sisustukseen parhaiten sopii. Kaikissa versioissa on uusinta tekniikkaa edustava, puuta puhtaasti polttava pyörrepesä.
20093_15390.jpg
Sisäinen markkinointi
Lähes kaikissa ilmapiiritutkimuksessa moititaan huonoa sisäistä tiedottamista. Osa meidän ja teidän (Rakentaja.fi – kumppaniverkosto) välistä tiedottamista on sopimusnetistä aina kuukausittain päivittyvä yhteenvetoraportti toiminnasta. Toinen aktiviteettimme on kevään aikana teille lähetettävä yhteistoiminnan aktivointisuunnitelma.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton