Kokkolassa viihtyy pidempäänkin

Kokkolassa viihtyy useampiakin päiviä, sillä meri sekä monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumatarjonta houkuttelevat asuntomessukävijää näkemään ja tekemään samalla muutakin. Erityisesti asuntomessujen aikaan Kokkolassa tapahtuu kaikenlaista kaiken aikaa.

Näe ja koe kaunis Tankarin majakkasaari

Kokkolan edustalla sijaitseva Tankarin majakkasaari on monipuolinen matkailu- ja retkeilykohde, joka tarjoaa vierailleen unohtumattomia luontokokemuksia ja otteita vanhasta saaristolaiselämästä. Kesällä Tankariin liikennöidään säännöllisesti. Majakka on edelleen toiminnassa, joten siihen ei voi tutustua milloin tahansa. Majakkapäivinä majakan ylätasanteelle pääsee kuitenkin oppaan johdolla. Majakkaan nousu on mahdollista klo 13.30-15.15 majakkapäivinä: la 16.7. – su 17.7., la 23.7. – su 24.7., la 30.7. – su 31.7., la 6.8. – su 7.8. sekä la 13.8. – su 14.8.

Tankarin majakkasaarella voi kohdata vanhan saaristolaiselämän miljöön ja tunnelman.Tankarin majakkasaarella voi kohdata vanhan saaristolaiselämän miljöön ja tunnelman.

Vanhakaupungin lumoa

Opastettuja retkiä järjestetään myös Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. ”Tapulikaupungin tarinoita” on piikatyttö Otilian johdolla tehtävä retki, jonka aikana tavataan Kokkolassa vaikuttaneita historiallisia hahmoja. Ajat: 21.7. ja 4.8. klo 18 (lähtö Raatihuoneelta). Kesto noin 2 tuntia.

Asuntomessuaikana 15.7.-14.8. vanhakaupunki Neristanissa järjestetään runsaasti tarinallisia kävelykierroksia. Kierroksella tutustutaan pieniin, viehättäviin merimiesten ja käsityöläisten taloihin, nähtävyyksinä mm. barkassi maihinnousuvene kahakasta 1854 sekä tunnelmalliset pihapiirit ja museokorttelit. Käyntikohteena on myös Asuntomessujen oheiskohde Knapen talo. Ajat: 15.7., 19.7., 22.7., 26.7., 29.7., 2.8., 5.8., 9.8., 11.8. ja 12.8. klo 18 (lähtö Kauppatorilta). Retki kestää 1,5 tuntia.

Vanhakaupunki Neristanin kadut kertovat kaupungin historiasta.Vanhakaupunki Neristanin kadut kertovat kaupungin historiasta.
Opastettuja kierroksia järjestetään myös Marian ja Elisabethin hautausmailla, jotka hiljaisella ja kiehtovalla tavalla kertovat Kokkolassa vaikuttaneista henkilöistä. Marian hautausmaalla kierros järjestetään 24.7. ja 14.8. klo 17.00 ja se pitää sisällään musiikkihetken vanhassa kappelissa. Elisabethin hautausmaalla opastettu kierros on 7.8. klo 17.00.

Ilmaisia bussikierroksia ja suosittu iltatori

Ilmainen opastettu bussikierros on hauska tapa tutustua Kokkolan kaupunkiin. Bussikierroksella tutustutaan vanhakaupunki Neristaniin, eri kaupunginosiin, suurteollisuusalueeseen, satamaan sekä Kokkolan mielenkiintoisiin nähtävyyksiin ja asuntomessualueeseen. Kierros esittelee historiaa, nykyaikaa ja tulevaisuutta Kokkolassa. Lähtö on Kauppatorilta klo 11. Ajat: 16.7. ja 6.8.

Tunnelmallinen ja suosittu iltatori on Kauppatorilla kesäkeskiviikkoisin klo 17 sekä asuntomessujen aikaan 15.7.-14.8. myös perjantaisin.

Kokkolan torin tunnelmaa.Kokkolan torin tunnelmaa.

Musiikkia, teatteria, kuvataidetta… ja jalkapalloa

Myös kulttuurikaupunkina Kokkolasta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Kokkolan kaupunginteatterin ja kesäteatterien tarjontaan kannattaa tutustua ja ihastua.
Kokkolan oopperakesä 14.-18.7., Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat 31.7.-7.8. sekä Kokkola Rock Vol. V 6.-7.8. ajoittuvat myös samaan ajanjaksoon asuntomessujen kanssa.

Kokkolan kuudes oopperakesä tarjoaa konsertteja eri puolilla kaupunkia. Oopperakesän pääteos tänä vuonna on Mozartin Taikahuilu, minkä lisäksi nautitaan mm. Lied-konserteista. Tarkemmat tiedot oopperakesän tarjonnasta: http://www.kokkolaopera.com/

Kuvataiteen ystävien kannattaa tutustua Joni Virtasen valokuva- ja ääniteokseen FORM – MUOTO. Luontokokoelma Kiepissä on avoinna 5.7.-31.8. ti-su klo 11-16. Kokkolalaisen kuvataiteilija Marianne Kaustisen kollaasi ”Tupsukkaita ja siilikkäitä” on myös Kiepissä esillä 16.6.-30.10. Kaustinen on luonut Kieppiin perhosten maailman. Näyttelyn yhteydessä on myös tapahtuma, jossa lapset voivat tehdä silkkipaperista ja villasta perhosia, munia, toukkia, koteloita ja kotelokoppia.

Myös urheilusta kiinnostuneille Kokkolalla on tarjottavaa. Kokkola Cup XXXI pidetään 21.-24.7. Luvassa runsaasti jännittäviä pelejä eri kentillä jalkapallon ystäville.
Kokkolan oopperakesän pääteos tänä vuonna on Mozartin Taikahuilu. Kuvassa Anu Komsi.Kokkolan oopperakesän pääteos tänä vuonna on Mozartin Taikahuilu. Kuvassa Anu Komsi.
 
Päivitetty
13.7.2011