• Etusivu
  • Sisustus

Makuuhuoneissa valoisa tunnelma

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.07.2011
20117_27095.jpg

Loma-asunnon makuuhuoneessa on rauhallinen tunnelma.

Viihtyisä tila

Mäntyharjun Loma-asuntojen makuuhuoneet ovat varsin viihtyisiä. Huonetilojen pinnat ovat sävyltään vaaleita ja tiloihin on pyritty saamaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa isojen ikkunoiden avulla. Näin makuuhuoneista on saatu avaran oloisia vaikka tilaa neliöihin nähden olisikin suhteessa vähän. Valoisa makuuhuone palvelee tällöin myös oleskelutilana jossa voi viettää aikaa päivisin.

Puupinnat luovat tunnelmaa

Makuuhuoneiden seinäpinnat ovat useassa kohteessa vaakapaneloituja ja vaaleiksi sävytettyjä. Lähes joka makuuhuoneessa on jätetty puunpinta näkyviin. Tämä onkin yksi selkeistä eroista verrattaessa loma-asuntojen makuuhuoneiden tyyliä omakotitalon makuuhuoneisiin.

Osassa kohteita on jätetty hirsiseinän pinta näkyviin. Tämä korostaa mökkimäistä tunnelmaa ja tuo säväyksen vanhanajan asumistyyliä nykypäivän loma-asumiseen. Käsittelemätön hirsiseinä ei tosin ole valoisin ratkaisu ja se onkin huomioitava huonetilan valaistuksessa.

Hirsiseinät luovat perinnemökin vaikutelman.
Hirsiseinät luovat perinnemökin vaikutelman.

Kalusteet tilan mukaan

Makuuhuoneiden kalustus käsittää pääasiassa parivuoteen lisäksi yöpöydät sekä tilan huonealan salliessa vaatteiden säilytykseen tarkoitettuja kaappeja. Tilan rajallisuus vaikuttaa selkeästi kalusteiden määrään ja sijoitteluun.

Makuuhuoneen tyylikkään symmetrinen sisustus.
Makuuhuoneen tyylikkään symmetrinen sisustus.

Paljon luonnonvaloa

Suomen kesä on tunnetusti valoisa joka on osaltaan vaikuttanut myös huonetilojen valaistussuunnitteluun. Makuuhuoneissa on pyritty käyttämään mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Useassa kohteessa valo on tuotu huonetilaan isojen ikkunoiden kautta. Tämän lisäksi on vielä asennettu vuoteiden yläpuolelle matalia suorakaiteen muotoisia ikkunoita tehostamaan luonnonvalon vaikutusta huoneessa.

Valaisimien osalta niiden sijoittelu painottuu lähinnä vuoteiden viereen. Yöpöydän ja sängyn läheisyyteen sijoitetut jalalliset tai seinäkiinnitteiset valaisimet palvelevat lähinnä kohdevalona vuorokauden pimeimpinä aikoina. Yleisvalaistukseen tarkoitettujen kattovalaisimien tarve on suhteellisen vähäinen joka näkyykin niiden harvassa sijoittelussa.

Sängystä näkee suoraan järvelle.
Sängystä näkee suoraan järvelle.
Jos luonnonvalo ei riitä, on valasin lähellä.
Jos luonnonvalo ei riitä, on valasin lähellä.

Väriä vain tehosteena

Makuuhuoneiden värimaailma koostuu pääasiassa vaalean harmaan ja ruskean eri sävyistä. Tehosteväreinä on käytetty esimerkiksi sinistä, turkoosia, violettia ja fuksianpunaista joita on käytetty eri tekstiileissä kuten tyynyissä ja peitteissä. Yleisin ja hallitseva väri makuuhuoneissa muodostuu isoista pinnoista, seinistä, katosta ja lattiasta ja käsittää näin ollen puun eri sävyt aina valkoiseen asti.

Tyynyissä käytetty fuksianpunainen luo valkoisen tilan kanssa tehokkaan kontrastin.
Tyynyissä käytetty fuksianpunainen luo valkoisen tilan kanssa tehokkaan kontrastin.
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43423.jpg
Uudella läpivientisarjalla 100% aluskatteen tiiveys
Uutta tiiveyttä kattoonAluskatteen tiivisteen tehtävänä on varmistaa, ettei tuiskuava lumi, sade tai vesikaton alle muodostuva kondenssivesi pääse välikattoon kastelemaan ja vaurioittamaan rakenteita ja eristeitä. VILPE®-perheeseen on nyt kehitetty tähän tarpeeseen uuden sukupolven ratkaisu: Aluskatteen 2K-tiiviste.
20235_81797.jpg
Puutarha mahtuu pieneenkin tilaan
Ruukkupuutarhojen suosio on lisääntynyt niiden muunneltavuuden ja myös pienen tilantarpeen vuoksi. Ruukuissa kasveja voi vaihtaa, poistaa ja lisätä koko kasvukauden ajan. Toisaalta ruukkuja on helppo siirtää paikasta toiseen halun ja tarpeen mukaan. Myös hyötykasvien kasvattaminen sujuu esimerkiksi valmiissa kasvusäkeissä siististi ja kätevästi.
Vaasa ylhäältä päin
Kolme kulttuurinähtävyyttä
Vaasan Asuntomessujen avajaisviikolla 9.7. avattiin ja julkistettiin alueen kolme merkittävää kulttuurikohdetta. Simon Gripenbergin Korttitalo-taideteos, Pohjanmaan taidetoimikunnan Taidepuutarhafestivaali ja Alexander Reichsteinin Ihmeotuksia ja ihmemuutoksia -tilataidenäyttely ovat messuvieraiden nähtävillä koko Asuntomessujen ajan. Kulttuurikohteiden tarkoituksena on sekä tuoda uutta sisältöä messutapahtumaan että antaa viihtyisää ja kiehtovaa ilmettä koko alueelle.- Jokainen sukupolvi jättää oman jälkensä rakennetun ympäristön kerroksellisuuteen. Meidän on taiten ja vastuullisesti hoidettava oma velvollisuutemme arvostaen niin edellisten sukupolvien, kuin tulevien elämäntyötä, arvoja ja korkeimpia inhimillisiä pyrkimyksiä paremman huomisen luomiseksi. Taiteen tehtävä on olla edelläkävijä, suunnannäyttäjä, kokeilla, haistella ja viitoittaa tietä niin tieteelle kuin tekniikalle, myös rakentamiselle ja arkkitehtuurille. Minulle tämä asuntomessujen avajaisten alla paljastettava taideteos kertoo yksituumaisuudesta pyrkiä yhä ylöspäin ja siitä vahvasta luottamuksesta toisiin toimijoihin, joilla on saatu aikaan paljon, totesi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen tervehdyspuheessaan.Korttitalo-taideteos on pystytetty asuntomessualueen ranta-aukiolle, joka toimii myöhemmin asukkaiden kohtaamis- ja ajanviettopaikkana merimaiseman ääressä. Taidepuutarhafestivaali on perustettu messualueen Kivikkopuistoon aivan ranta-aukion viereen. Puisto on saanut nimensä suurista siirtolohkareista, jotka pimeän tullen valaistaan sinisellä valaistuksella. Puistossa ja kivien lomassa on useita taideteoksia, joiden äärelle puistopolut johdattavat. Ihmeotuksia ja ihmemuutoksia -tilataidenäyttely on puolestaan pystytetty asuntomessualueella sijaitsevan Suvilahden koulun liikuntasaliin.
20192_56353.jpg
Tämän helpommaksi ei takkaremontti voi tulla
Tiesitkö, että sinä voit omalta osaltasi vaikuttaa pienhiukkaspäästöjen vähentämiseen omassa lähiympäristössäsi? On tärkeää tiedostaa mitä tulisijassaan polttaa ja miten. Myös itse tulisijalla on päästöjen syntymisessä oma osansa.
20204_64132.jpg
Remonttivastuusta taloyhtiöissä
Asunto-osakeyhtiössä ilmenee varsin usein epätietoisuutta siitä, kuuluuko huoneistoissa, ja erityisesti niiden kosteissa tiloissa, tehtyjen remonttien kustannukset taloyhtiölle vai osakkaalle tai osittain kummallekin.
201510_44573.jpg
Mökkeily vuoden ympäri vaatii kunnon rakenteet
Vaikka Kastelli tunnetaan omakotitaloistaan, ei pidä väheksyä Kastellin huvilamallistoa. Rakentajatutkimuksen mukaan Kastellin tinkimätön laatu, valmistajan luotettavuus ja huvilamallistojen toimivuus saa huvilavalinnan kääntymään Kastellin malliston puoleen.Tilaa veloitukseton Kastelli-huvilaesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-huvilasta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton