Makuuhuoneissa valoisa tunnelma

Loma-asunnon makuuhuoneessa on rauhallinen tunnelma.Loma-asunnon makuuhuoneessa on rauhallinen tunnelma.

Viihtyisä tila

Mäntyharjun Loma-asuntojen makuuhuoneet ovat varsin viihtyisiä. Huonetilojen pinnat ovat sävyltään vaaleita ja tiloihin on pyritty saamaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa isojen ikkunoiden avulla. Näin makuuhuoneista on saatu avaran oloisia vaikka tilaa neliöihin nähden olisikin suhteessa vähän. Valoisa makuuhuone palvelee tällöin myös oleskelutilana jossa voi viettää aikaa päivisin.

Makuuhuoneeseen on helppo tulla välillä lepäämään.Makuuhuoneeseen on helppo tulla välillä lepäämään.

Puupinnat luovat tunnelmaa

Makuuhuoneiden seinäpinnat ovat useassa kohteessa vaakapaneloituja ja vaaleiksi sävytettyjä. Lähes joka makuuhuoneessa on jätetty puunpinta näkyviin. Tämä onkin yksi selkeistä eroista verrattaessa loma-asuntojen makuuhuoneiden tyyliä omakotitalon makuuhuoneisiin.

Osassa kohteita on jätetty hirsiseinän pinta näkyviin. Tämä korostaa mökkimäistä tunnelmaa ja tuo säväyksen vanhanajan asumistyyliä nykypäivän loma-asumiseen. Käsittelemätön hirsiseinä ei tosin ole valoisin ratkaisu ja se onkin huomioitava huonetilan valaistuksessa.

Hirsiseinät luovat perinnemökin vaikutelman.Hirsiseinät luovat perinnemökin vaikutelman.

Kalusteet tilan mukaan

Makuuhuoneiden kalustus käsittää pääasiassa parivuoteen lisäksi yöpöydät sekä tilan huonealan salliessa vaatteiden säilytykseen tarkoitettuja kaappeja. Tilan rajallisuus vaikuttaa selkeästi kalusteiden määrään ja sijoitteluun.

Makuuhuoneen tyylikkään symmetrinen sisustus.Makuuhuoneen tyylikkään symmetrinen sisustus.

Paljon luonnonvaloa

Suomen kesä on tunnetusti valoisa joka on osaltaan vaikuttanut myös huonetilojen valaistussuunnitteluun. Makuuhuoneissa on pyritty käyttämään mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Useassa kohteessa valo on tuotu huonetilaan isojen ikkunoiden kautta. Tämän lisäksi on vielä asennettu vuoteiden yläpuolelle matalia suorakaiteen muotoisia ikkunoita tehostamaan luonnonvalon vaikutusta huoneessa.

Valaisimien osalta niiden sijoittelu painottuu lähinnä vuoteiden viereen. Yöpöydän ja sängyn läheisyyteen sijoitetut jalalliset tai seinäkiinnitteiset valaisimet palvelevat lähinnä kohdevalona vuorokauden pimeimpinä aikoina. Yleisvalaistukseen tarkoitettujen kattovalaisimien tarve on suhteellisen vähäinen joka näkyykin niiden harvassa sijoittelussa.

Sängystä näkee suoraan järvelle.Sängystä näkee suoraan järvelle.
Jos luonnonvalo ei riitä, on valasin lähellä.Jos luonnonvalo ei riitä, on valasin lähellä.

Väriä vain tehosteena

Makuuhuoneiden värimaailma koostuu pääasiassa vaalean harmaan ja ruskean eri sävyistä. Tehosteväreinä on käytetty esimerkiksi sinistä, turkoosia, violettia ja fuksianpunaista joita on käytetty eri tekstiileissä kuten tyynyissä ja peitteissä. Yleisin ja hallitseva väri makuuhuoneissa muodostuu isoista pinnoista, seinistä, katosta ja lattiasta ja käsittää näin ollen puun eri sävyt aina valkoiseen asti.

Tyynyissä käytetty fuksianpunainen luo valkoisen tilan kanssa tehokkaan kontrastin.Tyynyissä käytetty fuksianpunainen luo valkoisen tilan kanssa tehokkaan kontrastin.
 
Julkaistu
12.7.2011