Yhteydet auki tietoverkolla ja antenneilla

Tietoverkkopistorasioissa ei kannata säästellä. Tietoverkon kaapelointi ja pistorasiat kuuluvat jokaiseen asunnon huoneeseen, sillä tietokoneiden lisäksi viihde-elektroniikka ja kodinkoneet tulevat jatkossa vaatimaan yhteyden internetiin. Laitteiden lisääntyessä tulee muistaa myös riittävän monien sähköpistorasioiden sijoittaminen tietoverkko- ja antenniliitäntöjen yhteyteen.
Harvalla pientalolla on mahdollisuus liittyä kaapelitelevisioon tai suurempaan yhteisantennijärjestelmään, joten tarvitaan omat antennit ja tila antennivahvistinkaapille. Erikoistuneet antenniyrittäjät pystyvät näkyvyysmittareillaan mittaamaan antennille optimaalisen paikan, joten kannattaa käyttää heitä hyväksi antennimaston sijaintia päätettäessä.

Antennista signaali johdetaan antennikaapelia pitkin tähtipisteeseen, josta se jaetaan antennirasioihin eri puolille taloa. Antennipistorasia kannattaa sijoittaa jokaiseen huoneeseen, jolloin televisiota voi seurata keittiöaskareiden tai aamupalan aikana.

Satelliittiantennin koko määräytyy sen perusteella, mistä satelliitista vastaanotto tapahtuu. Lisäksi satelliittiantennin kokoon vaikuttaa rakennuksen maantieteellinen sijainti. Etelä- ja Länsi-Suomessa riittää usein pienempi antenni kuin Pohjois- ja Itä-Suomessa.
Kuva Schneider ElectricKuva Schneider Electric
Satelliittiantennia valittaessa on syytä kiinnittää huomiota antennin teknisten ominaisuuksien lisäksi myös heijastimen eli lautasen väriin.

Värin tulisi sopia ympäristön kanssa yhteen mahdollisimman vähän maisemaa häiriten. Esim. keskiharmaa tai kuusenvihreä voivat monesti olla sopivampia värejä kuin valkoinen.
Televisio, puhelin ja datayhteydet
Tänä päivänä mökilläkin katsotaan televisiota. Myös netissä surffailu- ja sähköpostin lukemisma...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan