Kodinohjaus säästää vaivaa ja energiaa

Ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Niihin voidaan liittää pistorasiat, valaistus, lämmitys ja talon tekniset järjestelmät. Ohjauskeskukseen voidaan kytkeä myös tunnistimia ja hälyttimiä tai kokonainen turvajärjestelmä.

Lue lisää sähköistyksestä

Markiisien ja rullakaihdinten ohjaus käy helposti kaukosäätimellä tai automaattisesti kodinohjausjärjestelmällä.
Markiisien ja rullakaihdinten ohjaus käy helposti kaukosäätimellä tai automaattisesti kodinohjausjärjestelmällä.

Eteinen

Eteistiloihin asennetun ohjausjärjestelmän ohjauslaitteen avulla voidaan koti asettaa haluttuun tilaan. Esimerkiksi Kotona, Poissa, Poissa pitkään ja Tulossa kotiin -tilanteet voivat olla käytettävissä. Valittu tilanne määrittelee, mihin tilaan kodin laitteet ohjautuvat. Kodin toimintojen tilanneohjauksella säästetään valaistuksen ja lämmityksen käyttämää energiaa sekä lisätään turvallisuutta. Kaikki hoituu helposti vain yhdellä kytkimen painalluksella.

Keittiö

Keittiössä sijaitsevat useimmat kodinkoneet. Erityisesti turvallisuuden, mutta myös energian säästön vuoksi pistorasioita kannattaa ohjata ajastimilla, jolloin esimerkiksi liesi tai kahvinkeitin eivät voi jäädä päälle tarpeettomasti.

Turvallisuutta lisää myös astianpesukoneen alle sijoitettu kosteudenilmaisin, joka vahingon sattuessa ilmoittaa ohjausjärjestelmälle tapahtuneesta. Ohjausjärjestelmä sulkee välittömästi vesiliittymän minimoiden vahingot sekä ilmoittaa talon asukkaille esim. tekstiviestillä tapahtuneesta.

Keittiön valaistusta voidaan ohjata yksinkertaisesti valitsemalla painikkeista tarkoitukseen sopiva valaistustila, esimerkiksi ”työvalot” tai ”yleisvalot”, jolloin tarvittavat valaisimet syttyvät yhdellä painalluksella ja muut valot sammuvat.
Ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta. Kun asetukset on kerran tehty, on käyttö helppoa.Ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta. Kun asetukset on kerran tehty, on käyttö helppoa.

Olohuone/ruokailu

Valaistus voidaan säätää halutunlaiseksi ajankohdan ja tarpeen mukaan. Erilaiset ennalta säädetyt tilannevalaistukset ovat hyvä ratkaisu myös olohuoneeseen ja ruokailutiloihin. Yleisvalaistuksesta on helppo siirtyä tunnelma- tai esim. tv:n katseluvalaistukseen yhdellä kytkimen painalluksella. Juhlava illallinen on mukava nauttia tunnelmallisessa valaistuksessa, johon voidaan yhdistää esim. puutarhan maisema- ja koristevalaistus.
Makuuhuoneet
Portaaton valonsäätö on miellyttävä ominaisuus makuuhuoneissa. Lapset puolestaan pitävät himmeämmästä...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan