Loma-asuntomessut ylittivät odotukset ja 53 000 kävijän rajapyykin

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa päättyivät tänään 10.7. aurinkoisissa merkeissä. Maksaneita kävijöitä oli 53 727*. 50 000 kävijä kukitettiin päätössunnuntaina porttien avauduttua. Lauantaina 9.7. tehtiin Loma-asuntomessujen päiväkohtainen kävijäennätys 5366 kävijällä.

Vuoden 2008 Loma-asuntomessuilla Porissa kävijöitä oli 65 363, mutta messut kestivät viikon pidempään.

– Runsas kävijämäärä, erittäin positiivinen yleisöpalaute sekä näytteilleasettajien tyytyväisyys kertovat kunnan onnistuneista messujärjestelyistä sekä Loma-asuntomessujen vetovoimaisuudesta. Tämä lupaa hyvää myös ensi vuoden Loma-asuntomessuille Lappeenrannassa sekä vielä suunnitteluvaiheessa oleville tuleville Loma-asuntomessuille, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Lue lisää päättyneistä loma-asuntomessuista

Loma-asuntomessuilla Mäntyharjussa riitti kävijöitä jonoksi asti.

Loma-asuntomessuilla Mäntyharjussa riitti kävijöitä jonoksi asti.

Mäntyharju vahvisti asemaansa Suomen mökkikuntana

Tunnettu ja perinteikäs mökkikunta Mäntyharju on tyytyväinen Loma-asuntomessuihin.

– Olemme erittäin ylpeitä kävijämääristä sekä saadusta palautteesta. Laatu ja yleisön tyytyväisyys ovat todella tärkeitä meille kunnassa. Erityisesti yhteistyö Suomen Asuntomessujen ja meidän välillä on ollut saumatonta. Kaikkien puhaltaminen yhteen hiileen näkyi sekä näytteilleasettajille että sitä kautta laajemmin yleisölle, kunnanjohtaja Jussi Teittinen myhäilee tyytyväisenä.

Tapahtuma näkyi myönteisesti myös Mäntyharjun keskustassa ja muissa matkailukohteissa ja -palveluissa. Kunnan ja lähiseudun majoitus- ja ravintolapalvelut ovat olleet täynnä messujen ajan.

– Mäntyharjussa kesä on muutenkin vilkas, mutta messut lisäsivät entisestään vipinää katukuvaan. Oli mukavaa, että paitsi messuturistit myös paikalliset löysivät oheistapahtumat, Mäntyharjun kunnan matkailuvastaava-kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky toteaa.

Yli-Pyky on erityisen tyytyväinen siihen, että messujen oheiskohde, Iso-Pappilan museoalue, löysi yleisönsä. Oheiskohteen perinnekunnostukseen liittyviä työnäytöksiä ja näyttelyjä kävi katsomassa vilkkaimpina päivinä useita satoja ihmisiä.

– Kysyntää perinnekorjaukselle ja korjausrakentamiselle näyttää olevan, sillä kävijät olivat hyvin tiedonhaluisia, Yli-Pyky arvioi.

Keskustassa järjestetyt tapahtumat keräsivät yleisökseen 
niin turisteja kuin paikallisiakin.

Keskustassa järjestetyt tapahtumat keräsivät yleisökseen niin turisteja kuin paikallisiakin.

Messuilta ostettiin tuliaisia ja mökkitavaraa

Loma-asuntomessujen näytteilleasettajat ovat kautta linjan tyytyväisiä messujen myyntiinsä sekä messuilla saatuun näkyvyyteen ja huomioon. Norppa-laitureita messualueen rannassa esitellyt Mikko Makkonen kertoo, että kysyntää on ollut.

– Messut ovat menneet tosi hyvin ja olemme tehneet paljon kauppaa. Osa kävijöistä tietää odottaa messuilta hyviä lehtitarjouksia, toisille ne tulevat positiivisena yllätyksenä.

Mäntyharjulaisen huonekalu- ja sisustusliike Kaluste-Kipparin omistaja Marja Hälikkä on tyytyväinen messujen ensikertalainen.

– Messut ovat todella positiivinen kokemus. Olemme myyneet paljon sisustustavaraa messuilla ja houkutelleet runsaasti lisää kävijöitä myös liikkeeseemme keskustaan. Ihmiset ovat kommentoineet, että kuinka kaunis ja visuaalisesti houkutteleva osasto meillä on.

Riippukeinuja myyneelle Mikko Laitamolle messutoiminta on tuttua. Riippukeinut sopivat Loma-asuntomessujen kävijöiden loma-ajatuksiin hyvin.

– Olemme myyneet paljon riippukeinuja ja kiinnostus on ollut huomattavaa. Ihmiset ostavat keinuja pääosin mökille, mutta myös omakotitaloihin, parvekkeille tai lahjaksi. Meillä käy kauppa hyvin, kun messufiilis on oikea.

*Lopullinen virallinen kävijäluku ilmoitetaan noin kuukauden kuluessa levikintarkastuksen suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen.
 
Julkaistu
12.7.2011