• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessut ylittivät odotukset ja 53 000 kävijän rajapyykin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 11.07.2011
20117_27069.jpg

Loma-asuntomessuilla Mäntyharjussa riitti kävijöitä jonoksi asti.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa päättyivät tänään 10.7. aurinkoisissa merkeissä. Maksaneita kävijöitä oli 53 727*. 50 000 kävijä kukitettiin päätössunnuntaina porttien avauduttua. Lauantaina 9.7. tehtiin Loma-asuntomessujen päiväkohtainen kävijäennätys 5366 kävijällä.

Vuoden 2008 Loma-asuntomessuilla Porissa kävijöitä oli 65 363, mutta messut kestivät viikon pidempään.

– Runsas kävijämäärä, erittäin positiivinen yleisöpalaute sekä näytteilleasettajien tyytyväisyys kertovat kunnan onnistuneista messujärjestelyistä sekä Loma-asuntomessujen vetovoimaisuudesta. Tämä lupaa hyvää myös ensi vuoden Loma-asuntomessuille Lappeenrannassa sekä vielä suunnitteluvaiheessa oleville tuleville Loma-asuntomessuille, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Lue lisää päättyneistä loma-asuntomessuista

Mäntyharju vahvisti asemaansa Suomen mökkikuntana

Tunnettu ja perinteikäs mökkikunta Mäntyharju on tyytyväinen Loma-asuntomessuihin.

– Olemme erittäin ylpeitä kävijämääristä sekä saadusta palautteesta. Laatu ja yleisön tyytyväisyys ovat todella tärkeitä meille kunnassa. Erityisesti yhteistyö Suomen Asuntomessujen ja meidän välillä on ollut saumatonta. Kaikkien puhaltaminen yhteen hiileen näkyi sekä näytteilleasettajille että sitä kautta laajemmin yleisölle, kunnanjohtaja Jussi Teittinen myhäilee tyytyväisenä.

Tapahtuma näkyi myönteisesti myös Mäntyharjun keskustassa ja muissa matkailukohteissa ja -palveluissa. Kunnan ja lähiseudun majoitus- ja ravintolapalvelut ovat olleet täynnä messujen ajan.

– Mäntyharjussa kesä on muutenkin vilkas, mutta messut lisäsivät entisestään vipinää katukuvaan. Oli mukavaa, että paitsi messuturistit myös paikalliset löysivät oheistapahtumat, Mäntyharjun kunnan matkailuvastaava-kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky toteaa.

Yli-Pyky on erityisen tyytyväinen siihen, että messujen oheiskohde, Iso-Pappilan museoalue, löysi yleisönsä. Oheiskohteen perinnekunnostukseen liittyviä työnäytöksiä ja näyttelyjä kävi katsomassa vilkkaimpina päivinä useita satoja ihmisiä.

– Kysyntää perinnekorjaukselle ja korjausrakentamiselle näyttää olevan, sillä kävijät olivat hyvin tiedonhaluisia, Yli-Pyky arvioi.

Keskustassa järjestetyt tapahtumat keräsivät yleisökseen niin turisteja kuin paikallisiakin.
Keskustassa järjestetyt tapahtumat keräsivät yleisökseen niin turisteja kuin paikallisiakin.

Messuilta ostettiin tuliaisia ja mökkitavaraa

Loma-asuntomessujen näytteilleasettajat ovat kautta linjan tyytyväisiä messujen myyntiinsä sekä messuilla saatuun näkyvyyteen ja huomioon. Norppa-laitureita messualueen rannassa esitellyt Mikko Makkonen kertoo, että kysyntää on ollut.

– Messut ovat menneet tosi hyvin ja olemme tehneet paljon kauppaa. Osa kävijöistä tietää odottaa messuilta hyviä lehtitarjouksia, toisille ne tulevat positiivisena yllätyksenä.

Mäntyharjulaisen huonekalu- ja sisustusliike Kaluste-Kipparin omistaja Marja Hälikkä on tyytyväinen messujen ensikertalainen.

– Messut ovat todella positiivinen kokemus. Olemme myyneet paljon sisustustavaraa messuilla ja houkutelleet runsaasti lisää kävijöitä myös liikkeeseemme keskustaan. Ihmiset ovat kommentoineet, että kuinka kaunis ja visuaalisesti houkutteleva osasto meillä on.

Riippukeinuja myyneelle Mikko Laitamolle messutoiminta on tuttua. Riippukeinut sopivat Loma-asuntomessujen kävijöiden loma-ajatuksiin hyvin.

– Olemme myyneet paljon riippukeinuja ja kiinnostus on ollut huomattavaa. Ihmiset ostavat keinuja pääosin mökille, mutta myös omakotitaloihin, parvekkeille tai lahjaksi. Meillä käy kauppa hyvin, kun messufiilis on oikea.

*Lopullinen virallinen kävijäluku ilmoitetaan noin kuukauden kuluessa levikintarkastuksen suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20087_11833.jpg
4 Valokaari
Näytteilleasettaja: Kastelli-talot Oy Pihasuunnittelija: Seppo Koskinen Loma-asuntomessujen kohde 9Jo kauempaa mereltä päin näkee, että Valokaaressa on satsattu terasseihin. Terassit peittävät kohteen pihaa pinta-alaltaan n. 400 m²:n verran. Suuren rantaterassin eri puolille on saatu sijoitettua niin ruokailuryhmä kuin aurinkotuolitkin. Terassin jatkona on reilun kokoinen laituri, jonka kannella sopii myös viettää aikaa. Tilaa on isommillekin rantajuhlille. Saunarakennuksen korkeamman terassiosan alle on järjestetty säilytystilaa esimerkiksi puutarhakalusteille. Kokonaisuuden toteutuksessa on hyödynnetty myös vanhoja veneiden vesillelaskupaikan rakenteita. Terassin puupintojen lomaan on sovitettu istutusalueita. Kokonaisuus on erittäin vaivaton lomailijan kannalta.
20219_72702.jpg
Onko sinullakin oviongelma eteisessä? Näin selviät siitä
Poika tulee kovaa vauhtia ulko-ovesta tuulikaappiin, saappaat lentävät seinälle ja samalla hän avaa vauhdilla tuulikaapin oven. Äiti taas astuu samaan aikaan samaan eteistilaan kylpyhuoneesta ja kohta kolahtaa – KOPS!Onko tuttu tilanne? Äiti ja poika ovat solmussa ovisotkun keskellä ja kumpikaan ei saa ovea auki. Taas kammottava naarmu ovessa, jota joku saa paikata sen sadannen kerran.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mineriittilevyjen poisto purettavasta talosta?
Kysymys:Purettavassa talossa on mineriittilevyjulkisivu. Talo puretaan kaatamalla se pihamaalle ja purkamalla maassa rakennusmateriaalit. Pitäisikö mineriittilevyt poistaa ennen talon kaatamista? Kaatamisessa suuri osa mineriiteistä luultavasti rikkoutuisi ja niissä mahdollisesti olevasta asbestista osa vapautuisi. Paras varmasti olisi purkaa mineriitit talon ollessa pystyssä, mutta kuinka suuri riski muodostuu jos kaadetaan mineriittien vielä ollessa paikallaan?
20234_81368.jpg
Miten valitaan nykymääräysten mukainen käymälä ja harmaavesi­suodatin?
Aurinko lämmittää jo ihanasti jokaisen poskia ja tuleva mökkikausi odottaa ihan nurkan takana alkuaan. Yleisin ratkaisu mökeillä on edelleenkin, vuosikymmenten jälkeen, itse rakennettu kompostoiva käymälä. Takavuosikymmeninä hajuhaitat ja jätöksiin pesiytyneet kärpäset olivat suorastaan hellepäivän painajainen. Nykyään kaikki on toisin. Laki edellyttää, että kuivakäymälän jätökset kerätään tiiviille pohjalle, eikä käsittelemätöntä jätettä saa haudata maahan. Täten varmistetaan, etteivät mahdolliset taudinaiheuttajat ja erilaiset bakteerit kulkeudu vesistöihin. Käymäläjätteet tulee kompostoida, ja Pikkuvihreä tarjoaa mökkiläisille parhaat ratkaisut.
20221_74428.jpg
Akustiikkasuunnittelu olennaisessa roolissa puurakennuskohteissa
Rakennus rakennetaan käyttäjää varten ja asuinympäristön akustinen miellyttävyys lisää asumisen ja elämisen viihtyisyyttä. Kun melu ja liiat äänet voivat häiritä unta ja keskittymistä sekä aiheuttaa jopa terveyshaittoja, niin vastaavasti akustisesti miellyttävä ympäristö alentaa stressitasoja tutkitusti.Akustinen suunnittelu onkin tärkeää rakennuksen loppukäyttäjän kannalta. Rakentamisen lainsäädäntö asettaa myös tavoitteet ääneneristysvaatimuksille. Puurakennuskohteissa haasteita akustiikkasuunnitteluun tuovat erityisesti puun luontaiset ominaisuudet rakennusmateriaalina.
20239_83080.jpg
Huuhtelukaulukseton wc-istuin helppo puhdistaa
Perinteisten wc-istuimien sisäreunaa kiertää huuhtelukaulus, jonka avulla huuhteluvesi ohjataan kulhon eri puolille. Tekniikka on sinällään toimivaa, mutta valitettavasti huuhtelukauluksen alla on oivallinen paikka bakteereille. IDO Rimfree on aivan uudenlainen wc-istuin, josta on jätetty huuhtelukaulus kokonaan pois.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton