Viikon kysymys: Terassin runko

Mökin terassi on tarkoitus tehdä kestopuusta. Koko on noin 2500x6000mm. Runkotavaraksi tulee 50x150, reunalankkujen väliin myös 50x150 soirot 500 tai 600 jaolla. Kiinitykset tulevat palkkikengillä. Päälle asennetaan normaali laudoitus. Maapohja on routimaton. Kaivetun moreenin päällä on noin 100-130 cm hiekkapatja. Alueella on rinne ja salaojat.

Voiko rakenteen tehdä suoraan sorapatjalle tasattuna? Vai edellyttääkö kestopuurungon kosteustekninen kestävyys ylösnostoa betonilaatoilla ?
Vastaus:
Voit asentaa suoraan hiekan päälle painekyllästetyn lankun. Tavallisesti suosittelemme, että pohjalankku asennetaan 30x30 käy...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
16.8.2011