Mäntyharjun sisustusvinkit

Loma-asunnot eivät ole enää romuvarastoja, jonne tuodaan se, mikä ei mahdu kellarikomeroon. Ihmiset haluavat ympärilleen kauniita asioita. Silmää miellyttävässä ympäristössä sielukin lepää. Mäntyharjun loma-asuntomessujen toisena teemana olikin tänä vuonna taide.

Mäntyharjun loma-asuntomessut

Sisustustekstiilit ja taulut tuovat elävyyttä vaaleaan kokonaisuuteen.Sisustustekstiilit ja taulut tuovat elävyyttä vaaleaan kokonaisuuteen.

Vaikka moderni ja pelkistetty tyyli on päivän sana, oli Mäntyharjussa esillä myös pehmeämpää linjaa. Esillä olevista loma-asunnoista suuri osa oli hirsitaloja. Puisia seinä- ja lattiapintoja oli pehmentämässä esimerkiksi erilaiset muhkeat sohvat ja tyynyt.

Punaisen eri sävyt oli näkyvästi esillä loma-asuntomessuilla.Punaisen eri sävyt oli näkyvästi esillä loma-asuntomessuilla.

Viimeisteltyjä kokonaisuuksia

Loma-asunnot muodostivat huolitellun kokonaisuuden. Sama teema jatkui huoneesta toiseen. Monessa loma-asunnossa päävärinä oli käytetty vaaleita sävyjä. Vastakohtana vaaleudelle asunnoissa oli käytetty pirteän värisiä sisustusmateriaaleja, kuten pinkkiä, omenanvihreää ja keltaista. Myös maanläheiset värit, beige ja ruskea, olivat näyttävästi esillä. Sisutuksissa oli leikitelty myös mustien yksityiskohtien kanssa.

Musta lampunvarjostin on tyylikäs ilmestys.Musta lampunvarjostin on tyylikäs ilmestys.
Ilmaveivi oli esillä myös loma-asuntomessuilla.Ilmaveivi oli esillä myös loma-asuntomessuilla.

Vaaleiden pintojen lisäksi myös puiset ja puun väriset pinnat olivat suosittuja mökeissä. Puiset pinnat tuovat asuntoihin ripauksen maalaisromantiikkaa. Monissa näistä asunnoista puuta oli käytetty myös sisustusmateriaalina. Esillä oli muun muassa puisia pöytiä, tuoleja ja sohvia. Olipa esillä jopa perinteisiä keinutuolejakin.

Maalaisromantiikkaa parhaimmillaan.Maalaisromantiikkaa parhaimmillaan.

Sisustus jatkuu saunaan ja terassille

Nykyajan loma-asunnoissa ei tyydytä sisustamaan vain mökin sisätiloja. Sisustus jatkuu saunatupiin ja terasseille, joskus jopa laitureille. Saunatupien ja terassien somistukeen messuilla oli haettu inspiraatiota ympäröivästä luonnosta. Toisaalta esimerkiksi terasseilla oli esillä myös huippumederneja aurinkotuoleja. Loma-asuntomessuilla olikin sisustusideoita esillä jokaiseen makuun.

Terassin valkea pöytä ja harmaat tuolit sulautuvat Mäntyharjun maisemaan.Terassin valkea pöytä ja harmaat tuolit sulautuvat Mäntyharjun maisemaan.
Harmaat sisustuselementit sointuvat kauniisti saunatupaan.Harmaat sisustuselementit sointuvat kauniisti saunatupaan.
 
Julkaistu
12.7.2011