Kokkolan Asuntomessualue
– pieni ja pyöreä

Kokkolan Vanhansatamanlahdelle sijoitettu asuntomessualue on rakennettu meren päälle. Mistään Venetsiasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan lahden pohjukkaan on ajettu täyttömaata. Messualue on muodoltaan pyöreä. Alue on suhteellisen pieni ja tiiviisti rakennettu, mikä vähentää messuvieraiden kävelyn määrää. Alue sijaitsee vain 2 km keskustasta, joten keskustan tuntumaan majoittuville vieraille itse alue on käytännössä kävelymatkan päässä.

Kokkolan pyöreä asuntomessualue on vertaansa vailla...

Pyöreä kaava - kaarevat kadut.Pyöreä kaava - kaarevat kadut.

Mikä nimeksi?

Asuntomessualueen nimi on vielä auki ja Keski-Pohjanmaa-lehti järjestikin nimikilpailun, jonka myötä lehden toimitukseen lähetettiin kymmeniä nimiehdotuksia, joita varmaan nimestä päättävät virkamiehet hyödyntävät. Tulipa nimeksi mikä tahansa se voisi hyvin olla vaikka Kokkolan Ruori, joka kuvastaa pyöreää muotoa, satamaa ja meren läheisyyttä yleensä. Meren läheisyys on kaavamuodon ohella alueen selvä valtti.

Meri on vahvasti esillä Kokkolan asuntomessualueella.Meri on vahvasti esillä Kokkolan asuntomessualueella.

Kaikenlaisia koteja - kaikenikäisille

Kokkolan asuntomessujen pääteemana on Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille, mikä ennakkoon vaikuttaisi olevan hyvin esillä. Alueelle rakennetaan omakotitalojen lisäksi myös mm. kerrostaloja. Senioriasumisen näkökulmasta tehtyjä suunnitteluratkaisuja on nähtävissä sekä pien- että kerrostaloissa ja varmasti mielenkiintoinen kohde tulee olemaan myös erityisesti iäkkäiden asukkaiden tarpeisiin suunniteltu Villa Seniori.

Esillä on erityyppisiä asuinmuotoja.Esillä on erityyppisiä asuinmuotoja.

Asuntomessualue laajenee

Messuilla on esillä 40 näyttelykohdetta, mutta alueelle rakennetaan 131 asuntoa. Laajennustyöt alkavat heti messujen jälkeen. Alueeseen ihastuville saattaakin avautua mahdollisuus tontin hankkimiseen.

Tässä yksi esillä olevista asumisen muodoista.Tässä yksi esillä olevista asumisen muodoista.
 
Julkaistu
5.7.2011