• Etusivu
  • Talo

Kokkolan Asuntomessualue<BR> – pieni ja pyöreä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.07.2011
20117_27011.jpg

Kokkolan Vanhansatamanlahdelle sijoitettu asuntomessualue on rakennettu meren päälle. Mistään Venetsiasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan lahden pohjukkaan on ajettu täyttömaata. Messualue on muodoltaan pyöreä. Alue on suhteellisen pieni ja tiiviisti rakennettu, mikä vähentää messuvieraiden kävelyn määrää. Alue sijaitsee vain 2 km keskustasta, joten keskustan tuntumaan majoittuville vieraille itse alue on käytännössä kävelymatkan päässä.

Kokkolan pyöreä asuntomessualue on vertaansa vailla...

Mikä nimeksi?

Asuntomessualueen nimi on vielä auki ja Keski-Pohjanmaa-lehti järjestikin nimikilpailun, jonka myötä lehden toimitukseen lähetettiin kymmeniä nimiehdotuksia, joita varmaan nimestä päättävät virkamiehet hyödyntävät. Tulipa nimeksi mikä tahansa se voisi hyvin olla vaikka Kokkolan Ruori, joka kuvastaa pyöreää muotoa, satamaa ja meren läheisyyttä yleensä. Meren läheisyys on kaavamuodon ohella alueen selvä valtti.

Meri on vahvasti esillä Kokkolan asuntomessualueella.
Meri on vahvasti esillä Kokkolan asuntomessualueella.

Kaikenlaisia koteja - kaikenikäisille

Kokkolan asuntomessujen pääteemana on Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille, mikä ennakkoon vaikuttaisi olevan hyvin esillä. Alueelle rakennetaan omakotitalojen lisäksi myös mm. kerrostaloja. Senioriasumisen näkökulmasta tehtyjä suunnitteluratkaisuja on nähtävissä sekä pien- että kerrostaloissa ja varmasti mielenkiintoinen kohde tulee olemaan myös erityisesti iäkkäiden asukkaiden tarpeisiin suunniteltu Villa Seniori.

Esillä on erityyppisiä asuinmuotoja.
Esillä on erityyppisiä asuinmuotoja.

Asuntomessualue laajenee

Messuilla on esillä 40 näyttelykohdetta, mutta alueelle rakennetaan 131 asuntoa. Laajennustyöt alkavat heti messujen jälkeen. Alueeseen ihastuville saattaakin avautua mahdollisuus tontin hankkimiseen.

Tässä yksi esillä olevista asumisen muodoista.
Tässä yksi esillä olevista asumisen muodoista.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202112_74279.jpg
Tee testi! Oletko remontti-ihme vai täystuho?
Vaikka välttämättä käytännön kokemusta tai koulutusta ei olisikaan kovin laajalla rakentamisen rintamalla, löytyy silti useimmilta meistä riittävää perustietoa yleisistä rakentamisen termeistä sekä työtavoista. Välineet sekä materiaalit ovat tuttuja – edes välillisesti. Vai kuulutko kenties niihin, jotka eivät erota ruuvimeisseliä jakoavaimesta ja vasarakin toimii lähinnä pähkinänsärkijän virassa?
20146_39983.jpg
Hirsihuvila sopii myös Hiekkasärkille
Kaupungin vilinästä ja vilskeestä on aina rentouttavaa päästä luonnon helmaan rauhoittumaan ja rentoutumaan. Kaipaatko itsellesi juuri tällaista paikkaa? Hongan laajasta hirsihuvila- ja mökkimallistosta löytyy monenlaista vaihtoehtoa erilaisiin maisemiin ja tarpeisiin.Välttämättä aina mallistosta ei löydy valmiina täysin omiin tarpeisiin soveltuvaa ratkaisua. Hongalta sinun on kuitenkin mahdollista saada myös toiveidesi mukaan suunnitellut hirsimökit, huvilat sekä saunat.
20143_38477.jpg
Jätteen lajittelu keittiössä vaivattomaksi
Jätteen lajittelu on yksi keittiöön sijoittuvista toiminnoista, jota ei varsinkaan nykypäivänä voi jättää huomiotta. Lajiteltavalle jätteelle ja tavaralle on varattava oikean kokoiset lajittelu- ja säilytysastiat, joille pitää löytää myös käytännöllinen sijoituspaikka. Lajiteltavaa on runsaasti, sillä useimmat kotitaloudet lajittelevat nykyisin energia-, kaatopaikka-, bio-, lasi-. metalli-, paristo-, pahvi- ja paperijätettä tai vähintään muutamia näistä. Tämä asettaa uusia vaatimuksia myös jätteen lajittelu- ja säilytysjärjestelmille.
20209_66755.jpg
Viherkatolla hallitset hulevesiä ja tasaat lämpöä
Viihtyisä viherkatto on kauneuden lisäksi käytännöllinen valinta ja voit valita sen, minkä tahansa rakennuksen katteeksi. Suomessa viherkatot ovat hiljalleen nostamassa suosiotaan varsinkin uudiskohteissa, mutta viherkatot sopivat hyvin myös saneerauskohteisiin.Tärkeintä viherkaton perustamisessa on katon kaltevuus ja siihen sopiva ratkaisu.
51_P_28939.jpg
Kiinteistöalalle uusi energiatehokkuussopimus
10.12.2009 allekirjoitettiin uusi Kiinteistöalan energiatehokkuussopimus 2010-2016, jonka tarkoituksena on vähentää rakennusten energian kulutusta ja päästöjä. Puitesopimuksen allekirjoittivat ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry. Vuoden 2010 alusta astuu voimaan myös vuokra-asunto-yhteisöjen toimenpideohjelma, johon sitoutuu ensivaiheessa yhdeksän toimijaa."Uusi sopimus on hieno osoitus energiatehokkuuden parantamisen eteen tehtävästä pitkäjänteisestä ja systemaattisesta työstä. Energiatehokkuussopimuksessa ministeriöt ja ammattimaiset kiinteistönomistajat sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja toimiin energiatehokkuuden edistämiseksi", asuntoministeri Jan Vapaavuori toteaa. Ensimmäinen kiinteistöalan energiatehokkuussopimukseen liittyvä toimenpideohjelma on tehty vuokra-asuntoyhteisöille. Siihen liittyivät tänään Asuntosäätiö, Espoonkruunu, Helsingin kaupungin asuinkiinteistöyhtiöt, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS, Mikalo Oy, SATO, Suomen Asumisoikeus, VAV ja VVO. Seuraavaksi selvitetään mahdollisuutta kehittää toimenpideohjelma toimitiloille.
20235_81861.jpg
1700-luvun talon ullakon lisäeristys toteutettiin vanhan talon ehdoilla
Ruotsin Smålandissa, Bråbyn kylässä, kohoaa kaunis punainen rakennus. Kyseessä on vanha, 1700-luvun lopulla rakennettu hirsitalo, jossa Hellströmin viisihenkinen perhe asuu ja elää. Kotia on remontoitu ulkopuolelta ja nyt on tullut aika remontoida myös kodin sisätiloja. Ensimmäiseksi remonttiprojektiksi valittiin ullakko.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton