Mäntyharjun messuilla keittiöitä kaikille

Viime viikon sunnuntaina päättyneillä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla keittiötarjonta oli laaja. Messuilla oli esillä 22 uniikkia keittiötä. Keittiöiden suunnittelussa oli kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Lue lisää Mäntyharjun loma-asuntomessuista

Puustellin vaaleat kaapit luovat keittiöön tilantuntua.Puustellin vaaleat kaapit luovat keittiöön tilantuntua.
Pintamateriaaleja oli esillä laidasta laitaan. Suosittuja olivat muun muassa laminaatti- ja massiivikoivutasot. Esittelyssä oli niin moderneja kuin perinteisempiäkin ratkaisuja. Mökkien keittiöissä on suosittu esimerkiksi vaaleita, harmaita ja jopa mustia sävyjä. Myös maanläheisiä värejä, esimerkiksi ruskeaa, on käytetty. Keittiöissä on lisäksi leikitelty väreillä, on yhdistelty rohkeasti tummaa, lähes mustaa ja vaaleaa. Kaapistoissa on käytetty lisäksi hieman uudempaa materiaalia, maitolasia.

Toimivat ja viihtyisät tilat

Monissa keittiöissä on suosittu avonaisia tiloja. Tiloissa on yhdistetty keittiö, ruokailu- ja olohuone yhdeksi kokonaisuudeksi. Useissa isoissa avonaisissa tiloissa olohuoneen ja keittiön tilanjakajana on käytetty keittosaareketta, matalaa tasoa, jonka yli on suora näköyhteys tilasta toiseen.

Keittotilat saattavat myös sijaita erillisessä pienessä keittokomerossa. Muutamissa kohteissa avonaisen ruokailutilan seinää reunustaa keittoseinä. Esillä oli myös perinteisiä vanhanajan tunnelmallisia tupakeittiöitä.

Mänyharjussa olikin esillä keittiöiden tilaratkaisiuja jokaiseen makuun. Esillä oli niin virtaviivaista ja pelkistettyä kuin monisävyistä ja runsaampaakin mallistoa. Loma-asuntomessuilla keittiövinkkejä oli tarjolla eri elämäntilanteissa oleville ihmisille, niin perheille, pariskunnille, vanhuksille kuin yksin elävillekin.
Puustellin keittiön tummat alakaapit ja vaaleat, kevyet yläkaapit luovat tasapainoisen ja ilmavan yleisilmeen.Puustellin keittiön tummat alakaapit ja vaaleat, kevyet yläkaapit luovat tasapainoisen ja ilmavan yleisilmeen.

Pieniä ja isoja

Keittiöiden koot vaihtelevat kohteissa alkaen pienistä 6m2 keittokomeroista aina yli 30m2:n avonaisiin ruokailutiloihin. Oleskelutilat muodostavat yhdessä keittiön kanssa talon sydämen. Pieniinkin keittiöihin mahtuu pieni pöytä, isompi ruokailuryhmä on sijoitettu olohuoneeseen. Kaikissa keittiöissä yhteistä on se, että niissä on kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Myös materiaalivalinnat ovat sellaisia, että keittiöt on helppo pitää puhtaana.

Stalan allas ja Oraksen hana luovat tasapainoisen kokonaisuuden.Stalan allas ja Oraksen hana luovat tasapainoisen kokonaisuuden.
Oraksen pehmeämuotoinen hana.

Oraksen pehmeämuotoinen hana.

 
Julkaistu
11.7.2011