Kunnon laituri oikealla paikalla

Suomalaiset ovat mökkikansaa. Järven tai meren rannalla on tullut vietettyä kesä jos toinenkin ja laiturin päässä on narrattu ahvenia useampikin vuosi. Auringonpalvojille laituri on mahtava paikka lekotella ja lukutoukille rauhoittava miljöö ahmia kesän suosikkidekkaria. Uimamaistereille ja vesipedoille laituri on mieluisa paikka pulahtaa laineiden syleilyyn tai tehdä kesän upeimpia uimahyppyjä. Kunnollinen laituri kestää kesän riennot ja talven lumet. Millainen sitten on hyvä laituri?

Lisätietoa Fineran laitureista

Laituri on suunniteltava käyttötavan mukaan.Laituri on suunniteltava käyttötavan mukaan.

Tarvitaanko laiturille rakennuslupa?

Rakennuslupa, toimenpidelupa vai -ilmoitus? Pääsääntöisesti pienelle laiturille ei lupaa tarvita, mutta poikkeuksiakin on. Vaikka laituri olisi omasta mielestä kuinka pieni ja huomaamaton tahansa, siitä ei kuitenkaan saa olla haittaa ympäristölle, sitä ei saa rakentaa naapurin rajaan kiinni eikä se saa muutenkaan olla sopimaton ympäristöönsä. Suuret ja erikoisemmat rakennelmat, kuten grillikatokset laiturin päässä, tarvitsevat luvan lähes aina. Lupa-asioita kannattaa kysyä siltä kunnalta, jonka alueella kesähuvila sijaitsee.

Millainen laituri meille sopisi?

Laiturin suunnittelu kannattaa aloittaa omista tarpeista. Mikä on laiturin käyttötarkoitus; onko laiturin tehtävä lähinnä olla pakollinen huvilan varuste, käytetäänkö laituria oleskeluun tai uimiseen vai kiinnitetäänkö siihen veneitä.

Varsinkin veneilijöiden on syytä huomioida veden syvyys. Loivassa rannassa laiturista tulee rakentaa pitkä tai pohjaa on mahdollisesti ruopattava. Lupa-asiat on tällöin varmistettava.

Mikäli laituri toimii lähinnän virkistäytymistarkoituksessa ja lasten uintipaikkana, varmista veden riittävä syvyys (mataluus) ja hyvä näkyvyys laiturille. Lasta ei koskaan saa jättää valvomatta veden ääressä.

Mieti laiturin paikka huolella ja varmista sille kunnollinen kiinnitys, vaikka laituri nostettaisiinkin talveksi ylös.

Veden virtausta ei kannata estää.Veden virtausta ei kannata estää.

Helppohoitoista näyttävyyttä

Fineran laiturit ovat materiaaliltaan kestävää ja helppohoitoista vinyyliä, jota ei koskaan tarvitse (eikä saa) maalata. Laituri on helppo pestä, se kestää lämpötilat -50C - +65C ja UV-säteilyn haalistumatta.

Kaikki materiaalit ovat virallisesti testattuja, myrkyttömiä eivätkä aiheuta allergioita. Materiaalit ovat täysin kosteuden- ja tuhoeläinten kestävät, ne myös kestävät mm. suolaveden, kukkien, puiden ja pensaiden seassa, mm. lehtivihreä ei tartu niihin. Materiaalien pinta ei hilseile eikä väri irtoile, niistä ei lähde tikkuja eivätkä ne lahoa. Tuotteiden työstö ja asennus on helppoa ja siitä selviää itsekin asennusohjeidemme avulla.Tuotteet voi myös purkaa ja kasata uudelleen.

Finera Aitateollisuus Oy on Suomen johtava vinyylisten aita-, terassi- ja laiturituotteiden toimittaja, joka toimittaa tuotteet asennettuna asiakkaan toivomusten mukaan ja mittatilaustyönä.

Finera vinyylituotteilla on kirjallinen 50 vuoden materiaalitakuu.

Pyydä tarjous!

Yheydenottopyynnön jättäminen on maksutonta, eikä edellytä ostamaan tuotetta.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä  

Fineran vinyylinen laituri ei kaipaa huoltomaalausta.Fineran vinyylinen laituri ei kaipaa huoltomaalausta.
 
Julkaistu
11.4.2016