Mäntyharjun messualue levittäytyy veden päälle

Tilava ja kaikki kesämökin tunnusmerkit täyttävä huvila voi sijaita myös veden päällä. Esimerkkinä tästä Loma-asuntomessut Mäntyharjussa -tapahtuman ulkonäyttelyalueella esitellään kaikin mukavuuksin varustettu uiva huvila.

Uivien huviloiden uutuusmalli on nähtävillä Loma-asuntomessujen ajan messuravintolan edessä Pyhäveden rannassa. Lisäksi rannassa on nähtävissä huvilautta ja laitureita.

Tutustu lisää loma-asuntomessujen tarjontaan

Uivat huvilat ovat ohjattavia, vakaaseen katamaraanirunkoon pohjautuvia loma-asumuksia.Uivat huvilat ovat ohjattavia, vakaaseen katamaraanirunkoon pohjautuvia loma-asumuksia.

Huvila kuin vene ja mökki yhdessä

Uivat huvilat tarjoavat mahdollisuuden jopa liikkuvaan loma-asumiseen. Moottorilla kulkevissa uivissa huviloissa yhdistyvät nykyaikaisen loma-asunnon mukavuudet ja veneilyn vapaus.

Käyttömukavuuden ohella huviloiden suunnittelun yhtenä lähtökohtana on ollut tilojen väljyys. Uivien huviloiden sisätilojen pinta-ala vaihtelee pienten saunamökkien seitsemästä neliöstä suurimpien huviloiden lähes 50 neliöön. Huviloiden valaistuksessa hyödynnetään led-tekniikkaa.

– Huvila on mahdollista rakentaa kahteen kerrokseen ja tasaiset lattiapinnat helpottavat liikkumista huvilan sisällä. Esittelyssä oleva saunallinen huvilamalli on varustettu puulämmitteisellä kiukaalla, huvilaa esitellyt Heimo Hälikkä kertoi.

Uivat huvilat ovat ohjattavia, vakaaseen katamaraanirunkoon pohjautuvia loma-asumuksia, jotka voi halutessaan ohjelmoida kulkemaan automaattiohjauksella. Ne soveltuvat liikkumiseen sisävesistöillä sekä suojaisilla saaristomerialueilla. Liikkuvat huvilat luokitellaan vesikulkuneuvoiksi ja ne rekisteröidään venerekisteriin.

Huvilautta ja laiturien uudet ilmeet

Uivan huvilan viereen on messujen ajaksi ankkuroitu laiturin lisäsiipenä toimiva huvilautta. Soutamalla tai perämoottorin avulla liikuteltava laiturimainen huvilautta soveltuu vapaa-ajan viettoon vesillä. Viisi metriä pitkällä ja 2,4 metriä leveällä lautalla mahtuu ajelehtimaan kahdeksan henkeä. Lautan penkit voi taittaa alas ja kannen alta löytyy säilytystilaa.

Messurannassa, ulkonäyttelyalueilla ja messukohteiden omissa rannoissa voi tutustua myös eri näytteilleasettajien laitureihin.

Laiturin turvallisuuden, vakauden, helppouden ja säänkestävyyden lisäksi myös laitureiden ulkonäköön on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Messuosastoilta löytyykin esimerkiksi sävytettyjä laitureita ja koristeellisia laituritolppia.

− Laiturimateriaalina puu on edelleen suomalaisten suosiossa. Sävytyksellä saadaan aikaan myös muita kuin perinteisiä värejä, messuosastollaan laitureita esitellyt Mikko Oksa sanoi.

Messuvieraat voivat tutustua loma-asuntomessualueen kelluvaan antiin messujen aukioloaikoina 27.6.−10.7. klo 10−18.
 
Julkaistu
5.7.2011