• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntyharjun messualue levittäytyy veden päälle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.06.2011
20116_26845.jpg

Uivat huvilat ovat ohjattavia, vakaaseen katamaraanirunkoon pohjautuvia loma-asumuksia.

Tilava ja kaikki kesämökin tunnusmerkit täyttävä huvila voi sijaita myös veden päällä. Esimerkkinä tästä Loma-asuntomessut Mäntyharjussa -tapahtuman ulkonäyttelyalueella esitellään kaikin mukavuuksin varustettu uiva huvila.

Uivien huviloiden uutuusmalli on nähtävillä Loma-asuntomessujen ajan messuravintolan edessä Pyhäveden rannassa. Lisäksi rannassa on nähtävissä huvilautta ja laitureita.

Tutustu lisää loma-asuntomessujen tarjontaan

Huvila kuin vene ja mökki yhdessä

Uivat huvilat tarjoavat mahdollisuuden jopa liikkuvaan loma-asumiseen. Moottorilla kulkevissa uivissa huviloissa yhdistyvät nykyaikaisen loma-asunnon mukavuudet ja veneilyn vapaus.

Käyttömukavuuden ohella huviloiden suunnittelun yhtenä lähtökohtana on ollut tilojen väljyys. Uivien huviloiden sisätilojen pinta-ala vaihtelee pienten saunamökkien seitsemästä neliöstä suurimpien huviloiden lähes 50 neliöön. Huviloiden valaistuksessa hyödynnetään led-tekniikkaa.

– Huvila on mahdollista rakentaa kahteen kerrokseen ja tasaiset lattiapinnat helpottavat liikkumista huvilan sisällä. Esittelyssä oleva saunallinen huvilamalli on varustettu puulämmitteisellä kiukaalla, huvilaa esitellyt Heimo Hälikkä kertoi.

Uivat huvilat ovat ohjattavia, vakaaseen katamaraanirunkoon pohjautuvia loma-asumuksia, jotka voi halutessaan ohjelmoida kulkemaan automaattiohjauksella. Ne soveltuvat liikkumiseen sisävesistöillä sekä suojaisilla saaristomerialueilla. Liikkuvat huvilat luokitellaan vesikulkuneuvoiksi ja ne rekisteröidään venerekisteriin.

Huvilautta ja laiturien uudet ilmeet

Uivan huvilan viereen on messujen ajaksi ankkuroitu laiturin lisäsiipenä toimiva huvilautta. Soutamalla tai perämoottorin avulla liikuteltava laiturimainen huvilautta soveltuu vapaa-ajan viettoon vesillä. Viisi metriä pitkällä ja 2,4 metriä leveällä lautalla mahtuu ajelehtimaan kahdeksan henkeä. Lautan penkit voi taittaa alas ja kannen alta löytyy säilytystilaa.

Messurannassa, ulkonäyttelyalueilla ja messukohteiden omissa rannoissa voi tutustua myös eri näytteilleasettajien laitureihin.

Laiturin turvallisuuden, vakauden, helppouden ja säänkestävyyden lisäksi myös laitureiden ulkonäköön on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Messuosastoilta löytyykin esimerkiksi sävytettyjä laitureita ja koristeellisia laituritolppia.

− Laiturimateriaalina puu on edelleen suomalaisten suosiossa. Sävytyksellä saadaan aikaan myös muita kuin perinteisiä värejä, messuosastollaan laitureita esitellyt Mikko Oksa sanoi.

Messuvieraat voivat tutustua loma-asuntomessualueen kelluvaan antiin messujen aukioloaikoina 27.6.−10.7. klo 10−18.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201512_45087.jpg
Tulityökoulutus uudistuu
Tulityökoulutus sekä katto- ja vedeneris­tysalan tulityökoulutus yhdistyvät 1.1.2016. En­nen vuotta 2016 suoritettu koulutus on voimassa kortissa mainitun ajan ja oikeuttaa tekemään vain kortin mukaisia tulitöitä: tulitöiden turvallisuus­tutkinto oikeuttaa tekemään vain tulitöitä, ja kat­to- ja vedeneristysalan tulitöiden turvallisuustut­kinto vain katto- ja vedeneristysalan tulitöitä.Ilmottaudu koulutukseen tästä!
202111_73491.jpg
Miten suojaan hormin, kun vaihdan öljykattilan lämpöpumppuun?
Olet vaihtamassa öljykattilaa esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuun ja vanha pannuhuoneen savupiippu jää tarpeettomaksi. Vanha hormi pitäisi varmaankin suojata, mutta voisiko sinne laittaa esimerkiksi vanerista tai styroxista tulppaa? Näin voisi ajatella ehkäistäkseen pakkasilman vapaan pääsyn tekniseen tilaan. Mutta mitä sanovat asiantuntijat?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Valtakunnallinen matkakortti voidaan toteuttaa Matkahuollon korteilla
Matkahuolto kannattaa ajatusta valtakunnallisen matkakortin käyttöönotosta. Ensi keväänä käyttöön otettavilla Matkahuollon uusilla matkakorteilla on teknisesti mahdollista maksaa muidenkin yhtiöiden sekä kuntien palveluita. Kunnilla ja kaupungeilla on mahdollisuus liittää Matkahuollon korttien kautta joukkoliikenteensä valtakunnalliseen matkakorttijärjestelmään ilman suuria tai kalliita järjestelmäuudistuksia.
20212_68416.jpg
Miten estetään ikkunoiden huurtuminen?
Ikkunoiden tulisi olla tiiviit, eikä niistä ei saa vetää. Ilmanvaihdon pitää silti toimia, jos sen on ajateltu ja tarkoitettu toimivan ikkunoiden kautta. Mikä siis voisi olla pielessä, jos ikkunat huurtuvat tai jäätyvät?
20133_34110.jpg
Väliseinän teko Kahi-harkolla säästää laastiakin
Kahi-harkoista rakentaminen on rationaalista, nopeaa ja edullista. järjestelmän runkona ovat ohutsaumamuurattavat Kahi-ponttiharkot. Niihin on saatavissa myös roilo- ja palkkikappaleita putkien ja raudoituksen asentamista varten, muurauskelkat laastin levitykseen ja valmispalkit aukkojen ylityksiin. Huolellisesti ohutsaumamuuratun seinän tasoiteustarve on vähäinen.Lue lisää Kahi-harkkojärjestelmästä
20086_11592.jpg
Kastellin Eikka-mökki
Porin voittajakohteeksi nousi Reposaaren oman pojan Eino Grönin Eikka-mökki 16,7 prosentin ääniosuudella. Eikka-mökki toteutettiin Kastellin huvilaratkaisulla.Eikka-mökki rakennettiin messualueen kalastajamökkialueelle. Kokonaisuus muodostuu kahdesta rakennuksesta, huvilasta ja venevajasta. Moni-ilmeinen mökki rakennettiin laulaja-artistin lapsuusmaisemiin hänen omien toiveidensa mukaan: selkeäksi, avaraksi ja valoisaksi.Meren läheisyyteen sijoitetuilta rakennuksilta vaaditaan enemmän. Lämpimyyttä, kestävyyttä ja tiiveyttä. Kastellin paikalla tehty seinä on saumaton ja kaikki rakenneliittymät ovat lämpimästi rakennettuja ja vedottomia. Tämä merkitsee erinomaista energiatehokkuutta ja selvää säästöä lämmityskustannuksissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton