• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa alkoivat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2011
20116_26830.jpg

Lasitetulta terassilta avautuu suomalainen järvimaisema.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa avattiin tänään. Erityispiirteenä esillä olevissa loma-asunnoissa on energiatehokkuus ja ekologisuus. Loma-asuntomessut ovat avoinna yleisölle kahden viikon ajan. 27.6.-10.7.2011.

Loma-asuntomessualue Pyhäkosken Pähkinälehto sijaitsee Pyhäveden rannalla 10 km Mäntyharjun keskustasta länteen, n. 2 km valtatie 5:n ja Vihannansalmentien risteyksestä etelään. Matkaa Mikkeliin, lähimpään seudulliseen keskukseen on 40 km ja pääkaupunkiseudulle n. 180 km.

Loma-asuntomessut ovatkin hyvä lähtökohta kesälomamatkan suunnittelulle. Mäntyharju itsessään on Suomen yhdeksänneksi mökkirikkain kunta. Mäntyharju on top 10 -listan pienin kunta vakituisten asukkaiden määrällä mitattuna, mikä osaltaan kertoo alueen suosiosta lomailukuntana.

Saunat kiinnostavat aina

Suomalaisille rakas ja tärkeä sauna on Mäntyharjulla vahvasti esillä. Messuvieraat voivat tutustua monenlaisiin mökki- ja rantasaunaunelmiin. Kaikkia saunoja yhdistää puulämmitys. Rantasaunat on rakennettu keskimäärin vain viisi metriä järven rannasta.

Suomalaista saunaunelmaa Mäntyharjulla.
Suomalaista saunaunelmaa Mäntyharjulla.

Taide on tärkeä osa Mäntyharjua

Loma-asuntomessujen teemoja ovat, taide ja loma-asumisen ekologisuus. Messujen avajaisissa puhunut kunnanvaltuuston puheenjohtaja Leena Pekkanen kertoi, että messujen toinen pääteema taide istuu luontevasti mäntyharjulaiseen kulttuurielämään. Hedelmällinen ja tiivis yhteistyö Taidekeskus Salmelan ja Mäntyharjun kunnan kanssa esittäytyy täällä näyttelykohteissa nuorten taiteilijoiden teoksissa ja messualueella esillä olevassa taiteessa. Kirkonkylässä sijaitseva Taidekeskus Salmelan päärakennus ja näyttelyalue kulttuurihistoriallisine rakennuksineen ja veistospuistoineen tarjoaa nautinnollisen taide-elämyksen vierailijoilleen. Taidekeskus Salmelan kesästä löytyy historiaa ja nykytaidetta unohtamatta uutuuksia ja yllätyksiä. Taiteen ja ekotehokkuuden yhdistäminen on uutta luova kokemus.

Ekopassi loma-asunnoille

VTT on kehittänyt ensimmäisen loma-asunnon ekotehokkuutta mittaavan työkalun, jota loma-asunnon ostajat ja rakentajat voivat käyttää apuna vertaillessaan loma-asunnon perusratkaisuja.

Luokitus on viisiportainen: Korkein luokitus on Eko+++, jota seuraavat Eko++, Eko+ ja Eko. Matalin luokitus on Eko-.

Ekopassi on ensimmäistä kertaa käytössä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla 27.6.–10.7.2011. Jokaisen messukohteen ekotehokkuus on etukäteen arvioitu Ekopassin avulla, ja tulokset ovat nähtävissä messuvieraille.

VTT:n Ekopassi: http://ekopassi.vtt.fi (käytössä Mäntyharjun loma-asuntomessuista 27.6.-10.7.2011 alkaen)

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201811_55334.jpg
Katse katolle - päivitä poistoputki energiatehokkaaksi
Omakotitalon katto ei pysy kunnossa itsestään. Vesikatto onkin yksi talon tärkeimmistä suojista sadetta ja kosteutta vastaan. Valitsemalla oikeat tuotteet pidät kattosi kunnossa ja varmistat talon arvon säilymisen.Jos suunnittelet kattoremonttia, muista päivittää samalla myös katon poistoputket. Näin tehtiin esimerkiksi Tynin perheessä. Ilmanvaihtoon suomalaisilla katoilla on vuosikymmeniä käytetty VILPE®-poistoputkia. Poistoputkien uusin ja tehokkain ratkaisu on VILPE® FLOW.
20213_69561.jpg
Huonokuntoisen katon kanssa ei kannata aikailla
Katto on kotisi ja omaisuutesi tärkein suoja, joten sen on oltava hyvässä kunnossa. Uusi kestävä tiilikatto paitsi pidentää talon käyttöikää myös nostaa sen arvoa.
Sohvan imurointi
Imurasioiden sijoitus
Imurasioiden sijoituspaikan valintaan vaikuttavat ensisijaisesti seuraavat kaksi asiaa:– ulottuvuus; standardi-imurointiletku on 8 metriä. Jatkovarren avulla ylletään noin 9 metrin päähän imurasialta. Perussääntö suunnittelussa on, että imurasioita sijoitetaan niin harvaan kuin on mahdollista. Käyttäjän kannalta on miellyttävintä, kun imurasiaa tarvitsee vaihtaa mahdollisimman harvoin.– käytännöllisyys; keskusimuri on kodinhoitoa helpottava laite, jota käytetään päivittäin. Imurasiat tulee sijoittaa siten, että ne ovat ergonomisesti ja siivousaluetta ajatellen mukavasti käsillä. Keittiöön kannattaa suunnittelussa sijoittaa yksi imurasia ja sitä varten erillinen neljään metriin asti venyvä keittiöletku.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakentamisen ja remontin suunnittelu
Uusi rakennusIhmiset etsivät jatkuvasti itselleen sopivia pohjaratkaisuja ja mieleisiään talomalleja. Esim. sanomalehdessä esillä oleva pohjaratkaisu käy ihmisten ajatuksissa heidän omana kotinaan. Ratkaisu, mikä toisissa perheissä jää mieleen todellisena kotina, on toisille susiratkaisu. Oman talon suunnittelu ei ole helppo tehtävä tavalliselle omakotirakentajalle. Siihen kannattaa käyttää aikaa ja rahaa, sillä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ammattisuunnittelijaan sijoitettu raha tulee toteutusvaiheessa takaisin.
200812_14346.jpg
Ideaparkin Talopäivät 9-11.1.2009
Kuluttajille Ideaparkin Talopäivät tarjoaa yhdessä Ideaparkin erittäin laajan sisustusliikkeiden ja rakennusalan toimijoiden täyttämän makasiinien valikoiman kanssa ainutlaatuisen kokonaisuuden. Lähes 40 000 neliömetriä ideoita rakentamiseen, remontointiin, asumiseen ja sisustamiseen. Kaikki saman katon alla, ilman sisäänpääsymaksua ja ilmaisia pysäköintipaikkoja 4500:lle autolle! Talopäivienkin ajan Ideaparkissa palvelevat 35 sisustamisen ja rakentamisen toimijaa. Talopäivillä mukana mm. Jämerä-kivitalot.Tervetuloa!
202010_66974.jpg
Maalauskoulu: Sisävärin valinta
Värin valinta on kenties mielenkiintoisin, mutta samalla myös haastavin osa maalausprojektia. Vaihtoehtoja löytyy paljon, eikä sisustuksen kokonaisuuden hahmottaminen ole aina helppoa. Värin valinnan helpottamiseksi on hyvä tietää joitakin perusasioita, jotta kokonaisuudesta tulisi mielekäs.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton