• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntyharjun saunat esittäytyvät

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.06.2011
20116_26823.jpg

Rantasaunat on rakennettu keskimäärin vain viisi metriä järven rannasta.

Maanantaina 27.6. auenneilla loma-asuntomessuilla on näytteillä yhteensä 11 erillistä saunaa. Yksi rantasauna kuuluu alueen alkuperäiseen rakennuskantaan ja se on messuilla näytillä peruskorjauskohteena. Erillisissä saunoissa on panostettu erityisesti niiden monikäyttöisyyteen esimerkiksi lisämajoitustilana. Kohteiden suuret terassit puolestaan tuovat lisää tilaa kesäiseen oleskeluun. Rantasaunojen pinta-alat ovat 11 neliöstä 30 neliöön.

Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011

Tarkkaan harkittuja kokonaisuuksia

Monissa saunoissa on suosittu tummia sävyjä. Piristystä rantasaunoihin tuo saunakamareiden värikkäät yksityiskohdat. Sisustustekstiileissä on käytetty muun muassa pinkkiä ja turkoosia. Messusaunojen lauteilla nautitaan kaarevista muodoista ja puulajien vaihtuvista sävyistä. Laudemateriaaleina on muun muassa lämpökäsiteltyä mäntyä, taipuisaa kuusivaneria ja jopa tuppeen sahattua haapalankkua.

Tummien, lähes mustien, saunojen lisäksi messuilla on näytillä myös perinteisempiä vaalean sävyisiä saunoja. Esillä on lisäksi lasiseinäisiä saunoja modernimpaan makuun. Kaikkia saunoja yhdistää puulämmitys sekä läheisyys järveen.

Useat saunat jäljittelevät arkkitehtuurisesti päärakennuksia. Erityisen suosittuja ovat suuret ikkunat ja terassit, jotka luovat pieneenkin rantasaunaan tilantuntua. Loma-asuntomessualueen saunat kertovat uudenlaisesta suomalaisesta avoimuudesta, kun seinät ja ovetkin saattavat olla lasia. Upeaa maisemaa saa näin ihailla esteettömästi myös saunanlauteilta.

Loma-asuntomessuilla on esillä saunoja moneen makuun.
Loma-asuntomessuilla on esillä saunoja moneen makuun.
20116_26826.jpg

Kotimaiset luonnonmateriaalit pääosassa

Messujen ainoan peruskorjauskohteen saunarakennus on rakennettu niemen uittoperinnettä muistaen kestämään reilua saunomista ja kovia löylyjä. Saunarakennuksen löylyhuone on rouhea. Kotimaiset luonnonmateriaalit kivi ja puu ovat pääosassa.

Saunojan unelmakohteita messualueella on viisi. Näistä löytyy erillissaunan lisäksi sauna myös päärakennuksesta.

Tekstiileillä saa lisää ilmettä saunoihin.
Tekstiileillä saa lisää ilmettä saunoihin.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_45982.jpg
Hurrja Huhtikuu alkoi
Kastelli julistaa Hurrjan Huhtikuun alkavaksi iloisilla uutisilla!Kevään korvilla aloitetaan suunnitelmat uutta kotia varten. Kastellilla on vuosikymmenten kokemus asiakkaiden auttamisessa sopivan kodin löytämiseksi.Hurrjan Huhtikuun aikana ovat ovet auki lukuisiin valmiisiin Kastelli-taloihin, uusi Viva-mallisto toteuttaa toiveet tehoneliöin. Luvassa on myös lukuisia kampanjatarjouksia.Jotta ehtisit vielä jonon kärkeen kesän pystytysaikojen suhteen, tee nyt lopullinen päätös.Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20122_29742.jpg
Icopal-aluskate - kovien katteiden alle tarkoitettuja
Fel’x Multi -aluskateFel’x Multi -aluskate on aivan uudentyyppinen monikäyttöinen aluskate. Fel’x Multi-aluskatteella on monia etuja verrattuna sekä perinteisiin bitumista valmistettuihin aluskatteisiin että muovisiin aluskatteisiin. Perinteisen bitumi- ja hiekkapinnan sijaan Fel’x Multissa on siisti kuitukangaspinta. Lisäksi Fel’x Multi on kevyt: se on neliöpainoltaan alle 1/4 perinteisen bitumikatteen painosta.Fel’x Multissa on kuitenkin säilytetty perinteisten bitumisten aluskatteiden ylivoimaiset kestävyysominaisuudet. Vedenpitävyys ja hyvä UV-kestävyys on taattu. Myös mekaaniset ominaisuudet ovat hyvät.Tuote on erittäin monikäyttöinen ja se soveltuu sekä ammattilaisille että tee-se-itse-rakentajille. Se sopii myös raakapontti- tai levyalustalle esim. tiilikaton alle ja tietenkin myös bitumikattolaatan alle. Näin ollen Fel’x Multi soveltuu jyrkkien kattojen aluskatteeksi lähes kaikkiin kohteisiin, kun kysymyksessä on tuulettuva kattorakenne.
202012_67916.jpg
Tällaisissa saunoissa lukijamme saunovat jouluna
Ai että, tunnetko nenässäsi tuon puusaunan tuoksun, tunnetko ihollasi lempeän lämmön, kuuletko puiden paukkeen ja rätinän palaessaan tulisijassa? Ihanaa. Tällaisissa saunoissa lukijamme saunovat tänä jouluna. Upeita luomuksia ja tekisi mieli mennä myös noihin lämpöä uhkuviin ja tunnelmallisiin saunoihin. Tulehan mukaamme kierrokselle...
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Voiko ikkunan auki pitäminen aiheuttaa kosteusvaurion?
Kysymys:Voiko liiasta tuulettamisesta (ikkunan aukipitämisestä) tulla kosteusvaurio? Esimerkiksi jos ikkuna on auki syksyllä koko päivän, niin viilenevätkö rakenteet ikkunan ympäriltä niin paljon, että niihin tiivistyy kosteutta ja tulee kosteus- tai homevaurio? Entä voiko liiallisesta ikkunan aukipitämisestä olla rakennukselle muuta haittaa?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Puuliitoksiin käytettävistä ruuveista löytyi puutteita
Puurakenteiden liitoksiin käytettävistä yleisruuveista löytyi puutteita Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) teettämissä testeissä. Tuotteiden suoritustasoilmoituksista löytyi myös puutteellisuuksia. Tukes selvittää asiaa maahantuojien ja jakelijoiden kanssa.
20184_52438.jpg
Kakolan vankilaselleistä asunnoiksi
Kauas Turun silloisesta keskustasta, syrjäiselle Kakolanmäelle, perustettiin vuonna 1853 vankila. Nykypäivän Turussa välimatkaa keskustaan on enää kilometri. Vankilasellien tilalle on rakennettu tasokasta asumista ja palveluita. Seinät rakentuivat Gyproc Habito-levyillä ja suomalaisella työllä.– Kakolan alueen historiallisiin vankilarakennuksiin tuli 350 asuntoa ja koko Kakolanmäelle vaiheittain noin 1500 asuntoa. Historiallisista rakennuksista säilytetään käytännössä ulkokuoret ja perustukset, ja sisätilat ovat aivan uudet, hallituksen puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Olli Ojala Kakola Yhtiöistä sanoo.Kakola Yhtiöt Oy on 35-vuotias, historiallisten kohteiden uudistamiseen keskittynyt yhtiö. Kakolan keskusvankila- ja lääninvankilarakennuksen asuntorakentamisen lisäksi Kakola Yhtiöt toteuttaa Kakolanmäelle houkuttelevia palveluita, kuten Kaskis-ravintolan yrittäjien uuden Kakolanruusu-ravintolan ja maan alle louhitun kylpylän.– Meillä on tapana muuttaa yhtiön nimeä, kun teemme erityisen nimekästä kohdetta. Olemme käyttäneet Gyproc-tuotteita jo kauan kohteissamme. Kipsilevy sopii tähän miljööseen ja antaa tasalaatuisen lopputuloksen. Käytämme sitä kaikissa sisäseinissä ja -katoissa Kakolanmäen asunnoissa, Ojala sanoo.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton