Tilastotietoa asuntomessuista

Suomen suurin yleisötapahtuma, asuntomessut, pidetään Keski-Pohjanmaan pääkaupungissa Kokkolassa 15.7. – 14.8.2011. Edellisen kerran messut on järjestetty Kokkolassa vuonna 1975. Tämän vuoden messut ovat järjestykseltään 42. valtakunnalliset asuntomessut.

Messuilla esitellään kaikenkokoisia koteja eri-ikäisille ja eri elämänvaiheissa oleville ihmisille. Esillä on monenlaisia asumisen muotoja ja rakennusmateriaaleja: kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloja puusta, tiilestä, hirrestä, betoniharkoista ja -elementeistä.

Katso lisää tietoa Kokkolan asuntomessuista

Messualue sijaitsee meren rannalla noin kahden kilometrin päässä Kokkolan kaupungin ydinkeskustasta.Messualue sijaitsee meren rannalla noin kahden kilometrin päässä Kokkolan kaupungin ydinkeskustasta.

9 hehtaaria asumisen iloa

Alue on 9 hehtaarin kokoinen, josta 5 hehtaaria rakentuu messuille. Yhteensä alueelle valmistuu 131 asuntoa, joista 40 tulee näyttelykohteiksi. Esiteltävinä messuilla on 30 omakotitaloa, seitsemän kerrostaloasuntoa, kaksi rivitaloasuntoa ja yksi paritaloasunto. Pienimmät asunnot ovat noin 35 neliön yksiöitä ja suurimmat runsaan 300 neliön omarantaisia omakotitaloja.

Pari-, rivi- ja omakotitalojen tonttien koot ovat suuruudeltaan 817-1356 neliöä. Rantatonttien keskikoko on 1260 neliöä. Kokkola 2011 asuntomessujen pääteemana onkin kaikenkokoisia koteja - kaikenikäisille.

Uutuutena tuotetalo

Aitojen kotien lisäksi yhdeksi näyttelykohteeksi rakentuu esittelyhallissa sijaitseva Tuotetalo, jossa esitellään erilaisia rakennusmateriaaleja ja ratkaisumalleja, kuten ne olisivat oikeassa talossa. Esimerkiksi erilaisia katemateriaaleja ja eristeitä voidaan verrata vierekkäin, sijoitettuna oikeaan ympäristöönsä talon rakenteisiin. Tuotetalo-halli korvaa aiemmilta asuntomessuilta tutun Rakentajahallin.

Oheiskohteena Knapen talo Neristanissa

Mielenkiintoinen oheiskohde sijaitsee Kokkolan vanhakaupunki Neristanissa, vain parin kilometrin päässä asuntomessualueelta. Lääkäri, runoilija Ernst V. Knapen perheen 1818 rakennettu kotitalo nousee uuteen kukoistukseen ja avaa ovensa asuntomessuvieraille.
 
Julkaistu
28.6.2011