Senioriasumisen mahdollisuuksia esillä Kokkolassa

Kesän 2011 asuntomessujen pääteeman mukaisesti messuilla esitellään monipuolisesti kaikenkokoisia koteja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Kokkolan asuntomessualueen esittelykohteissa kiinnitetään erityistä huomiota asuntojen toiminnallisuuteen, josta hyötyvät kaikenikäiset asukkaat.

Lisää tietoa Kokkolan messukohteista

Muun muassa Kastelli CityEconomy on suunniteltu senioriväkeä ajatellen.Muun muassa Kastelli CityEconomy on suunniteltu senioriväkeä ajatellen.
Erityisesti senioriväestön näkökulmasta suunniteltuja ratkaisuja nähdään erikokoisissa kerrostaloasunnoissa, pienissä omakotitaloissa sekä Villa Seniorissa (kohde 30), jonka jokainen yksityiskohta on mietitty iäkkäiden asukkaidensa turvallisuus ja tarpeet huomioiden. Kokonaisuuden täydentää pohjalainen pihapiiri, jossa saman pihamaan laidoille rakentuu isovanhempien moderni tupa ja toiselle laidalle lapsiperheen unelmakoti.
Villa seniorin lisäksi muita seniorikohteita messuilla ovat kohde 8 Aitta, kohde 11 Kerrostaloasunto sekä kohde 19 Kastelli okt. Kohde Aitta on muunneltavissa eri elämäntilanteiden mukaan ja soveltuukin siksi erinomaisesti senioriasumiseen. Kohde 11 sijaitsee kerrostalon pohjakerroksessa ja kulku sinne käy helposti. Asunnon pohjaratkaisuissa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömään liikkumseen.

Messuilla on esittelyssä myös Kastellin CityEconomy, joka on sunnattu toiminnalliselle senioripariskunnalle. Toimivat neliöt helpottavat kodin muuntamista oman elämäntilanteen mukaan.

Seniorit ovat tulevaisuudessa suurin uusien asuntojen ostajaryhmä, minkä vuoksi heidät huomioidaan messuilla tavallista vahvemmin.
 
Julkaistu
28.6.2011