• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan vanhakaupunki Neristanin aidat ja portit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.06.2011
20116_26785.jpg

Kaarevaa ja suoraa, pystyä ja vaakaa.

Kokkolan asuntomessuilla vieraillessa kannattaa varata aikaa myös kävelykierrokselle Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki on yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista ja se on yksi maamme parhaiten säilyneitä yhtenäisiä ja laajoja puukaupunkikokonaisuuksia. Tunnelmallisten katujen varrelta löytyy mm. ravintoloita, kahviloita, majoitusta, putiikkeja, antiikkia.

Neristan on täynnä kauniita yksityiskohtia. Kulkijan kannattaakin pysähtyä ihmettelemään vaikka puutalokortteleita reunustavia viehättäviä lauta-aitoja ja talojen pihoille johdattavia portteja, sillä Neristanissa riittää. Aidat ja portit rajaavat Neristanin tontit suojaisiksi pihoiksi. Mikä mahtaa olla porttien tarina ja kuka niistä on kulloinkin kulkenut?

20116_26787.jpg

Asuntomessualueen aitaprofiili

Kokkolan asuntomessualueen ulkoilmeen yhtenäistävä ja viimeistelevä aitaprofiili on saanut vaikutteita nimenomaan Neristanin aidoista. Ristomatti Ratian suunnittelema ruutukuvioinen puuaita istuu messualueen merelliseen maisemaan Neristanin henkeä kunnioittaen. Valkoiseen, peittomaalattuun aitaan tulee myös graniitinharmaa peltikate. 1,5 metriä korkea puuaita tulee kiertämään alueen katujen varsia. Puuaitaa valmistetaan yhteensä lähes kilometri.

Aidoista löytyy myös suloista ruutukuviointia.
Aidoista löytyy myös suloista ruutukuviointia.
Osa porteista on jäänyt kutsuvasti auki.
Osa porteista on jäänyt kutsuvasti auki.
20116_26788.jpg
Valkoiset, kuvioidut portit ovat yleisiä.
Valkoiset, kuvioidut portit ovat yleisiä.
20116_26790.jpg
Nämä portit lienevät nähneet monta kulkijaa.
Nämä portit lienevät nähneet monta kulkijaa.
20116_26792.jpg
Aidat ja portit tuovat yksityisyyttä pihoihin.
Aidat ja portit tuovat yksityisyyttä pihoihin.
20116_26794.jpg
Porteille on tyypillistä suuret, hatulliset pilarit.
Porteille on tyypillistä suuret, hatulliset pilarit.
20116_26796.jpg
Jykevä rautaportti odottaa avaajaa.
Jykevä rautaportti odottaa avaajaa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20231_80698.jpg
Nyt tehdään pieniä ja keskisuuria remontteja - RR-messut aloittavat rakennusvuoden
Rakentaja.fi selvitti kuluttajien rakennus- ja remontointisuunnitelmia. Rakennus- ja remontointibuumi ei vieläkään taitu. Eniten suunnitellaan pintaremontteja koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Rahaa ollaan valmiita laittamaan pintojen lisäksi energiansäästökorjauksiin ja energiamuodon muutoksiin.
20115_25991.jpg
Miksi lattia ei lämpene?
Meillä on talossa sähkölattialämmitys. Pesuhuoneessa termostaatin asteikko on 1-5. Lattia on silti aivan kylmä, vaikka vääntää termostaattia isommalle. Lämmitys lähtee päälle (punainen valo syttyy) vasta, kun termostaatti on täysillä.Mikä mahtaa olla vikana? Vai onko laite jotenkin viallinen?
20101_19842.jpg
Rakentaja.Fi Syysseminaari lokakuussa
Laitapa jo nyt kalenteriisi vahva merkintä torstain, lokakuun neljännentoista (14.10.)päivän kohdalle. Paikka on Sanomatalo Helsingin keskustassa. Älä siis järjestä mitään koulutustapahtumia, myyntipäiviä tai asiakastapaamisia tuolloin, ainakaan aamupäiväksi klo 8-13. Käytettävänäsi on yli 300 muuta päivää!Seminaarissa luomme katsauksen maailman talouteen, suomalaiseen rakentamiseen ja Rakentaja.fin paikkaan sen kehittämisessä. Tule kuuntelemaan ja ottamaan kantaa ajan hetkeen syysseminaariimme.Seminaarikutsut lähetetään syyskuussa 2010.
20238_82920.jpg
Peltikatto on edullinen vaihtoehto - Mitä tulee huomioida, jos itse asentaa?
Peltikatto on ominaisuuksiltaan hyvä ja kestävä kate, joka on hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen. Säästöä syntyy, jos tekee kattoremontin itse. Peltikaton pystyy asentamaan itsekin, jos työkalut pysyvät käsissä. Tärkeää on toki muistaa työturvallisuus ja lukea asennusohjeet huolellisesti. Mittatarkkuus ja saumat ovat avainasemassa.
20135_35045.jpg
Kastellitalo Plazia onnistui nappiin
Kastellitalo Plazia 126 P - lähes täydellinenKastellin uutuusmalli Plazia 126 P on vantaalaisen Jussi Lylyn kolmas itse rakentama omakotitalo ja rakentajan mielestä lopputulokseltaan lähes täydellinen. Uudessa kodissa yhdistyvät erinomainen talomalli ja aikaisemmissa rakennusprojekteissa mukaan tarttuneet kokemukset ja ideat.Tutustu Kastellitalojen mallistoonJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaJussi ja Mia Lylyn kaavaillessa uutta omakotitaloa vuonna 2009, oli Plazia 126 P juuri markkinoille tullut, moderni talomalli. Jussi harkitsi myös perinteisempää Kastellin Raatiherra 123:a, mutta pian vaaka kallistui Plazian puolelle.–Tykkäsimme Plazian pohjaratkaisusta. Siinä ei ole hukkatilaa ja neliöihin nähden talo on tilavan tuntuinen. Se passasi myös tontille, joka on todella haastavan pieni. Talo mahtuu tontille just ja just, Jussi kertoo.Plazian valmis pohja miellytti Lylyn perhettä lähes sellaisenaan. Vaikka yksilöllisiin muutoksiin oli hyvinkin joustavat mahdollisuudet, niitä tehtiin vain vähän.
202211_79904.jpg
Miten ilmanvaihdolla voi säästää energiaa?
Energian kallistuessa myös koneellisen ilmanvaihdon energiankulutus on kirvoittanut valtavan määrän pohdintoja. Moni omakotiasuja pohtii, voisiko ilmanvaihtoa pienentää energian säästämiseksi ja kuinka paljon ilmanvaihto kuluttaa energiaa? Missä kohtaa sen käytössä voi tinkiä? Ja voiko joillain toimenpiteillä olla haittaa koneen toiminnalle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton