Bitumikate – parasta kattoa

Katon tehtävä on suojata kotiasi ja sen rakenteita vuosikymmenien ajan. Kerabit-bitumikatto on parasta kattoa – näyttävä, tiivis ja helppo asentaa. Kerabit-katon alla on hyvä asua. Kerabit-bitumituotteilla rakennetaan laadukkaita ja kestäviä kattoja rakennukseen kuin rakennukseen. Pientaloihin soveltuvat bitumipaanukatto, kolmiorimakatto ja tiivissaumakatto. Näiden lisäksi Kerabit-tuotevalikoimasta löytyy ammattilaistuotteet myös suurten kiinteistöjen loiviin kattoihin.

Kerabit on laadukas bitumituotemerkki. Lohjan tehtaalla valmistetuilla Kerabit-bitumikatteilla on avainlippumerkki osoituksena korkeasta laadusta ja kotimaisesta työstä. Kerabit-bitumikatteita on valmistettu jo vuodesta 1955, ensin tuotemerkillä Pikipoika ja vuodesta 2003 Kerabit-tuotemerkillä.

Tiivissaumakate, Kerabit 10+ harmaa.Tiivissaumakate, Kerabit 10+ harmaa.

Tiivissaumakate nykyaikaiseen rakentamiseen

Tiivissaumakate soveltuu erinomaisesti nykyaikaiseen rakentamiseen. Eleettömän tyylikäs tiivissaumakate sopii erittäin hyvin nykyaikaiseen pelkistettyyn kotiin, mutta yhtä hyvin sillä voi kattaa saneerauskohteen katon.

Asentaminen on helppoa. Kermit naulataan liimaraidan kohdalta alustaan ja seuraavan vuodan vastakkaisen puolen liimareuna peittää naulat. Näin katteesta tulee kestävä ja tiivis. Tiivissaumakate voidaan asentaa sekä pysty- että vaakasuuntaan. Mikäli katto on kovin monimuotoinen ja ympäröivät olosuhteet ovat vaativat (esim. tuulinen paikka meren lähellä), suosittelemme Kerabit Dualia.

Kerabit-valikoimassa on kolme tiivissaumakatetta: Kerabit 10+ yksikerroskate, joka soveltuu katoille 1:2 - 1:10, raidallinen Kerabit 3D, joka soveltuu katoille 1:1 - 1:10 sekä Kerabit Dual kaksikerroskate, joka soveltuu katoille 1:2 - 1:20. Värivaihtoehtoja on Kerabit 10+:ssa viisi, Kerabit 3D:n ja Dualin väri on harmaa.

Kolmiorimakate jyrkille katoille

Kolmiorimakate Kerabit 7 näyttää hyvältä kaikilla jyrkillä katoilla. Kolmiorimakate Kerabit 7 soveltuu katoille, joiden kaltevuus on 1:3 tai jyrkempi. Kolmiorimat antavat mukavasti ilmettä suurille selkeille lappeillekin. Värivaihtoehtoja on neljä.

Kolmiorimakate Kerabit 7, musta.Kolmiorimakate Kerabit 7, musta.

Bitumipaanukate sopii monimuotoisiin kattoihin

Bitumipaanut eli bitumiset kattolaatat soveltuvat katoille, joiden kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi.
Erityisen hyvin paanut pääsevät oikeuksiinsa monimuotoisilla katoilla. Paanut soveltuvat niin uudis- kuin korjausrakentamiseenkin. Bitumipaanukate voidaan asentaa myös vanhan, hyvin kiinni olevan tasaisen bitumikatteen päälle. Valmis Kerabit-bitumipaanukatto kestää Pohjolan säät vuosikymmenestä toiseen

Paanukate sopii hyvin monimuotoisiin kattoihin.Paanukate sopii hyvin monimuotoisiin kattoihin.

Paanun malli vaikuttaa oleellisesti katon ulkonäköön. Perinteinen K ja aaltomainen S ovat malleja, joissa kuvio on symmetrinen. Suorakulmaisen L:n erikokoiset läpät tekevät kuviosta elävän. L-malli soveltuu erityisen hyvin moderniin rakentamiseen.

Kerabit-valikoimaan kuuluu kolmenmallisia paanuja:

 • perinteinen malli K+ ja K Easy
 • aaltomainen S+
 • suorakulmainen L+

Bitumikate tuo linjakkuutta ja tyyliä rakennukseen.Bitumikate tuo linjakkuutta ja tyyliä rakennukseen.

Loivat katot

Loivilla katoilla tarkoitetaan kattoja, joiden kaltevuus on 1:10 - 1:80. Loivat katot vedeneristetään hitsattavilla tai kuumabitumilla liimattavilla tuotteilla, jotka valitaan katon kaltevuuden mukaan.

RIL 107-2012 Rakennusten veden- ja kosteudeneristysohje -julkaisussa määritellään bitumikermin käyttöluokat, jotka kuvaavat katon kaltevuutta (esim. VE40 käyttöluokan katto on loivimmillaan 1:40). Käyttöluokkataulukossa määritellään kaltevuuden edellyttämä rakenne ja käytettävien kermien tuotetuokat. Julkaisussa määritellään myös tuoteluokkien edellyttämät tuoteominaisuudet ja niiden raja-arvot.

Hitsattavien ja kuumaliimattavien tuotteiden asennus on tulityötä, joka edellyttää asianmukaista tulityölupaa.

Bitumikaton hyvät puolet

 • pitkäikäinen, 1970-luvulla rakennetut kumibitumikatot toimivat edelleen
 • hiljainen, ei kuulu sateen ropina sisälle
 • elastisuus, soveltuu hyvin monimuotoisillekin katoille
 • katteen karkean pinnoitteen ansiosta lumi pysyy hyvin katolla, eikä putoa ohikulkijoiden niskaan
 • katteen ulkonäkö kestää vuosien saatossa: pinnoite ei ruostu eikä irtoa ja säilyttää hyvin värinsä
 • paljon vaihtoehtoja, löytyy teknisesti ja esteettisesti sopiva vaihtoehto kaikille katoille
 • aina kaltevuuteen 1:20 asti löytyy tuotteita, jotka omatoimirakentajankin on mahdollista asentaa (helppo työstää koukkuteräisellä mattoveitsellä)
 • kestävä ja tiivis: täyspuualusta lisää tiiviyttä ja vakauttaa koko talon rakennetta
 • kokonaistaloudellinen (kokonaisrakenne + asennus + huolto).

Pientalojen kattourakointi

Yhteistyöurakoitsijamme noudattavat hyvin suunniteltua toimintamallia, johon on määritelty laadukkaat ja tehokkaat toimintatavat sekä materiaalit. Voit olla luottavaisella mielin siitä, että saat laadukkaan katon huolellisesti ja siististi rakennettuna avaimet käteen -periaatteella.

Katot rakennettaan tämän päivän normeja ja rakennusmääräyksiä noudattaen korkealaatuisista kotimaisista bitumikatteista. Laadunvarmistukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Valtuutetut Kerabit-urakoitsijat ovat bitumikattorakentamisen asiantuntijoita. Asianmukaiset tulityöluvat ovat kunnossa ja työturvallisuudesta sekä työmaan siisteydestä huolehtiminen on itsestäänselvyys.

Jätä yhteydenottopyyntö 
Julkaistu
4.3.2019