Juhannustaika voi viedä naimisiin

Juhannustaika on keskikesän odotettu teko, johon on ehkä syytä suhtautua pilke silmäkulmassa.

Kesäpäivän seisauksen tienoille sijoittuvana juhannuksena juhlitaan vuoden lyhintä yötä. Juhannukseen on aina liittynyt samantapaisia uskomuksia kuin pääsiäiseen; noidat, demonit ja muut voimat ovat silloin valloillaan. Viisas osaa suojautua näiltä voimilta ja toisaalta osaa käyttää hyväkseen tietoa maagisista voimista rikkautta tai rakkautta etsiessään. Juhannusyönä nämä salat tosin avautuvat vain niille, jotka malttavat ja osaavat niitä tutkia ja tulkita.
1920people-2606028_1920

Juhannustaika voi viedä naimisiin

Juhannustaiat liittyvät useimmin rakkauteen, naimisiinmenoon ja yleensäkin odotettavissa olevaan parisuhteeseen. Nyt kun elämä ja arvot ovat hieman keveämpiä, löytyy juhannus- ja muunkin kumppanin hankkimiseen paljon mutkattomampiakin keinoja, mutta jos haluaa löytää sen todella oikean, on asian eteen nähtävä hieman vaivaa.

Tilastot kertovat valitettavaa kieltään nykysuhteiden kertakäyttöisyydestä ja vahvistetunkin suhteen lyhytikäisyydestä. Mies suhtautuu asiaan riittävällä vakavuudella, jos tämä noudattaa seuraavaa ohjetta: Etsi oikein limainen sammakko, pitele sitä kunnolla käsissäsi ja anna liman kuivua käsiisi. Peseydy ja halaa havittelemaasi tyttöä. Hän rakastuu aivan takuuvarmasti sinuun päätä pahkaa! (Toimituksen huomautus: älä kerro edes hopeahääpäivänä)
Juhannustaika voi tehota, kun juokset alasti pellossa.Juhannustaika voi tehota, kun juokset alasti pellossa.

Juhannustaika: Kukkia tyynyn alle

Yleisin juhannukseen liittyvä taika oli kerätä seitsemän tai yhdeksän erilaista kukkaa - mieluiten eri niityiltä - ja laittaa kimppu tyynyn alle. Tuleva sulho ilmestyi sitten juhannusyön uniin.

Paljon varmempana keinona on pidetty kirmaamista naapurin ruispellossa ilkialastomana. Jos taas havitteli jotain tiettyä sulhoa, piti kieriskellä - edelleen alastomana - tämän kotitilan ruispellossa. Ja kun nuori mies sitten syö tämän pelon rukiista tehtyä leipää, on homma pappia vailla valmis.

Nopeamman vastauksen sulhostaan saa kun kiertää alastomana kaivon kolmeen kertaan vastapäivään ympäri ja kurkistaa sitten kaivoon, niin vedenpinta heijastaa tulevan sulhon kuvan.
Suutele sammakkoa ja juhannustaika saattaa tehota!Suutele sammakkoa ja juhannustaika saattaa tehota!

Karvoja, halkoja ja juhannustaikaa

Hyvin suositeltava taika on jos nuori mies nappaa tytön hiuskiehkuran ja pitää sitä kengässään jonkin aikaa. Tyttö ihastu sinuun hullun lailla. (Toimituksen huomautus: vain yksi tupsu kerrallaan).

Jossain päin käytetty keino on piilottaa kolme kolmeen osaan leikattua kainalokarvaa kosijalle tarjottavaan leipään ja sanoa samalla: -Niin lähellä kuin nämä karvat ovat minua olleet, niin läheiseksi minä olen sinulle tuleva.

Nivalasta tulee ohje tytöille, jotka haluavat tietää onko hänen tuleva miehensä poikamies vai leskimies (Toimituksen huomautus; ukkomies ei silloin ollut edes vaihtoehto), niin hänen oli juhannussaunasta "lähettävä palijain persein takaperiin kävelemään halakopinoon päin", Hän ei saanut katsoa taaksepäin olkansa yli. Se "halako, joka perseeseen pökkäsi", oli tarkastettava. Jos se oli halkaistu, niin oli leskimies, mutta jos se oli pyöreä, niin oli poikamies.
Halkopinoon takapuoli edelle ja juhannustaika kertoo tulevan sulhon.Halkopinoon takapuoli edelle ja juhannustaika kertoo tulevan sulhon.

Aika muuttuu ja juhannustaika päivittyy

Edellisiä ohjeita eivät aivan kaikki voi noudattaa, sillä ruispeltoja, halkopinoja ja varsinkaan avokaivoja ei nyt ihan joka kadun varrelta löydy.

Tuulipuku-, netti- ja kossukansallemme onkin pikku hiljaa muotoutumassa hieman käytännönläheisimpiä taikoja ja ennusteita, kuten:

  • Jos kännykästäsi loppuu juhannusyönä akku, tietää se ylimääräistä menoa loppuvuonna.


Ja:

  • Jos kännykkäsi putoaa järveen, tulee loppuvuodesta hyvin "vetinen". Vanha viisaus, joka pätee nykyisinkin:
  • Sauno koko aattoilta savusaunassa, vihdo kunnolla, kieriskele lauteilla, nurmikolla ja järvessä. Muista juoda joka välissä. Katso loppuillasta peiliin, niin saat nähdä miltä näyttäisi se vähäjärkinen, joka suostuisi menemään kanssasi naimisiin. (Toimituksen huomautus: Tämä on julkaistu ensimmäisen kerran jo ennen suurta suomalaista lavstooria, jossa rikas perijätär ja köyhä olympiavoittaja rakastuvat…)


Lue: Nykyajan juhannustaiat
 


Kurkista kaivoon. Jos juhannustaika tehoaa, näet tulevan sulhosi kuvan.Kurkista kaivoon. Jos juhannustaika tehoaa, näet tulevan sulhosi kuvan.
 
Päivitetty
21.6.2021