• Etusivu
  • Talo

Aluskate - tärkeä osa katon rakennetta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 20.06.2011
20116_26717.jpg

Icopal aluskatteet ovat kovien katteiden alle tarkoitettuja laadukkaita ja kestäviä Icopalin aluskatteita. Aluskate on katon olennaisin osa, sillä aluskate toimii kosteuden todellisena pysäyttäjänä. Aluskatteen pitää kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin ja se suojaa rakenteita kaikelta mahdolliselta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, ei pelkkä paikkailu useimmiten riitä, vaan koko vesikatto on silloin vaihdettava. Aluskate toimii myös rakennuksen väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy laadukas ja sopiva aluskate kaikille katemateriaaleille.

Aluskatteen valinta

Aluskatteen valintataulukko helpottaa juuri sinun katollesi oikeanlaisen tuotteen löytämistä.

Aluskatteen valintataulukko

Monarfol - kondessisuojatut aluskatteet

Kondenssisuojatut aluskatteet asennetaan kattotuolien varaan ennen tuuletusrimoja ja ruoteita.

Monarfol 200 Plus on vahva kondenssisuojattu aluskate. Neliöpainoltaan tuote on 200-grammainen. Se on valmistettu yhdistelmäpolymeeristä ja sitä vahvistaa luja tukikerrosverkko. Alapintaan on laminoitu kondenssisuojaksi polypropeeninukka. Monarfol 200 Plus on luotettava ratkaisu sekä uudisrakennuksiin että uudelleen kattamiseen.
Monarfol 200 Plus on helppoa käsitellä ja asentaa. Vahvan rakenteensa ansiosta se kestää rikkoutumatta asennuksen ja käytön aikaiset rasitukset.

Monarfol Eco Plus on vahva kondenssisuojattu aluskate. Sen neliöpaino on 145 grammaa.

Monarperm - hengittävät aluskatteet

Monarperm-aluskatteet ovat korkealaatuisia diffuusioavoimia eli ns. hengittäviä, mutta vedenpitäviä aluskatteita. Ne ovat kevyitä ja helposti käsiteltäviä tuotteita. Ne soveltuvat sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin. Alhaalta päin tuleva kosteus (lämpövuodot yms.) läpäisee aluskatteen, jonka jälkeen kosteus tiivistyy varsinaisen katteen alapintaan ja valuu räystäiden kautta pois. Katon tuuletusväliä ja kattorakenteita voidaan tarvittaessa madaltaa ilman riskiä rakenteiden kastumisesta.

Monarperm 700 koostuu kahdesta polypropeenikudoskerroksesta, joiden väliin on laminoitu mikrohuokoinen polypropeenikalvo. Sen vesihöyrynläpäisykyky on erittäin hyvä.

Monarperm 900 on vahva diffuusioavoin teippireunainen aluskate. Sen lujuusominaisuudet ovat omaa luokkaansa ja teippi takaa saumojen tiiveyden. Tuote valmistetaan polyesteristä ja polyuretaanista.

Fel`x Multi
Fel`x Multi
Monarperm
Monarperm

Fel'x Multi - kondessisuojattu bituminen aluskate

Fel’x Multi on monikäyttöinen kondenssisuojattu aluskate vaativiin kohteisiin jyrkille katoille. Se voidaan asentaa sekä kattotuolien varaan että kiinteälle alustalle. Fel’x Multi soveltuu muun muassa konesauma-, pelti-, Decra- ja tiilikatteiden, sekä bitumikattolaatan alle.

Fel'x koostuu joustavasta ja kumibitumista ja polyesteritukikerroksesta. Alapinnalla on nukkapinta ja päällä sininen polypropeenikuitukangas. Perinteisiin bitumialuskatteisiin verrattuna Fel’x Multi on kevyttä ja helpompaa käsitellä.

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
Sopimuksen teko
Viikon kysymys
Mitä materiaalia liesituulettimen poistoputken pitää olla?
20192_56410.jpg
Terassista lisätilaa kotijuhlien järjestämiseen - paras aika lasitukselle on nyt
Kevät ja kesä ovat kotona järjestettävien juhlien aikaa. Kesäjuhlien sesonki alkaa vapusta, seuraavaksi juhlitaan koulunsa päättäviä sekä ylioppilaita. Tulossa on myös juhannusjuhlia, häitä, grillibileitä, syntymäpäiviä, sukujuhlia sekä illanistujaisia ystävien kanssa. Aina on aihetta juhlaan. Vielä, kun puitteet ovat kohdallaan, mikään ei voi vesittää juhlamieltä. Ei edes sade, siitä pitää huolen lasitettu terassi, jonka suojassa juhlat onnistuvat kelissä kuin kelissä. Jos sisätiloissa tuntuu ahtaalta, terassista saa erinomaisesti lisätilaa kotijuhlien järjestämiseen.
20215_70705.jpg
Nappaa Pyörre-talon ekologiset ratkaisut omaan rakennusprojektiisi
Asuntomessuille valmistuva Pyörre-talo on kierrätettävyyden ja teräsrakentamisen läpimurto. Lohjanjärven rannassa kohoaa tulevaisuuden talo, jonka hiilijalan- ja hiilikädenjälki lasketaan ympäristöministeriön vuonna 2025 tulevan asetuksen mukaisesti.Rakentamiseen käytetään vuosittain puolet maapallon raaka-aineista, joten kiertotalouteen on siirryttävä ripeästi. Ilmasto lämpenee ja maapallomme resurssit vähenevät vuosi vuodelta, joten kierrätettävien materiaalien mahdollisuudet tulisi asettaa suurennuslasin alle myös rakentamisessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton