Aluskate - tärkeä osa katon rakennetta

Icopal aluskatteet ovat kovien katteiden alle tarkoitettuja laadukkaita ja kestäviä Icopalin aluskatteita. Aluskate on katon olennaisin osa, sillä aluskate toimii kosteuden todellisena pysäyttäjänä. Aluskatteen pitää kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin ja se suojaa rakenteita kaikelta mahdolliselta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, ei pelkkä paikkailu useimmiten riitä, vaan koko vesikatto on silloin vaihdettava. Aluskate toimii myös rakennuksen väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy laadukas ja sopiva aluskate kaikille katemateriaaleille.

Aluskatteen valinta

Aluskatteen valintataulukko helpottaa juuri sinun katollesi oikeanlaisen tuotteen löytämistä.

Aluskatteen valintataulukko

Monarfol - kondessisuojatut aluskatteet

Kondenssisuojatut aluskatteet asennetaan kattotuolien varaan ennen tuuletusrimoja ja ruoteita.

Monarfol 200 Plus on vahva kondenssisuojattu aluskate. Neliöpainoltaan tuote on 200-grammainen. Se on valmistettu yhdistelmäpolymeeristä ja sitä vahvistaa luja tukikerrosverkko. Alapintaan on laminoitu kondenssisuojaksi polypropeeninukka. Monarfol 200 Plus on luotettava ratkaisu sekä uudisrakennuksiin että uudelleen kattamiseen.
Monarfol 200 Plus on helppoa käsitellä ja asentaa. Vahvan rakenteensa ansiosta se kestää rikkoutumatta asennuksen ja käytön aikaiset rasitukset.

Monarfol Eco Plus on vahva kondenssisuojattu aluskate. Sen neliöpaino on 145 grammaa.

Monarperm - hengittävät aluskatteet

Monarperm-aluskatteet ovat korkealaatuisia diffuusioavoimia eli ns. hengittäviä, mutta vedenpitäviä aluskatteita. Ne ovat kevyitä ja helposti käsiteltäviä tuotteita. Ne soveltuvat sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin. Alhaalta päin tuleva kosteus (lämpövuodot yms.) läpäisee aluskatteen, jonka jälkeen kosteus tiivistyy varsinaisen katteen alapintaan ja valuu räystäiden kautta pois. Katon tuuletusväliä ja kattorakenteita voidaan tarvittaessa madaltaa ilman riskiä rakenteiden kastumisesta.

Monarperm 700 koostuu kahdesta polypropeenikudoskerroksesta, joiden väliin on laminoitu mikrohuokoinen polypropeenikalvo. Sen vesihöyrynläpäisykyky on erittäin hyvä.

Monarperm 900 on vahva diffuusioavoin teippireunainen aluskate. Sen lujuusominaisuudet ovat omaa luokkaansa ja teippi takaa saumojen tiiveyden. Tuote valmistetaan polyesteristä ja polyuretaanista.

Fel`x MultiFel`x Multi
MonarpermMonarperm

Fel'x Multi - kondessisuojattu bituminen aluskate

Fel’x Multi on monikäyttöinen kondenssisuojattu aluskate vaativiin kohteisiin jyrkille katoille. Se voidaan asentaa sekä kattotuolien varaan että kiinteälle alustalle. Fel’x Multi soveltuu muun muassa konesauma-, pelti-, Decra- ja tiilikatteiden, sekä bitumikattolaatan alle.

Fel'x koostuu joustavasta ja kumibitumista ja polyesteritukikerroksesta. Alapinnalla on nukkapinta ja päällä sininen polypropeenikuitukangas. Perinteisiin bitumialuskatteisiin verrattuna Fel’x Multi on kevyttä ja helpompaa käsitellä.

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
2.8.2011