Kokkolan vanhakaupunki - Neristan

Kokkolan asuntomessuilla vieraillessa kannattaa varata aikaa myös kävelykierrokselle Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki on yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista. Neristan on yksi maamme parhaiten säilyneitä yhtenäisiä ja laajoja puukaupunkikokonaisuuksia. Tunnelmallisten katujen varrelta löytyy mm. ravintoloita, kahviloita, majoitusta, putiikkeja, antiikkia.

Neristan on vakiinnuttanut asemansa elävänä perinnekaupunkina ja kansalliseti merkittävänä kulttuurihistoriallisena alueena. Neristanissa voi nauttia puutalokorttelien tunnelmasta ja sen kaduilla kävelijän silmiä hivelee vanha arkkitehtuuri.

Kokkolan asuntomessujen oheiskohde, vuonna 1818 rakennettu Knapen talo, sijaitsee Neristanissa. Vuosia tyhjillään ollut talo entisöidään uuteen kukoistukseen vanhoja perinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittaen. Kohde on auki messujen aukioloaikoina. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.

Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011

Kokkolan keskustan läpi virtaavaa Sunti reunusta Neristania.Kokkolan keskustan läpi virtaavaa Sunti reunusta Neristania.
Puutalokortteleiden tunnelma tempaa mukaansa.Puutalokortteleiden tunnelma tempaa mukaansa.
Neristanin vanhat osoitekyltit viehättävät.Neristanin vanhat osoitekyltit viehättävät.
Vanhakaupungin antiikkiliike.Vanhakaupungin antiikkiliike.
Kahvila houkuttelee Neristanissa kulkevaa pysähtymään.Kahvila houkuttelee Neristanissa kulkevaa pysähtymään.
 
Päivitetty
17.6.2011