Saapuminen Mäntyharjun loma-asuntomessuille

Yhdeksännet Loma-asuntomessut järjestetään 27.6.-10.7. Mäntyharjussa. Loma-asuntomessualue Pyhäkosken Pähkinälehto sijaitsee Pyhäveden rannalla 10 km Mäntyharjun keskustasta länteen, n. 2 km valtatie 5:n ja Vihannansalmentien risteyksestä etelään. Etäisyys messualueelta Vihantasalmen Honkahimmelille, maailman suurimmalle valtatiellä olevalle puusillalle on n. 2,3 km.

Lisätietoa messualueesta

Lähestymiskartta loma-asuntomessualueelle.Lähestymiskartta loma-asuntomessualueelle.

Pysäköinti

Loma-asuntomessujen pääparkkialue sijaitsee Vihantasalmentien varressa noin kahden kilometrin päässä messualueesta Mäntyharjun keskustan suuntaan. Viitostieltä on matkaa pääparkkialueelle noin neljä kilometriä. Pysäköinti- ja messualueiden välillä on non stop -bussikuljetus. Lisäksi keskustan ja messualueen välillä on ilmainen bussikuljetus. Alueelle on opasteet Viitostien ja Mäntyharjun keskustan suunnista. Navigaattori opastaa perille osoitteella Vihantasalmentie 421, Mäntyharju.

Messualueen vieressä olevalla lähiparkkialueella on vip-, invalidi-, lehdistö-, moottoripyörä- ja näytteilleasettajapysäköintipaikat. Liikenteen sujuvuuden vuoksi on hyvä, jos näille paikoille pysäköintiin oikeuttavat luvat ovat helposti esitettävissä liikenteenohjaajalle.

Julkisilla kulkuvälineillä messuille

Loma-asuntomessuille Mäntyharjuun on mahdollista tulla myös käyttämällä julkisia kulkuvälineitä. Kätevimmin matka taittuu junalla, sillä Mäntyharjun juna-asemalta on ilmainen bussikuljetus messualueelle ja takaisin.

Messubussi lähtee juna-asemalta kohti messualuetta päivittäin kello 10.40, 11.40, 12.40, 13.40, 14.40, 15.40, 16.40 ja 17.40. Vastaavasti messualueelta bussi keskustaan lähtee noin kello 11.10, 12.10., 13.10., 14.10., 15.10., 16.10., 17.10. ja 18.10. Bussin reitti: Rautatieasema - Linja-autoasema - Iso-Pappila - Taidekeskus Salmela (pysäkki Ravintola Kesäheinän kohdalla) - Messualue. Pysäkit on merkitty messubussi-kyltein.

Lähin pikavuorobussien pysäkki on Vihantasalmella. Pysäkiltä on noin kahden kilometrin mittainen kävelymatka messualueelle. Toinen vaihtoehto on saapua busilla Mäntyharjun keskustaan ja nousta sieltä messubussiin kyytiin.

Oheiskohteen sijainti

Loma-asuntomessujen virallinen oheiskohde on Iso-Pappilan museoalue Mäntyharjun vanhassa kirkonkylässä. Kohde on avoinna messuaikana päivittäin kello 11 - 18 ja sinne on vapaa pääsy.

Kohde on noin kahdeksan kilometrin päässä messualueesta ja noin kahden kilometrin päässä Mäntyharjun keskustasta. Keskustaan liikennöivällä messubussilla pääsee myös oheiskohteeseen.

Oheiskohteeseen on opasteet Mäntyharjuntien varressa. Navigaattori opastaa perille osoitteella Iso-Pappilantie 2, Mäntyharju.
 
Julkaistu
17.6.2011