Esittelyssä tyylikäs ja ekologinen Kakkoskoti Kontiolta

Suomen markkinoiden johtava hirsirakennusten valmistaja Kontiotuote Oy esittelee Mäntyharjun loma-asuntomessuilla suositusta Kakkoskotimallistostaan Kontio Pyryn. Kontio Pyry on messukohde numero 19. Siinä on kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, parvi, pesuhuone ja sauna. Autokatos ja varasto ovat erillisessä rakennuksessa.

Lisätietoa Kontio hirsihuviloista ja -saunoista

Kontio Pyry Mäntyharjun loma-asuntomessuillaKontio Pyry Mäntyharjun loma-asuntomessuilla

Pyry tekninen edelläkävijä

Kontio Pyry on ympärivuotiseen asumiseen soveltuva ekologinen ja energiatehokas loma-asunto. Messukohdetta on hieman muutettu vakiomallista asiakkaan yksilöllisiä tarpeita vastaavaksi.

Kontio Pyryn massiivihirsirakenne tasapainottaa niin kosteutta kuin lämpöäkin. Messukohteessa lämmityksestä vastaavat maalämpöpumppu sekä tunnelmanluojanakin toimiva varaava takka. Tekniset ratkaisut on suunniteltu erittäin energiatehokkaiksi; mm. rakenteiden ilmantiiveyteen on kiinnitetty erityistä huomiota, ilmanvaihtokoneessa on lämmöntalteenotto ja valaistus hoidetaan pääasiassa LED-valoilla.
Kontio Pyryn tilaratkaisuissa ja materiaalivalinnoissa on otettu huomioon nykyaikaisen vapaa-ajanvieton vaatimukset. Lepo- ja oleskelutilat ovat erilliset. Varsinaisessa asuinkerroksessa sijaitsee kaksi makuuhuonetta, eri kerrokset toisiinsa yhdistävä korkea olohuone-ruokailutila, saarekkeellinen keittiö sekä saunaosasto pesutiloineen. Oleskelutilat on jaettu toiminnallisesti eri alueisiin, jotka muodostavat kuitenkin yhtenäisen avaran kokonaisuuden. Rakennus on suunniteltu kolmihenkiselle perheelle, joskin lisätilaa yövieraillekin löytyy erityisen tilavalta makuuparvelta.

Persoonallinen ja moderni arkkitehtuuri

Kontion Future-tyyliin toteutettu pulpettikattoinen Pyry on persoonallinen ja moderni. Sen arkkitehtuurille tuovat ilmettä rytmiset muodot ja ryhdikäs olemus. Sisätilojen vaaleammat sävyt sekä keveät kalusteet toimivat vastakohtana rakennuksen tummahkolle ulkoväritykselle.

Korkea oleskelutila isoine maisemaikkunoineen päästää kaiken mahdollisen valon sisään ja mahdollistaa ympäröivästä luonnosta ja Pyhäveden kauneudesta nauttimisen kaikkina vuodenaikoina.

Päärakennuksen lisäksi kohteeseen kuuluu erillinen autokatos/varasto -rakennus (Kontio AT 6), jonka kylmään varastoon on mahdollisuus saada peruslämmitys tarvittaessa.

Kontio Pyryyn pääset tutustumaan loma-asuntomessujen ajan 27.6-10.7.2011 klo 10-18.00
Kontio Pyryn moderni ruokailutilaKontio Pyryn moderni ruokailutila
 
Julkaistu
15.6.2011