• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan asuntomessualueella oma pienvenesatama

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.06.2011
20116_26562.jpg

Pienvenesatama kuvattuna toukokuussa odottamassa viimeistelyä.

Kokkolan seutu on suomalaisen veneenrakennusalan ydinaluetta. Pitkät perinteet, vahva osaaminen, yhteistyö ja yrittäminen ovat keskipohjalaisen veneenrakennusperinteen ydintä – lopputulos seilaa tuhansina helminä pitkin maailman meriä.

Kokkolalaisille veneet ovat tärkeitä ja sen näkee myös Kokkolan Asuntomessuilla. Asuntomessualueella on oma pienvenesatama ja heinäkuun viimeisellä viikolla (25.–31.7.2011) vietetään Kokkolan Asuntomessuilla venealan teemaviikkoa. Teemaviikon aikana pienvenesatamassa järjestetään mm. venenäyttely.

Messualueen tonteista 8 on omarantaisia, 2 rantaoikeudella ja kaikille muille asukkaille on puolestaan varattu venepaikka alueen pienvenesatamasta. Satama-altaaseen mahtuu noin 40 pienvenettä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59362.jpg
Messukotien lattiakaivot säväyttivät yksilöllisyydellään
Kouvolan asuntomessukotien lattiakaivot säväyttivät ainutlaatuisella yhdistelmällään käytännöllisyyttä, ekologisuutta ja yksilöllistä designia. Inspiroidu messujen monipuolisista lattiakaivoratkaisuista, poimi parhaat ideat ja toteuta oman tyylisi mukainen kylpyhuoneunelma!
20207_65907.jpg
Asuntomessujen trendikatto - tutustu kohteisiin
Tuusulan asuntomessujen yhdeksi suosikki katoksi on valikoitunut BMI Suomen Ormax EVO -tiilikatto. Kotimaisen Ormax EVO -tiilikatteen on valinnut joka 4. asuntomessurakentaja. Tiilikaton edut tulevat hyvin esille, kun haetaan hiljaista ja luonnonmukaista kattoa. Tiivisti rakennetut asuinalueet voivat olla meluisia, tiilikatto kuitenkin pitää nämä melut kodin ulkopuolella. Myöskään sateen ropina ei häiritse tiilikaton alla asuvia.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Vapo ja Liperin Osuusmeijeri kaukolämpöyhteistyöhön
Liperin Osuusmeijeri ulkoistaa lämmöntuotannon Vapo Oy:lle. Vapo korvaa meijerin nykyisen, taloudellisen käyttöikänsä saavuttaneen kotimaista polttoainetta käyttävän kattilan uudella kattilalla. 2,5 MW:n tehoisen puuta ja palaturvetta käyttävän kattilan rakentaminen nykyiseen kattilahuonerakennukseen alkaa toukokuussa. Varavoimaksi jää uudet 3,5 ja 2,5 MW:n öljykattilat. Vapo myy laitoksen tuottaman lämmön Liperin Osuusmeijerille. joka käyttää osan lämmöstä itse ja myy osan edelleen Liperin Aluelämpö Oy:lle. Lämpöä tuotetaan 14 000-15 000 MWh vuodessa. Sopimus tulee voimaan 1.10.2008.Liperin Osuusmeijerin pääliiketoiminta-alue on maidon hankinta ja myynti Valiolle. Lisäksi osuuskunnalla on myymälä ja mylly, joka valmistaa kotimaisesta viljasta leipäviljatuotteita ja nautakarjan rehuja.Osuuskunnan liiketoimintaan kuuluu myös lämpöenergian tuotanto. Lämpöenergiaa myydään kaukolämmöksi Liperin Aluelämpö Oy:lle, joka hoitaa lämmön jakelun Liperin kirkonkylän taajamaan.Liperin Osuusmeijerin maidonjalostustoiminnan loputtua tuli ajankohtaiseksi selvittää lämpöenergian tuotantovaihtoehdot tulevaisuudessa ja selvitystyön tuloksena päädyttiin lämmöntuotannon ulkoistamiseen. Vapo valittiin yhteistyökumppaniksi tarjouskilpailun perusteella.Vapo tuottaa lämpöä ja sähköä yli 50 paikkakunnalla Suomessa pääosin kotimaisilla polttoaineilla – puupolttoaineilla, turpeella ja pelleteillä. Vuonna 2006 Vapon ja sen tytäryhtiöiden lämmöntuotanto ja -toimitukset olivat n. 1 600 GWh. Sähkön kokonaismyynti oli n. 350 GWh. Kahdeksalla paikkakunnalla Vapo vastaa lämmön tuotannon lisäksi sen jakelusta. Sähköä Vapo tuottaa Forssassa, Lieksassa, Porkkalassa, Salossa, Sotkamossa, Ilomantsissa ja Haapavedellä sekä seitsemällä tuulivoimalalla Kuivaniemessä.
20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
202111_73748.jpg
Sisustamista helpottavat ratkaisut
Tilojen suunnittelua monikäyttöisemmiksi ja ratkaisuja kotien ja toimistojen tilaongelmiin, on luotu helpottamaan Liune-ratkaisuja. Sisustussuunnittelu saa tilaa sekä mahdollisuuksia ja huoneista tulee helposti muunneltavia, kun väliseinien runko on valmistettu parhaista ratkaisuista, kuten Liunen seinän sisään liukuvista väliovista ja Gypsteel-rangoista. Liunen seinän sisään liukuva väliovi jättää kaiken seinä- ja lattiapinnan vapaaksi sisustukselle, ja ovi itsessäänkin on upea sisustuselementti.
20193_56801.jpg
Miten valita kotiin ilma/vesilämpö­pumppu?
Ilma-vesilämpöpumput ovat erinomaisia energian säästäjiä, mutta niissäkin on eroja. Poimi tästä vinkit sopivan ilma-vesilämpöpumpun valintaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton