• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan asuntomessuihin kuukausi!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.06.2011
20116_26561.jpg

Messualue ilmasta. Kuva: Aki Paavola

Heinäkuun puolivälissä avautuviin Kokkolan Asuntomessuihin on aikaa tasan kuukausi. Vilkas kuhina käy tällä hetkellä messualueen viheralueilla, jotka olisi tarkoitus saada vihertämään messujen alkuun mennessä. Monille pihoille on istutettu siirtonurmikkoa,mutta useiden pihojen peittona on vasta ruskea multa.

Kokkolan kaunis ja omaleimainen asuntomessualue on vertaansa vailla, sillä osittain täyttömaalle rakennettu messualue on muodoltaan pyöreä. Messualueella on mahdollista toteuttaa suomalaista asumisen unelmaa: rantatonteille rakentamista, keskustan läheisyydessä. Asuntomessualue sijaitsee Vanhansatamanlahdella vain noin 2 km kaupungin ydinkeskustasta.

Asuntomessuilla on esillä yhteensä 41 kohdetta; 30 omakotitaloa, 7 kerrostaloasuntoa, 2 rivitaloasuntoa, 1 paritaloasunto sekä esittelyhallin Tuotetalo, jossa esitellään erilaisia rakennusmateriaaleja. Messukohteiden huoneistoalat ovat 35-225 m².

Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011

Aukioloajat ja lippujen hinnat

Kokkolan Asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.–14.8.2011, kello klo 10–18. Lipunmyynti loppuu tuntia ennen sulkemisaikaa.

  • Aikuiset 19 €
  • Lapset (7-15 v.)10 €
  • Opiskelijat, eläkeläiset, invalidit ja varusmiehet 15 €
  • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v. lapset) 38 €
  • Ryhmälippu 16 € / hlö (min. 15 henkilöä, ennakkoilmoittautuminen)
  • Pysäköinti bussikuljetuksineen 7 € / 10 €
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20087_11833.jpg
4 Valokaari
Näytteilleasettaja: Kastelli-talot Oy Pihasuunnittelija: Seppo Koskinen Loma-asuntomessujen kohde 9Jo kauempaa mereltä päin näkee, että Valokaaressa on satsattu terasseihin. Terassit peittävät kohteen pihaa pinta-alaltaan n. 400 m²:n verran. Suuren rantaterassin eri puolille on saatu sijoitettua niin ruokailuryhmä kuin aurinkotuolitkin. Terassin jatkona on reilun kokoinen laituri, jonka kannella sopii myös viettää aikaa. Tilaa on isommillekin rantajuhlille. Saunarakennuksen korkeamman terassiosan alle on järjestetty säilytystilaa esimerkiksi puutarhakalusteille. Kokonaisuuden toteutuksessa on hyödynnetty myös vanhoja veneiden vesillelaskupaikan rakenteita. Terassin puupintojen lomaan on sovitettu istutusalueita. Kokonaisuus on erittäin vaivaton lomailijan kannalta.
201112_28944.jpg
UUTUUS: takkaleivinuuni Nea
Takkaleivinuuni Nea on selkeälinjainen uutuusmalli. Suuret kaakelit, terävät kulmat ja uutuusluukut antavat Nealle modernin ilmeen.Kuten kaikissa Kermansavi-takkaleivinuuneissa, voi leivinuunin luukun sijoittaa joko eteen, taakse tai sivulle. Näin takkaleivinuunin voi sijoittaa kätevästi myös tilanjakajaksi.Yksiovinen teräsluukku monipuolisilla ilmansäädöillä on saatavana kahdella värillä, satiini mattakromi ja grafiitti. Takka- ja tuhkaluukku ovat vasenkätisiä ja leivinluukun saa sekä vasen- että oikeakätisenä.Nea-malliin on myös yhteensopiva Tulikivi Green W10-lämmitysjärjestelmän kanssa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
VTT:ltä uusia menetelmiä talotekniikan elinkaarikustannusten laskentaan
Kiinteistöalan päätöksenteko helpommaksiVTT on kehittänyt rakennus- ja kiinteistöalan päätöksenteon tueksi menetelmiä, joilla voidaan laskea/arvioida kiinteistöjen ja niiden käytön ja kunnossapidon elinkaarikustannuksia nykyistä tarkemmin. Laskelmien avulla voidaan huomioida vaihtoehtoisten ratkaisujen elinkaarivaikutukset perinteisen investointipainotteisen päätöksenteon sijaan ja löytää elinkaarikustannuksiltaan edullisin, energiatehokkain ja toimintavarmin vaihtoehto.Rakennushankkeiden vaihtoehtoisten toteutusmuotojen arvioinnissa on hahmotettava kokonaistaloudellisuuteen vaikuttavat tekijät rakennuskohteen elinkaaren eri vaiheissa. Kohteen pitkä elinkaari sekä sen eri vaiheisiin liittyvä epävarmuus tekevät tästä tehtävästä usein varsin haasteellisen. Myös vertailulaskelmien tekeminen, suunnitteluratkaisuiden valinta ja tarjousten yksiselitteinen vertailu on ollut vaikeaa laskentakäytäntöjen kirjavuuden takia.VTT:n kehittämien menetelmien avulla voidaan edistää verkottunutta elinkaarilähtöistä liiketoimintaa sekä kiinteistöjen ja niiden käytön ja kunnossapidon elinkaariedullisuutta nykyistä paremmin. Laskentamenetelmät soveltuvat talotekniikan elinkaarikustannusten ja elinkaariedullisuuden määritykseen, elinkaarihankintojen ja muiden hankintamallien arviointiin sekä elinkaariperustaiseen päätöksentekoon ja tarjousten vertailuun. Kehitetyt laskentatavat ovat yhteensopivia kansainvälisten standardiluonnosten kanssa. VTT esittää myös elinkaariedullisuudeltaan suomalaisiin käytäntöihin sopivia optimaalisia toteutusratkaisuja.Kehitetyt sovelluspohjat sisältävät elinkaarihankinnan keskeiset kriteerit: käyttöiän, energiatalouden sekä huolto- ja kunnossapitotarpeet. Sovelluksen avulla määritetään taloteknisen hankinnan hankinta- ja elinkaarikustannukset sekä edullisuus suhteessa perinteiseen hankintaan. Ympäristövaikutuksia ei sovelluksen keinoin lasketa, vaan niiden arvioinnissa joko hyödynnetään erillistä arviota tai todetaan käyttöikä-, kulutus- ja käyttäjävaikutusten olevan suorassa riippuvuussuhteessa ympäristövaikutuksiin.Laskentapohjat soveltuvat sellaisenaan isolle kiinteistönomistaja- tai rakennuttajataholle sen määrittäessä tilatarpeiden vaihtoehtoisten täyttämisratkaisujen sekä elinkaarilaadun, kuten käyttöiän, energiatalouden ja muuntojouston, kustannusvaikutuksia ja edullisuutta.Suunnitteluyrityksissä sovelluksia voidaan hyödyntää elinkaarisuunnittelussa ja elinkaarioptimoitujen toteutusratkaisujen elinkaariedullisuuden todentamisessa, kun lähtötiedot perustuvat pääosin yritysten omiin tietokantoihin. Rakennusyrityksessä tavoitteena on sekä kehittää elinkaarioptimoituja rakennuskonsepteja että tarjota esimerkiksi asunnon ostajalle vaihtoehtoisia elinkaariedullisia tuotteita. VTT:n kehittämä laskentaperusta on näiltäkin osin käypä vaihtoehto, sillä lähtötiedot perustuvat yritysten omaan seuranta-aineistoon.Hankkeen ovat rahoittaneet Tekes ja alan yritykset.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kun vanha tiilipiippu aiotaan ottaa uudelleen käyttöön
Tulisijan ja piipun uudelleen käyttöönotto pitkän hiljaiselon jälkeen vaatii aina asiantuntijan tarkastuksen ja hyväksynnän. Kun vanha piippu halutaan ottaa uudelleen käyttöön, on sen tiiviys ja materiaalien käyttökelpoisuus tarkistettava. Tiilipiippu on voitu muurata vanhojen määräysten mukaan, jolloin on saatettu käyttää ohuempia rakenteita.On myös hyvä muistaa, että yli kolme vuotta käyttämättä ollutta piippua ja tulisijaa ei saa jo pelkästään turvallisuussyistä ottaa ilman tarkastusta ja nuohousta käyttöön. Nuohouksen saa suorittaa vain laillistettu ammattinuohooja.
20117_27168.jpg
Rakentamisessa huomioitavia asioita 1
Rakenna suunnitelmien mukaan rakentamisohjeita noudattaenHyvän jätevesisuunnitelman perusteella järjestelmän rakentaminen on helppoa. Oleellista on, että rakentaminen toteutetaan suunnitelman mukaisesti ja oikeanlaisista materiaaleista laitevalmistajan ohjeita noudattaen. Suunnitelmaan sisältyvään rakentamisohjeeseen tuleekin perehtyä kunnolla ennen rakentamista, eikä vasta ongelmien tullessa vastaan. Oikomiset ja huonolaatuinen rakentaminen nostavat vain kokonaiskustannuksia. Edelleenkin liian moni säiliö pullahtaa ylös maasta, kun säiliön ankkurointivaatimuksia ei oteta tosissaan. Salaojaputken käyttäminen imeytysputkena sekä väärien maa-ainesten käyttö maapuhdistamoissa johtavat nopeasti järjestelmän toimimattomuuteen ja sitä kautta kuormittavat turhaan kiinteistön omistajan kukkaroa.
20229_79493.jpg
Näin selvität, mikä lämmitys sopisi parhaiten sinun kotiisi
Kodin lämmitysmuoto vaikuttaa merkittävästi niin asumismukavuuteen, -kustannuksiin kuin asunnon arvoonkin. Siksi lämmitysratkaisun valinta kannattaa tehdä huolellisesti ja laskea tarkkaan uuden järjestelmän kokonaishinta suhteessa arvioituihin vuosisäästöihin. Jos kyseessä on vanha talo, on hyvä tarkistaa nykyisen lämmitysjärjestelmän kunto ja selvittää, voiko olemassa olevan lämmityksen jättää uuden järjestelmän rinnalle vai onko lämmitysjärjestelmä järkevintä uusia kokonaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton