• Etusivu
  • Talo

Irtolohkovaraaja saneerauskohteisiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Päivitetty 26.08.2015
20158_44249.jpg

Irtolohkot on suunniteltu helpottamaan saneerauskohteisiin asennettavia säiliöitä. Niiden avulla voidaan ahtaasta oviaukosta saadaan mahdollisimman suuri varaaja sisään asennuspaikalle.

Lisätietoa Akvatermin varaajista...

Irtolohkovaraajan asennus

Irtolohkovaraajassa on irrotettavat eristepalat. Ennen kuin palat voidaan irrottaa, on säiliön ulkoverhous purettava. Tämä tapahtuu irrottamalla kaikki itseporautuvat poraruuvit. Tässä vaiheessa kannattaa noudattaa eritystä varovaisuutta, jottei verhoilupelti vahingoitu.

Kun verhoilupellit on poistettu, irtolohkoihin pääsee käsiksi. Irtolohkopalat on kiinnitetty varaajaan kuljetuksen ajaksi teipillä. Irtolohkopalat irrotetaan varoen ja siirretään sivuun varaajan siirtelyn ajaksi.

Varovaisuutta tarvitaan

Kun irtolohkopalat on irrotettu niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija. Siirrettyäsi säiliön paikoilleen, voit liittää irtolohkot takaisin säiliöön. Liittämiseen tarvitset uretaania, jolla liimaat lohkot takaisin paikoillensa. Varo liiallista uretaanin käyttöä. Liitettyäsi lohkot tarkista, että kiinnityshakaset peltiruuveille on paikoillaan.

Kun irtolohko palat on irrotettu, niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija. Liiallista uretaanin käyttöä on varottava.
Kun irtolohko palat on irrotettu, niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija. Liiallista uretaanin käyttöä on varottava.

Ulkoverhoilupelti asennetaan varoen paikalleen. Asennuksessa on hyvä käyttää apuna esimerkiksi sidontaliinaa, jolla saa kiristettyä pellin uretaanin päälle. Varotaan vahingoittamasta verhoilupellin pinnoitetta. Liinan alla käytetään esimerkiksi pahvista tehtyä suojaa, jottei pelti naarmuunnu. Kun pelti on oikealla paikalla, kiinnitetään poraruuvit.

Hyvin asennetulla irtolohkovaraajalla on käytännössä sama eristyskyky kuin normaalilla varaajalla. Tärkeintä eristyskyvyn säilymisen kannalta on liimata uretaanilohkopalat huolellisesti takaisin säiliöön. Irtolohkot on saatavilla suurimpaan osaan Akvatermin pyöreitä varaajia.

AKVA-vakiovaraajan eristeenä on 100 mm:n saumaton polyuretaani - teräslevykuorisena. Vaihtoehtoisesti myös irrotettavilla sivulohkoilla.

20158_44251.jpg
Kaukora Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
Geberit ONE -kalusteet ja -seinä-wc
Kun design kohtaa käytettävyyden: uusi kylpyallassarja täynnä parannuksia
Kun haet inspiraatiota uuteen kylpyhuoneeseen, laaja valikoima on eduksi. Lisäksi, kun yhdistää laajan valikoiman laaja-alaisen tekniikan, tuotekehityksen ja tilasuunnittelun osaamisen – puhumattakaan visuaalisesti miellyttävistä vaihtoehdoista – on onnistuneen ja toimivan kylpyhuoneen resepti jo pitkälle valmis. Mutta miten valita ne sopivimmat tuotteet laajasta valikoimasta?Tässä artikkelissa pureudutaan uudistetun Geberit ONE -sarjan seitsemään erilaiseen innovatiiviseen tuotekehityksen tuotokseen, jotka toimivat esimerkkinä miten kylpyhuoneen tuotevalinnat voivat parantaa kylpyhuoneen toimivuutta jokapäiväisessä elämässä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tiilirakenteiden yleisimmät puhdistusmenetelmät
Mekaaninen puhdistusMekaanisia puhdistusmenetelmiä ovat harjaus ja kaavinta. Näitä kannattaa yrittää aina ensimmäiseksi. Harjaus ja kaavinta ei kuitenkaan sovi sellaisiin likatahroihin, jotka voivat levitä (esim. öljy, rasva, tuore maali, rasvainen noki, jne.) Harjaus ja kaavinta tehdään aina kuivaan rakenteeseen. Sopivin työväline on jäykkä kuituharja, ns. juuriharja. Kaavinta suoritetaan parhaiten puulastalla tai rakenteen värin mukaisella tiilen kappaleella. Metalliharjaa tai -kaavinta ei saa käyttää, sillä niistä jää helposti tummia jälkiä.
201110_27950.jpg
Tiililaatoilla uusi ilme kerrostalokolmioon
Tiililaatat soveltuvat sisustamiseen kaikissa kodin tiloissa, oli kyseessä sitten uudis- tai remontointikohde.Jussi Havia ja Anna-Kaisa Vuortenväli muuttivat ensimmäiseen yhteiseen omistusasuntoonsa Helsingin Viikinmäkeen ja päättivät ehostaa kotiaan tekemällä ruokailutilaan kauniin tiiliseinän aidoista käsinlyödyistä tiililaatoista.Lue lisää tiililaatoista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton