• Etusivu
  • Talo

Kokkolan monimuotoiset vesikatot

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.06.2011
20116_26522.jpg

Monimuotoinen katto on verhoiltu tummanharmaalla peltikatteella.

Vesikatto on rakenteellisesti sekä arkkitehtonisesti tärkeä osa taloa. Vesikaton tehtävä on suojata rakennusta säältä kuin säältä. Arkkitehtonisesti se antaa talolle ilmeen ja arvokkuuden.

Vesikatteen pintamateriaalina käytetään mm. tiiltä, bitumia tai kiviterästä. Kokonaisuuden täydentävät toimiva aluskate, läpiviennit, tiivisteet, pellitykset, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet.

Alla muutamia poimintoja näyttävistä vesikatteista Kokkolan asuntomessuilta. Kuten kuvista huomaa,
tänä vuonna suositaan tumman sävyisiä katemateriaaleja.

Lisätietoa Kokkolan asuntomessuista...

Tiilikatteeina on käytetty niin perinteista tiiltä...
Tiilikatteeina on käytetty niin perinteista tiiltä...
...kuin laattatiiltä.
...kuin laattatiiltä.
Kattoturvatuotteet ovat tärkeä osa vesikatetta.
Kattoturvatuotteet ovat tärkeä osa vesikatetta.
Läpiviennit ovat samaa sävyä katteen kanssa.
Läpiviennit ovat samaa sävyä katteen kanssa.
Terassin katteena lasi.
Terassin katteena lasi.
Löytyy alueelta myös punakattoinen talo.
Löytyy alueelta myös punakattoinen talo.
Sadevesijärjestelmän sävy on valittu katon mukaan.
Sadevesijärjestelmän sävy on valittu katon mukaan.
Valkoiset kourut ja syöksyt.
Valkoiset kourut ja syöksyt.
Vesikatto voi olla myös julkisivua hallitseva kokonaisuus.
Vesikatto voi olla myös julkisivua hallitseva kokonaisuus.
Näyttävä yksityiskohta.
Näyttävä yksityiskohta.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13551.jpg
Palveluhakemisto saa kiitosta
Palveluhakemisto on Rakentaja.fi-, Puutarha.net- ja Sisustaja.com-sivustoilla toimiva yrityshakemisto, josta palvelukokonaisuuden käyttäjien on helppo löytää tekijät ja tuotteet erilaisiin rakennus-, puutarha- ja sisustushankkeisiinsa. Palveluhakemistoon liittyneille yrityksille hakemisto puolestaan tarjoaa edullisen ja helpon tavan saada palvelut ja tuotteet näkyville juuri oikeassa kohderyhmässä. Palveluhakemisto on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan ja saanut runsaasti kiitosta niin hakemistossa mukana olevilta yrityksiltä kuin käyttäjiltäänkin.Tutustu PalveluhakemistoonLiity Palveluhakemistoon
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Sähkökatkojen varalle tarvitaan riippumattomia lämmitystapoja
Tänä talvena kymmenettuhannet kotitaloudet ovat kärsineet sähkökatkoksista lähes kaikkialla Suomessa. Tapani- ja Hannu-myrskyjen jälkeen sähkökatkokset kestivät pahimmillaan päiväkausia. Sähkökatkokset nostivat jälleen esiin sähköstä riippumattoman, itsenäisen ja varman lämmitysjärjestelmän tarpeellisuuden.
Kotkan kaupunki Pirtilä ja Kyllönen
Merellistä tunnelmaa ja monipuolisia asuinmahdollisuuksia Kotkassa
Kotka, tuo merellinen helmi Suomenlahden rannalla, houkuttelee asukkaita monipuolisilla palveluillaan, upealla luonnolla ja vilkkaalla kaupunkielämällään. Kaupunki tarjoaa merimaiseman lisäksi lyhyet välimatkat joka paikkaan sekä edullisen hintatason. Kotka voi olla kiinnostava asuinpaikka sinullekin, sitä se on ainakin Saku Pirtilälle ja hänen puolisolleen Oona Kyllöselle.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Ikkuna-aukon kaventaminen ja korottaminen?
Kysymys:Puurunkoisessa 60-luvun talossa olisi tarkoitus tehdä makuuhuoneen ulkoseiniin lisäeristys ja vaihtaa 70-luvun kaksinkertaiset ikkunat uudempiin. Lyhyemmän seinän nykyinen ikkuna on karmeineen 1100mm x 1500mm, mihin tulisi 1400mm x 1200mm ja pidemmän seinän ikkuna on karmeineen 1100mm x 3350mm (3 ikkunaa vierekkäin samoissa karmeissa), mihin tulisi 1400mm x 1800mm. Syvyys kasvaa uusissa ikkunoissa 10mm. Miten toimia? Kannattaako aukko suurentaa ylöspäin? Julkisivuun ajattelin tehdä "vale ikkunaluukut", kun aukko pienenee pidemmässä seinässä niin paljon. Lyhyemmässä seinässä saan varmaan korjattua verhouslaudalla. Tarvitsenko rakennusluvan?
20116_26605.jpg
Juhlaruoka turvallisesti esille
Kesäjuhlissa on oltava tarkkana ruokatarjoilujen kanssa, sillä lämmin sää lisää ruokamyrkytysten vaaraa. Kodin kylmälaitteiden kunto ja säilytyslämpötilat on hyvä tarkistaa etukäteen. Kaikkea ruokaa ei laiteta heti tarjolle, vaan tarjoiluvateja täydennetään kylmätilasta menekin mukaan. Pihajuhlat ovat pilaantuvien ruokien kannalta erityisen haasteellisia.- Ruokien kylmäsäilytyksen kriittisiä vaiheita ovat elintarvikkeiden kotiinkuljetus, kylmäsäilytys ja ruoanlaittoon sekä tarjoiluun liittyvä hygienia. Elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä löytyy tärkeää tietoa säilytyslämpötiloista ja -ajoista. Mikrobiologiset riskit voi eliminoida, kun hallitsee perusasiat, neuvoo tutkija Tarja Marjomaa TTS:sta.
20169_47420.jpg
Ota puhdas tuloilma sisään katon kautta
SK Tuote on kehittänyt uuden VILPE® Intake -tuloputken, jota voit käyttää puhtaan tuloilman ottamiseen uudessa tai remontoitavassa talossasi silloin, kun et halua tai voi tehdä ilmanottoa seinän läpi. Intake-tuloputki on mahdollista asentaa katolle ilmanvaihtokojeen yläpuolelle eikä pitkän kanaviston rakentaminen ole siten tarpeen. Lisäksi Intake-tuloputken avulla voit hakea tuloilman katon kautta sellaisesta paikasta, jossa on mahdollisimman vähän ulkopuolelta tulevaa saastekuormaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton