Loma-asuntomessujen peruskorjauskohde

Mäntyharjun loma-asuntomessuilla uusien kohteiden lisäksi messukävijät pääsevät tutustumaan myös vanhempaan rakentamiseen. Messujen peruskorjauskohde, Kyminniemi (kohde 18), sijaitsee messualueen niemen kärjessä ainutlaatuisella paikalla ja omassa rauhassaan.

Kyminniemi kuuluu messualueen alkuperäiseen rakennuskantaan. Uittotupa on valmistunut vuonna 1957 ja se on entinen UPM Kymmenen uittokämppä. Tupaa on aikoinaan käytetty Mäntyharjun reitin uiton päätyttyä yhtiön henkilöstön lomapaikkana. Kohteen myötä messuvieraille tarjoutuukin mahdollisuus päästä tutustumaan alueen uittohistoriaan.

Vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen. Vanha saunarakennus on rakennettu kokonaan uudelleen. Sekä päärakennuksessa että rantasaunassa yhdistyvät tyylikkääksi kokonaisuudeksi uusi ja vanha. Kyminniemen tilan suurta ja ainutlaatuista tonttia täydentävät vanha piharakennnus ja maakellari.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011

Kohde 18, Kyminniemi, on Mäntyharjun loma-asuntomessujen peruskorjauskohde.Kohde 18, Kyminniemi, on Mäntyharjun loma-asuntomessujen peruskorjauskohde.
Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.
Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.
 
Päivitetty
10.6.2011