• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessujen peruskorjauskohde

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.06.2011
20116_26508.jpg

Kohde 18, Kyminniemi, on Mäntyharjun loma-asuntomessujen peruskorjauskohde.

Mäntyharjun loma-asuntomessuilla uusien kohteiden lisäksi messukävijät pääsevät tutustumaan myös vanhempaan rakentamiseen. Messujen peruskorjauskohde, Kyminniemi (kohde 18), sijaitsee messualueen niemen kärjessä ainutlaatuisella paikalla ja omassa rauhassaan.

Kyminniemi kuuluu messualueen alkuperäiseen rakennuskantaan. Uittotupa on valmistunut vuonna 1957 ja se on entinen UPM Kymmenen uittokämppä. Tupaa on aikoinaan käytetty Mäntyharjun reitin uiton päätyttyä yhtiön henkilöstön lomapaikkana. Kohteen myötä messuvieraille tarjoutuukin mahdollisuus päästä tutustumaan alueen uittohistoriaan.

Vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen. Vanha saunarakennus on rakennettu kokonaan uudelleen. Sekä päärakennuksessa että rantasaunassa yhdistyvät tyylikkääksi kokonaisuudeksi uusi ja vanha. Kyminniemen tilan suurta ja ainutlaatuista tonttia täydentävät vanha piharakennnus ja maakellari.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011

Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.
Kyminniemen vanha päärakennus on peruskorjattu perinteitä kunnioittaen.
Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.
Vanha saunarakennus rakennetaan kokonaan uudelleen.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20184_52555.jpg
Saunan ilmanvaihdon remontti koneellisesti
Vanhaa taloa remontoidessa unohtuu usein ilmanvaihdon osuus. Etenkin pesutiloissa saattaa tulla vastaan hajua, jotka eivät kuulu ilmanvaihdoltaan toimivaan taloon. Toimiva pesutilojen ilmanvaihto estää rakenteiden ruostumisen ja lahoamisen, varmistaa miellyttävän sisäilman löylyteltäessä ja kuivattaa tilat käytön jälkeen. Näiden puolien lisäksi koneellinen tulo- ja poistoilmajärjestelmän ansiosta myös pesutiloihin saadaan hallittu, vedoton ja energiataloudellinen ilmanvaihto.Tuloilmaventtiilin paikka saunassa on vähintään puoli metriä kiukaan kivien yläpuolella seinässä tai katossa. Poistoilma-aukko pitää olla lauteiden alapuolella. Pienissä saunoissa poisto tapahtuu saunan oven alta kylpyhuoneen poiston kautta.Pesutilojen tuloilma on saunan siirtoilmaa. Jos pesuhuoneessa on ikkuna, tuloilman pitäisi osua siihen, jotta ikkunan pinta pysyy kirkkaana.Monet pitävät mahdottomana ajatusta vanhaan taloon asennettavasta koneellisesta ilmanvaihdosta. Tiiviiksi remontoitu omakotitalo tarvitsee kuitenkin riittävän ilmanvaihdon, sillä puutteellisen ilmanvaihdon seurauksia ovat rakenteiden kostuminen ja homevauriot. Remontoitavaan kohteeseen soveltuu erinomaisesti nopeasti asennettava Vallox BlueSky -ilmanjakojärjestelmä, joka mahtuu hyvin pieneenkin tilaan.Lue lisää talotuuletinilmanvaihdon muuttamisesta energiaystävälliseksi ilmanvaihdoksiTilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20235_81667.jpg
Tutkimus: puhtain sisäilma keskuspölyn­imuria käyttävissä kodeissa
Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa ja kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri merkitys terveyteen. Viettäessä yli 90 prosenttia ajasta sisätiloissa, korostuu erityisesti sisäilman puhtaus.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Viikon kysymys: Terassin käsittely?
Kysymys:Rakensin toissa kesänä uritetusta, ruskeaksi kyllästetystä kestopuusta, terassin ja käsittelin sen viime kesänä sävytetyllä terassiöljyllä. Miten ja kuinka usein terassilaudoitusta kannattaa käsitellä ja mikä on siihen paras käsittelyaine? Eli pitäisikö se käsitellä taas tänä kesänä?
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
202212_80441.jpg
Rakentamisessa ja remontoin­nissa jokainen investointi on vastuullinen valinta
Elämä tuo tullessaan lukuisia muutoksia, isoja ja pieniä. Vuodet tuntuvat lipuvan ohitsemme varsinkin ruuhkavuosien aikaan ja koti kaipaa muutosta erilaisten tarpeiden mukaan. Koti kaipaa remonttia säännöllisesti ja siksi onkin hyvä pysyä tietoisena erilaisista tavoista tehdä vastuullisia ja pitkäikäisiä valintoja. Näin säästät luontoa, energiaa ja lompakkoa.
Bosch sähkötyökalut
PSR18 LI-2i – uusi tehokas porakone ja akkuruuvinväännin vaativalle
Boschin uutuus PSR 18 LI-2i on kompakti, kevyt ja erittäin tehokas porakone ja akkuruuvinväännin vaativaan käyttöön. 13 mm:n pikaistukka ja iskuporakoneominaisuus takaavat LI-2i:n monikäyttöisyyden. Myös akun litiumionitekniikka tuo runsaasti suorituskykyä ja kestävyyttä: Li-2i:llä voi ruuvata yli 300 ruuvia yhdellä latauksella!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton