Kokkolassa asuntomessut
myös vuonna 1975

Kokkolassa ensi kesänä järjestettävät asuntomessut ovat kaupungin historiassa toiset. Vuonna 1975 Asuntomessut oli jaettu poikkeuksellisesti neljään eri kaupunkiin: Hämeenlinnaan, Kokkolaan, Poriin ja Vaasaan.
Kokkolan vuoden 1975 asuntomessualue, Koivuhaka, oli nuori, vasta rakentumassa oleva kaupunginosa. Koivuhaan asuntomessualue samoin kuin muutkin kesän 1975 länsirannikolle rakennetut messualueet oli ajateltu ruotsinsuomalaisille mahdollisille paluumuuttajille malliksi maan asuntotuotannosta.

Messualue on rakennettu maastoltaan tasaiselle hiekkakankaalla ja sinne toteutettiin 29 omakotitaloa, 16 asuntoa kytkettyihin neljän perheen taloihin ja 44 asuntoa rivitaloihin. Talotyyppeinä oli tasakattoisia rivitaloja ja harjakattoisia omakotiratkaisuja ja kytkettyja taloja.
Tavallisten toteuttamistapojen,- normaaliurakoinnin ja KVR-rakentamisen lisäksi esiteltiin myös uutena ns. omatoiminen ryhmärakentaminen. Yleisölle esiteltiin myös puolivalmiita asuntoja, joita saattoi jatkaa sitten omin voimin.

Messuilla esiteltiin myös Kokkolan keskustassa peruskorjauskohde, vanhan puutalon kunnostaminen.
Lähde: www.asuntomessut.fi
 
Päivitetty
6.6.2011