• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolassa asuntomessut myös vuonna 1975

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.06.2011
20116_26429.jpg

Kokkolassa ensi kesänä järjestettävät asuntomessut ovat kaupungin historiassa toiset. Vuonna 1975 Asuntomessut oli jaettu poikkeuksellisesti neljään eri kaupunkiin: Hämeenlinnaan, Kokkolaan, Poriin ja Vaasaan.

Kokkolan vuoden 1975 asuntomessualue, Koivuhaka, oli nuori, vasta rakentumassa oleva kaupunginosa. Koivuhaan asuntomessualue samoin kuin muutkin kesän 1975 länsirannikolle rakennetut messualueet oli ajateltu ruotsinsuomalaisille mahdollisille paluumuuttajille malliksi maan asuntotuotannosta.

Messualue on rakennettu maastoltaan tasaiselle hiekkakankaalla ja sinne toteutettiin 29 omakotitaloa, 16 asuntoa kytkettyihin neljän perheen taloihin ja 44 asuntoa rivitaloihin. Talotyyppeinä oli tasakattoisia rivitaloja ja harjakattoisia omakotiratkaisuja ja kytkettyja taloja.

Tavallisten toteuttamistapojen,- normaaliurakoinnin ja KVR-rakentamisen lisäksi esiteltiin myös uutena ns. omatoiminen ryhmärakentaminen. Yleisölle esiteltiin myös puolivalmiita asuntoja, joita saattoi jatkaa sitten omin voimin.

Messuilla esiteltiin myös Kokkolan keskustassa peruskorjauskohde, vanhan puutalon kunnostaminen.

Lähde: www.asuntomessut.fi
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20083_9511.jpg
Nyt oman huvilan hankkiminen on helpompaa kuin koskaan!
Nyt oman huvilan hankkiminen on helpompaa kuin koskaan! Valmiiksi rakennettu ValmisHuvila on markkinajohtaja Kastellin vastaus vaivattomaan huvilarakentamiseen. Valitessasi Kastellin ValmisHuvilan saat ykköslaatuisen vapaa-ajan asunnon ammattilaisten rakentamana ja sisustamana – helposti ja ennalta sovittuun hintaan. Voit jättää rakentamisen Kastellin ammattilaisten tehtäväksi ja luottaa täydellisesti Kastellin laatimaan kustannusarvioon ja aikatauluun.Tapahtumia ympäri Suomen!Tervetuloa tutustumaan Kastellin ValmisHuvilapäiville. Katso tapahtumat tästä
20087_11918.jpg
Sadepäivän tekniikkatalkoot
Sateisena kesäpäivänä on oiva tilaisuus toteuttaa kotona tarkastuskierros, jossa selviää taloteknisten laitteiden ja järjestelmien kunto. Tekniikkatalkoisiin ei tarvita insinööriosaamista tai ammattilaista, vaan pieniä mutta tehokkaita tarkistus- ja huoltotoimia voi tehdä jokainen – ja se kannattaa, sillä huoltotoimilla parannetaan asumisen mukavuutta, turvallisuutta ja energiatehokkuutta.Kodin tekniikan kunnolla on suora vaikutus asumisen viihtyisyyteen ja terveellisyyteen, turvallisuuteen sekä asumisen kustannuksiin. Vakuutusyhtiöt korvaavat vuosittain vesivahinkoja noin 100 miljoonalla eurolla ja palovahinkoja noin 130 miljoonalla eurolla. Sähkölaitepalot alkavat yleensä erilaisista teknisistä vioista, kuten huonoista liitoksista.Suurimman osan tarkastus- ja huoltotoimista voi tehdä sisällä: esimerkiksi tarkistaa palohälyttimen toimintakunnon, puhdistaa kylpyhuoneen lattiakaivon ja puhdistaa kodin sähkölaitteet. Ilmanvaihtolaitteiden toiminnan varmistamisella vaikutetaan sisäilman laatuun ja terveellisyyteen. Kesän lopulla, kun siitepölykausi on ohi, on oikea aika vaihtaa ilmanvaihtolaitteiden suodattimet.Sateella pientaloasukas voi myös kiinnittää huomiota salaojajärjestelmän toimivuuteen: vetävätkö salaojat vai jääkö vesi pihaan? Rännikaivojen toimimattomuus ilmenee sekin sadesäällä helposti. Tarkastustoimet eivät vie kauan aikaa, vaan ne on muutamassa tunnissa tehty – vaikkapa juuri sadepäivänä.Lomakautena tarkastukset on hyvä tehdä soveltuvin osin myös kesäasunnolla, missä laitteiden kuntoon ei ehkä kiinnitetä jatkuvaa huomiota.Tarkastuksen apuvälineeksi voi internetistä ladata check-listan, johon tavallisimmat tarkastus- ja huoltotoimet on koottu. Se toimii apuvälineenä ja jatkossa myös muistutuksena, milloin tarkastukset on tehty ja milloin on taas aika tehdä kierros. Check-lista on osa Toukotalkoot-kampanjaa, jonka järjestävät yhdeksän valtakunnallista asumiseen, rakentamiseen ja turvallisuuteen liittyvää yhteisöä. Lisätietoa kampanjasta sekä ladattavat check-listat saa osoitteesta www.toukotalkoot.info.
20223_77250.jpg
IKH – rakennustelineet
Rakennustelineet ovat tärkeä apu rakennuksilla ja työmailla, sillä niiden avulla työskentelet turvallisesti korkealla ja pääset käsiksi vaikeisiinkin paikkoihin. IKH:n alumiinisten rakennustelineiden valikoimasta löydät jokaiseen työkohteeseen sopivan apuvälineen. Erilaiset korotus- ja lisäosat tekevät telineiden käyttöalueesta monipuolisen.
Olohuone
Valaistussuunnittelupalvelu merenrantakartanoon
Esittelemme tässä artikkelissa lopputuloksen LedStoren valaistussuunnittelupalvelusta ja toteutuneesta uuden talon valaistuksesta, jossa on yhdistetty uutta ja vanhaa toimivaksi kokonaisuudeksi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Valtakunnallinen matkakortti voidaan toteuttaa Matkahuollon korteilla
Matkahuolto kannattaa ajatusta valtakunnallisen matkakortin käyttöönotosta. Ensi keväänä käyttöön otettavilla Matkahuollon uusilla matkakorteilla on teknisesti mahdollista maksaa muidenkin yhtiöiden sekä kuntien palveluita. Kunnilla ja kaupungeilla on mahdollisuus liittää Matkahuollon korttien kautta joukkoliikenteensä valtakunnalliseen matkakorttijärjestelmään ilman suuria tai kalliita järjestelmäuudistuksia.
20226_78613.jpg
Kohti ekologisempaa keittiötä
Keittiöiden maailma on astumassa uuteen aikakauteen, kun yhä useammat kodit siirtyvät kohti ekologisempaa keittiötä. Ekologisen keittiön suunnittelu ei ole vain pelkkä trendi, vaan se heijastaa sitoutumista kestävään elämäntapaan ja ympäristöystävälliseen kulinarismiin. Vastuullisella keittiösuunnittelulla pyritään kokonaisuuteen, joka ei ainoastaan hemmottele makunystyröitä, vaan myös kunnioittaa ja suojaa ympäristöämme. Ekologisuus keittiössä on itseasiassa melko helppo ja jopa edullistakin toteuttaa.Tervetuloa tutustumaan ekologisen keittiön inspiroivaan maailmaan ja katso 5 käytännöllistä ekovinkkiä vastuullisempaan keittiöelämään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton