• Etusivu
  • Rakentaminen

Asumisen ja työn yhdistäminen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.05.2011
20115_26314.jpg

Hammaslääkärin vastaanotolta on huikeat näkymät merelle.

Kokkolan Asuntomessuilla on tarjolla tilaisuus päästä kurkistamaan mielenkiintoiseen kohteeseen, jossa on yhdistetty koti, työ ja vapaa-aika saman katon alle. Hammaslääkäreinä työskentelevä pariskunta on halunnut rakentaa vastaanottotilat uuden omakotitalonsa yhteyteen.

Vastaanottotilat muodostavat oman erillisen kokonaisuuden talon toiseen päähän. Tilat käsittävät eteisen, odotushuoneen, vastaanottohuoneen, wc:n sekä pukuhuoneen. Työpaikalle pääsee kulkemaan myös sisäkautta kodinhoitohuoneen läpi. Työtilasta avautuu hulppea näköala merelle, missä varmasti silmä lepää.

Hammaslääkärin vastaanottoon pääsee tutustumaan asuntomessukohteessa 34.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
202011_60051.jpg
Nyt on syyshuollon aika! Muista myös kesämökki
Katto pitää kodin kuivana, suojaa rakenteet kosteudelta ja on yksi talon julkisivuista. Syksyn sateet ovat olleet rankkoja ja yleensä niiden aikaan huomataankin, jos katolla kaikki ei ole kunnossa. Säännöllisellä huollolla katto pysyy kunnossa pidempään. Katolla kannattaakin käydä kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Erityisen tärkeää on varmistaa katon kunto ennen lumen tuloa. Lue BMI:n vinkit katon kausihuoltoon!
20232_80877.jpg
Näin tiskiallas pysyy puhtaana - katso vinkit eri materiaaleille
Tiskiallas on yksi kodin käytetyimmistä esineistä, joka voi toimia päivän mittaan niin käsien, likaisten astioiden kuin multaisten kasvistenkin pesupaikkana. Tiskialtaan puhtaanapito kannattaakin ottaa osaksi arjen rutiineja, sillä ajan mittaan altaasta voi tulla epäsiistin näköinen bakteeripesä, mikäli sen asianmukaisesta puhdistuksesta ei huolehdita.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
40-vuotias Vallox investoi tuotantoon
Ilmanvaihtokonevalmistaja Vallox Oy:n tuotantolaitoksen laajennus valmistuu vuoden 2011 lopulla Loimaalla. Laajennuksen ansiosta yrityksen tuotantokapasiteetti lisääntyy yli 50 prosentilla. Tuotannonlisäystä yritys tarvitsee erityisesti kasvaneen viennin tarpeisiin.
20136_35491.jpg
Villa ISOVERin sisustus
Villa ISOVER oli toukokuussa sisustustyövaiheessa. Kiintokalusteet ovat asennettuna ja seinien maalit, tapetit ja laatoitukset valmiina. Villa ISOVERin sisustussuunnittelusta vastaa sisustussuunnittelija Niina Riihimäki Suunnitteluhuone Riihimäestä.– Materiaalivalinnoissa kiinnitettiin tarkasti huomiota tulevan asukasperheen vaatimuksiin, sillä talon on kestettävä lapsi- ja koiraperheen elämää, Niina Riihimäki kertoo.Tutustu tästä Villa ISOVERin rakennusprojektiin
20235_81774.jpg
Suomalainen led-innovaatio voitti palkintosijan maailman suurimmassa suunnittelukilpailussa
A' Design Awards & Competitionin arvostetun palkintolautakunnan esiin nostamana kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa on palkittu vantaalaisen Lamppukauppa Led Storen Oy:n yrittäjä Janne Halttu. Halttu suunnitteli monipuolisen led-innovaation kaikkien saataville, nimittäin Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton