• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntyharjun loma-asuntomessualue

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.06.2011
20115_26301.jpg

Kirkasvetinen Pyhävesi soveltuu erinomaisesti uimiseen ja veneilyyn.

Loma-asuntomessualue sijaitsee Mäntyharjun kunnan Pyhäkosken alueella, kirkasvetisen Pyhäveden rannalla. 29 hehtaarin kokoiselle messualueelle on kaavoitettu yhteensä 25 loma-asuntotonttia, joista 13 on omarantaisia ja 12 kuivanmaantontteja. Jokaiselta loma-asuntotontilta on kuitenkin näkymä Pyhävedelle. Alueelle on kaavoitettu myös viisi omakotitalotonttia.

Loma-asuntomessuilla on esillä 22 kohdetta ja 11 saunaa. Kohteista 21 on loma-asuntoja ja yksi omakotitalo.

Messualueen viihtyisyyttä ja luonnonläheisyyttä on lisätty rakentamalla sen keskelle yhteisranta ja useita puistoalueita.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011

Helppoa lomailua

Mäntyharjun loma-asuntomessualue on esimerkki nykyajan helposta ja mukavasta loma-asumisesta, joka joustaa asukkaidensa elämäntilanteen mukaan. Pähkinälehto on sijainniltaan erinomainen: matkaa Viitostieltä on vain kaksi kilometriä, kuntakeskuksesta 10 kilometriä. Lähin kaupunkin on Mikkeli n. 45 kilometrin päässä, Helsingin ydinkeskustaan puolestaan on matkaa 180 kilometriä.

Lomailua helpottaa myös se, että messualueella on asennettu kunnallistekniikka ja esimerkiksi nopeaa nettiyhteyttä vaativien etätöiden tekeminen onnistuu alueella olevan kuitukaapelin avulla. Alue on asemakaava-aluetta, joten kunta huolehtii teidän kunnossapidosta ympärivuotsesti.

Moninaiset vapaa-ajan viettomahdollisuudet

Pyhäkosken alue tarjoaa erityisesti luonnossa liikkuville erinomaisia vapaa-ajan viettomahdollisuuksia. Messualueen lähistöllä on muun muassa opastettuja ulkoilu- ja pyöräilyreittejä, talvisin hiihtolatuja, laavu ja koskikalastukseen sopiva koski. Kuntakeskuksesta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut arkeen ja vapaa-aikaan: muun muassa monipuoliset kauppapalvelut, nykyaikainen 3D-elokuvateatteri sekä Taidekeskus Salmela näyttelyineen.

Mäntyharjun Loma-asuntomessut järjestetään 27.6.-10.7.2011. Messut ovat avoinna päivittäin kello 10-18.

Messualue ilmasta kuvattuna. Messuilla on esillä 22 kohdetta ja 11 saunaa.
Messualue ilmasta kuvattuna. Messuilla on esillä 22 kohdetta ja 11 saunaa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tarjouslomakkeet, yksikköhintaluettelot
Toimenpiteet:Rakennuttajatehtävistä vastaava laatii urakkakohtaiset tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot. Tarjouslomakkeissa otetaan huomioon urakkakohtaisesti tarjoushinnan erittelytarve.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö ja erikoissuunnittelijatDokumentit:Tarjouslomakkeet ja yksikköhintaluettelot.Hyväksyntä:Projektipäällikkö
20093_15922.jpg
Nyt rakennetaan edullisesti myös muuttovalmiiksi!
Kastelli uusi Economy –mallisto on saanut hurjan suosion. Muuttovalmiiksi rakennettu Economy tarjoaa jo edullisimmassa hintaluokassa kaikki tasokkaan Kastelli-asumisen edut; kestävät ja energiatiiviit rakenteet, arkkitehtien suunnitteleman toimivuuden sekä paikallarakennetun Kastelli-talon korkean jälleenmyyntiarvon. Economyn perusvarusteluun kuuluu mm. lattialämmitys, laatoitetut pesutilat, Puustelli-kalusteet jne.Tutustu Economy-varusteluun ja sisustukseen katsomalla esittelyvideo
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Harjannostajaiset
Toimenpiteet:Kun rakennus on saavuttanut harjakorkeuden, pidetään normaalin käytännön mukaiset harjannostajaiset. Harjannostajaiset merkitään työmaan aikatauluun.Vastuuhenkilö:ProjektipäällikköDokumentit:Harjannostajaiskutsu, tiedote, aikatauluHyväksyntä:Tilaaja
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Älä anna tuhopolttajalle tilaisuutta
Noin kolmannes, paikoitellen jopa puolet tulipaloista on tahallaan sytytettyjä. Tuhopolttaja valitsee sytyttämiseen sopivan paikan melko sattumanvaraisesti. Tuhopolttoja voidaan estää tekemällä olosuhteet sytyttäjälle epäsuotuisiksi. Valaise, lukitse ja muista turvallinen välimatka – näin estät tuhopoltot. Elokuun loppuun mennessä sattuneista 59 palokuolemasta ainakin kuudessa paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.Tahallaan sytytetyt tulipalot ovat usein ulkoa sytytettyjä. Siksi on hyvä välttää säilyttämästä mitään syttyvää rakennusten seinustoilla. Palamattomankin seinämateriaalin vierellä tuli saattaa helposti ylettyä räystäiden tasolle ja päästä sitä kautta rakenteisiin. Ulkona olevat roska-astiat, myös jätekatokset sijoitetaan vähintään kahdeksan metrin päähän rakennuksesta.Kerrostalossa on tärkeää, että porraskäytävässä ei säilytetä mitään. Esimerkiksi pohjakerroksessa palavat yhdet lastenvaunut saattavat täyttää koko rappukäytävän hyvin myrkyllisellä savulla. Vintti- ja kellaritilat pidetään lukittuina, ja niissä ei säilytetä helposti syttyviä materiaaleja.Sytyttämiset ovat usein hämärän tai pimeän ajan hommia. Hyvä pihavalaistus ehkäisee tehokkaasti tulipalojen sytyttämistä. Valaisemisella ehkäistään tehokkaasti myös kompastumisia ja kaatumisia.Siisteys ehkäisee tuhopolttoja. Epämääräiset pahvi-, puu- ja jätekasat houkuttelevat sytyttäjiä.Tuhopolttajia on monenlaisia: sytyttämällä kostetaan, peitellään muita rikoksia tai havitellaan vakuutusrahoja. Varsin harvoin sytyttäjä on pyromaani. Nykyisillä tutkimusmenetelmillä palon syy saadaan hyvin usein selville.Tahallaan sytytetyt palot ovat usein lasten tekosia. Vanhempien on hyvä kertoa lapsille, miten helposti tuli pääsee irti tulitikkuleikeissä. Vaikka alle 15-vuotiaat eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa sytyttämästään tulipalosta, korvausvelvollisuus ei tunne ikärajaa.Suomessa on elokuun loppuun mennessä tänä vuonna kuollut tulipaloissa 59 ihmistä. Näistä paloista kuutta epäillään tahallaan sytytetyiksi, sytyttäjänä on joko palossa menehtynyt tai joku muu.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Muutosten aikatauluvaikutusten selvittäminen
Toimenpiteet:Urakoitsijan tulee esittää lisä- ja muutostyötarjouksen yhteydessä muutoksen aikatauluvaikutus yleisten sopimusehtojen mukaisesti. Projektipäällikkö tarkistaa urakoitsijan vaatimusten oikeellisuuden ja tekee asiasta päätösesityksen.Vastuuhenkilöt:Valvoja sekä projektipäällikköDokumentit:Muistiot Esitys lisäajan myöntämisestäHyväksyntä:Projektipäällikkö tai tilaajan edustaja
20147_40284.jpg
Modernia arkkitehtuuria ja muunneltavuutta
Asuntomessujen kohde numero 23 sijaitsee osoitteessa Krookustie 6. Vuoden mittainen projekti on saatu päätökseen, ja on aika nauttia lopputuloksesta. Kahden arkkitehdin, Satu Ratisen ja Markku Sonnisen, aikaansaannos on nyt kaikkien nähtävillä Asuntomessujen ajan. Kohteen omaperäinen ulkonäkö kiinnittää huomion jo kaukaa. Skammin talo –nimellä kulkeva messukohde on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Pikkutarkkaa työnjälkeä esittelevä kohde sisältää persoonallisia ratkaisuja, joita on ripoteltu talon sisä- ja ulkopuolelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton