• Etusivu
  • Talo

Sähköasennustuotteita keittiöön

Kosteusvahti, tyylikkäät asennuskalusteet ja integroitu radio

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 28.12.2023
abb-impressivo-ja-saga-asennuskalusteet-1920x1080

ABB Impressivo sekä Saga -asennuskalusteet

Keittiö on kodin sydän. Siellä tapahtuu yksi elintärkeimmistä asioista, syöminen. Syömistä edellyttää ruoan jonkinasteinen valmistaminen. Valmistus edellyttää pistorasioita vahva- ja heikkovirralle, roiskesuojattuja ja kuivien tilojen rasioita. Lisäksi tietysti vaatimuksena on keittiön sisustukseen sopiva tuote.

Keittiössä on astianpesukone ja jossain tapauksissa lämminvesivaraajakin. Ne saattavat vuotaa, siksi kosteusvahti pelastaa monta peruuttamatonta vahinkoa tapahtumasta.

Ruoanvalmistuksen yhteydessä saattaa musiikki toimia inspiroivana tekijänä. Laskutilaa kuitenkin tässä tilassa on yleensä aina liian vähän. Siksi radion voi integroida seinään.

Kosteusvahti hälyttää, kun vesivahinko yllättää

Sanotaan, että vahinko ei tule kello kaulassa, mutta ainakin vesivahingon voi välttää asentamalla kosteusvahdin samaan tilaan esimerkiksi astianpesukoneen tai lämminvesivaraajan kanssa. Kosteusvahdilla voidaan valvoa niin vettä käyttäviä laitteita ja kodinkoneita kuin myös kiinteistön kaikkia rakenteita, joissa kosteusvahingon vaara on todennäköinen. Kun kosteusvahti havaitsee kosteutta valvottavassa kohteessa, saadaan tästä hälytys laitteeseen kytkettävillä merkinantokojeilla.

Kun koneen alla oleva anturi kastuu, hälytys tulee sekä summeriäänenä että valohälytyksenä. Järjestelmän toteuttaminen on edullista, sillä erillistä keskuslaitteistoa tai erikoiskaapelointia ei tarvita. Järjestelmän voi asentaa sekä uudis- että saneerauskohteeseen ja sitä on helppo laajentaa tai muunnella tarpeen mukaan.

Uutuus asennuskalusteisiin: vastuullisesti valmistettu Saga

ABB:n uusi Saga-asennuskalustasarja edustaa huipputeknologiaa, käyttömukavuutta ja kestävää kehitystä. Biopohjaisesta muovista valmistettu Saga-tuotesarja, joka tuo markkinoille tuotteet, jotka eivät ainoastaan täytä teknisiä vaatimuksia vaan myös vastaavat ympäristötietoisen kuluttajan tarpeisiin.

Saga-sarjan kalusteet on suunniteltu sopimaan kaikenlaisiin sisustuksiin. Selkeä ja hillitty muotoilu yhdistyy monipuolisiin toimintoihin eri sovelluksiin. Pistorasioiden runkoon integroidut lapsisuojat takaavat turvallisuuden, ja parannettu UV-suojaus varmistaa tuotteiden pitkän käyttöiän.

Saga-tuotteet edustavat kestävän kehityksen huippua. Yli 70 % tuotteista valmistetaan Porvoon Mission to ZeroTM -tehtaassa, jossa ilmasto- ja ympäristövaikutukset on minimoitu nettonollatuotannon avulla. Saga-sarja on osa ABB:n sitoumusta käyttää vuoteen 2030 mennessä biopohjaista materiaalia, mikä vähentää arviolta 400 tonnia CO2-päästöjä vuosittain.

ABB:n Saga-asennuskalustasarja on enemmän kuin vain teknisiä ominaisuuksia ja tyylikästä muotoilua. Se on sitoutumista kestävään tulevaisuuteen, ympäristöystävällisiin valintoihin ja laadukkaisiin tuotteisiin. Valitsemalla Sagan olet mukana matkalla kohti kestävämpää huomista, ilman kompromisseja laadusta tai toiminnallisuudesta.

saga-asennuskalustesarjan kytkimiä

ABB Impressivo-sarja sopii jokaiseen keittiöön

Sydämellä suunniteltu, ajatuksella toteutettu. Impressivo on ollut markkinoilla jo yli kymmenen vuotta, ja on yksi Suomen suosituimmista asennuskalustesarjoista.

Impressivo-sarja sisältää kaikki rakentamisessa tarvittavat sähkötekniset toiminnot ja tuotteissa yhdistyvät huolella suunniteltu ulkonäkö ja ensiluokkaiset ratkaisut. Valittavanasi on useita värivaihtoehtoja ja erilaisia peitelevyratkaisuja, joita voit yhdistellä mielesi mukaan. Impressivon voi asentaa uppoon ja pintaan sekä kuivaan ja kosteaan tilaan.

Värejä voi yhdistellä vapaasti, koska tuotteet toimitetaan osina. Haluttaessa vielä lisää näyttävyyttä, Impressivo voidaan varustaa Axcent- tai Carat-peitelevyillä. Nyt Impressivo-sarjaa on saatavilla myös mattapintaisena: mustana ja valkoisena.

  • Sisältää kaikki tarvittavat sähkötekniset toiminnot
  • Kaikki asennustavat mahdollisia (uppo, pinta, lista, nurkka)
  • Soveltuu sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin (IP20 ja IP44)
  • Yhtenäinen ilme myös saneerauskohteisiin
  • Ulkonäköä voi muunnella yhdistelemällä eri värejä, carat®- ja axcent-peitelevyjä sekä teräs- ja future® linear-tuotteita

ABB DigitalRadio: Pieni laite ja upea ääni

Eikö keittiössä ole tilaa radiolle? Ovatko yöpöydän kelloradion patterit lopussa? Ei hätää. Laadukas digitaaliradio asennetaan siististi seinään.

Pienikokoisessa laitteessa on kahdeksan kanavamuistipaikkaa, ohjelmoitava kello sekä herätysja torkkutoiminto. Kaiutin on suunniteltu nimenomaan radiovastaanotinta varten ja se tarjoaa miellyttävän kuunteluelämyksen. Stereoääni varmistetaan käyttämällä kahta kaiutinta. DigitalRadio on saatavana Impressivon eri väreissä sekä Jussi-sarjaan sopivana. Pienikokoisena se soveltuu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin kotona.

ABB DigitalRadion ominaisuuksia:

  • DigitalRadio toistaa stereoääntä erikseen liitettävien uppoasennettavien kaiutinten kautta
  • Radio voidaan kytkeä päälle ja pois myös valokytkimellä tai liiketunnistimella
  • Vastaanottimeen voi tallentaa kahdeksan kanavaa, ja siinä on käteviä aputoimintoja, kuten kello, herätyskello ja nukahtamistoiminto
  • Asetukset säilyvät muistissa myös sähkökatkon sattuessa
  • Saatavissa Jussi- ja IMPRESSIVO®-kalustesarjoissa
ABB Oy
Talo
sähkötarvikkeet
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20209_66542.jpg
Kytkinsarjoilla yhtenäisyyttä sähkösisustukseen
ABB:n laajasta asennuskalustevalikoimasta löytyy laadukkaat kytkimet ja pistorasiat joka kotiin. Kalusteet on suunniteltu kestämään niin talven pakkaset kuin kesän auringonpaistekin.Muotoja ja värejä löytyy joka tarpeeseen:• IMPRESSIVO® on tyylikkään pelkistetty sarja. Siihen on saatavilla myös laaja valikoima näyttäviä carat®- ja axcent-peitelevyjä. Nyt myös upeana mattamustana!• Teräs on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sen pinta hylkii sormenjälkiä.• future® linear on saatavissa sekä mattamustana että mattavalkoisena.• Jussi-sarja on muotoilultaan ajaton ja sopii erinomaisesti suomalaiseen kotiin, kun taas Kosti-sarjaa tarvitaan vaativiin kohteisiin ulkotiloissa.
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
sähkönsininen tausta jossa paljon elektroniikkaa toimistossa ja schneider electricin vihreä logo keskellä
Schneider Electric tuo esiin tulevaisuuden turvaratkaisut FinnSec-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 10.–11.10.
Schneider Electricin messuosastolla pääset tutustumaan ohjelmistoihin ja digitaalisiin palveluihin, jotka tekevät kiinteistöhuollon arjesta helpompaa ja energiaa säästävää.
Sähkönjakelu
Ratkaisuja ammattilaisille nousevan sähkönhinnan ongelmiin
Sähkön hinnan noustessa, uusi tilanne vaatii myös suuria ponnisteluja sähkönjakelulaitteiston sekä infran tehokkuudelta ja optimointikyvyltä. Tämä on suuri haaste meille kaikille niin suurissa rakennuksissa kuin kodeissakin. Ratkaisuissa tulee ottaa huomioon myös ilmaston lämpeneminen ja ekologisuus.Suuri osa ratkaisua ovat älykkäät ja energiatehokkuutta edistävät sähkönjakelua tukevat laitteistot ja ohjelmistot, jotka auttavat laskemaan kustannuksia ja madaltamaan hiilidioksidipäästöjä eri sektoreittain. Schneider Electrici tutustuttaa edelläkävijäratkaisuihin niin eri teollisuuden aloille kuin koteihinkin.
Epäsuoralla led-nauhavalaistuksella lisätään yleensä tiloihin rauhaa ja pehmeyttä
Kolkosta pikku-wc:stä tunnelmalliseksi keitaaksi
Ennen remonttia pieni wc oli hyvin valaistu, mutta tila oli tylsä. Sisustuksellisia asioita ei oltu mietitty. Toisesta remontista oli jäänyt rimapaneelia sopiva määrä, joten wc:n ilmettä päätettiin uudistaa niiden avulla. Kun seinäpintaan tuotiin lisää materiaalia, avautui mahdollisuus lisätä tilaan epäsuoraa valaistusta vajaaksi jätetyn paneelin reunoilta.Lue miten pienestä ja kolkosta wc-tilasta saatiin kaikkia miellyttävä kokonaisuus. Suunnittelu, toteutus sekä kaikki led-nauhat, muuntajat, ohjaimet sekä valopeili ovat LedStoren omaa osaamista ja valikoimaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton