• Etusivu
  • Rakentaminen

Suomen Asuntomessujen Casa Humana 2011 -apuraha Taideteolliselle Korkeakoululle ja Kynnys ry:lle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.05.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on myöntänyt vuoden 2011 Casa Humana -apurahan Aalto-yliopiston Taideteollisen Korkeakoulun muotoilun laitokselle sekä Kynnys ry:lle. Kummatkin apurahat ovat 22 500 euroa. Apuraha on yhteensä 45 000 euroa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen 45-vuotisjuhlan kunniaksi.

Taideteollisen korkeakoulun muotoilun laitos suunnittelee apurahan avulla liikuteltavan pienasunnon Asuntomessuille Tampereelle 2012. Kynnys ry toteuttaa esteettömään pientalorakentamiseen ohjeistavan verkkosivuston.

Uusia asumisvaihtoehtoja nuorille ja ohjeet esteettömään rakentamiseen

Taideteollisen Korkeakoulun muotoilun laitoksen hanke liittyy Aalto-yliopiston ja Suomen Asuntomessujen yhteiseen tavoitteeseen tutkia nuorten asumiseen liittyviä ajankohtaisia aiheita. Hankkeen avulla kehitetään innovatiivisia ratkaisumalleja asuntosuunnittelun tarpeisiin.

Hankkeen koerakennusmahdollisuuksia ovat muun muassa vaihtoehtoinen tonttimaan käyttö, kuten autopaikkaruudun hyödyntäminen liikuteltavan pienasunnon sijoituspaikkana, kattopintojen hyödyntäminen lisärakentamisessa, olemassa olevien tehdaskiinteistöjen käyttäminen tonttimaana, asumisen uusi yhteisöllisyys, sosiaalisen median vaikutukset asumisessa, luonnonmukaisuus ja lähiviljely asunnon katolla. Hankkeessa perehdytään asumisen liikkuvuuteen ja sen vaikutuksiin asumisratkaisuihin.

– Tämä on hieno mahdollisuus tutkia uudenlaisia asumismuotoja ja tuoda vaihtoehtoisia malleja vakiintuneisiin rakentamisen ja suunnittelun konventioihin. Pienetkin esimerkit voivat kääntää asuntotuotannon isoa pyörää piirun verran moniarvoisempaan suuntaan, sanovat Aalto-yliopiston professori Pentti Kareoja ja lehtori Vesa Damski.

Kynnys ry:n Kynnys konsultit toteuttavat yhteistyössä Suomen Asuntomessujen kanssa esteettömän rakentamisen verkkosivuston, joka ohjeistaa ja motivoi esteettömään rakentamiseen. Se kohdennetaan erityisesti pientalorakentajille.

– Esteettömyys on asuinrakentamisessa hyvää toiminnallisuutta. Esteetön asunto on toimiva myös elämäntilanteiden muuttuessa, sanoo Kynnys konsulttien arkkitehti Niina Kilpelä.

Casa Humana apuna asumisen tutkimuksessa ja kehityksessä

– Suomen Asuntomessuille on tärkeää olla mukana kehittämässä asuntorakentamista useaan suuntaan. Haluamme olla luomassa asumisen vaihtoehtoja nykynuorille, joita perinteinen asuminen ei välttämättä enää puhuttele. Samoin esteettömästä rakentamisesta tiedottaminen ja sen edistäminen ovat pitkään olleet tavoitteinamme, miettii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Casa Humana on Osuuskunta Suomen Asuntomessujen vuosittain myöntämä apuraha asumisen, asuntosuunnittelun ja rakentamisen tutkijoille. Apurahoja on myönnetty vuodesta 1981. Apurahoilla ja palkinnoilla on tuettu muun muassa lapsen asemaa asumisessa, asumisen terveyttä ja ekologista asumista edistäviä tutkimuksia.

Casa Humana -tunnustusten pyrkimyksenä on edistää asuntoasioihin kohdistuvaa soveltavaa tutkimusta ja kokeilevaa toimintaa sekä tukea asuntokysymyksiä käsittelevää koulutus-, tiedotus- ja julkaisutoimintaa.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20117_27028.jpg
Saapuminen Kokkolan
Asuntomessut järjestetään 15.7 - 14.8.2011 Kokkolassa. Messualue sijaitsee meren rannalla noin kahden kilometrin päässä Kokkolan kaupungin ydinkeskustasta, Vanhansatamanlahden pohjukassa. Autoilla ja moottoripyörillä tuleville opastus Asuntomessujen pysäköintialueelle alkaa kaikista suunnista hyvissä ajoin ennen Kokkolan taajama-aluetta. Pysäköintialueen navigaattoriin laitettava osoite on Pohjoisväylä, joka ohjaa ajamaan Kokkolan keskustan halki.Lue lisää Kokkolan asuntomessuista
20121_29120.jpg
Kastellin Talvitulet –tapahtumissa uutuusmalleja ja kampanjaetuja!
Suomen ostetuin talomerkki KASTELLI avaa tulevana viikonloppuna suosittujen Talvitulet-tapahtumien sarjan. - Lauantaina ja sunnuntaina 14.-15.1. järjestettävä Talvitulien avajaisviikonloppu avaa rakentamisvuoden ja suuntaa katseet kesään, kertoo Kastellin markkinointijohtaja Jukka Vaaramo. Hän kertoo Talvituliin liittyvien tapahtumien jatkuvan ympäri Suomen tammi-helmikuun ajan. –Talonäytökset ovat olleet jo pitkään talvikauden odotetuimpia tapahtumia talo- ja huvilarakentajien keskuudessa.
20222_77001.jpg
Rannikkomaisemallinen Aisti-hirsikoti kohoaa Muumien naapurisaarelle
Naantalin Asuntomessualueen rakentaminen on täydessä vauhdissa ja kesän 2022 Asuntomessuilla pääsee muun muassa näkemään, kokemaan, tuoksuttamaan ja tuntemaan vastarakennetun hirsitalon hurman koko komeudessaan. Asiakkaan toiveiden mukaan muokattu Hirsi-Kastellin maisemallinen saaristokoti tarjoaa asukkailleen puhtaan sisäilman asumista sekä henkeäsalpaavan aitiopaikan merellisessä ympäristössä. Kurkataanpa projektia tarkemmin.
20176_49696.jpg
Muista puhdas ja riittävä tuloilma
Nykyiset energiatehokkaat ja tiiviit rakennukset vaativat arvoisensa tuloilmaratkaisut. VILPE®-tuoteperheessä on kaksi erittäin energiatehokasta ja tyylikästä vaihtoehtoa, joitten molempien ilmanvirtausominaisuudet ovat huipputasoa. Kun niitä käytetään ilmanvaihtokoneen tuloilman ottoon, ne säästävät koneen tehoa ja energiaa, koska ne on muotoiltu siten, että ilmanvirtausvastus on mahdollisimman pieni.
20204_63989.jpg
Unelmien koti 2020 - katso äänestyksen ja arvonnan tulokset!
Rakentaja.fi:n järjestämässä Unelmien koti 2020 -äänestyksessä annettiin 9.−23.3. yhteensä 4209 ääntä. Seitsemän ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi 1052 äänellä Kontion Laaksolahti A ja kakkossijalle 941 äänellä Hongan Oula 130 1A. Voittajakaksikkoa yhdistää paitsi yksikerroksisuus myös rakennusmateriaalina käytetty hirsi. Kolmanneksi äänestettiin Jetta-Talon Skoone 135, joka sai 825 ääntä.
20214_70097.jpg
Onnistu terassin toteutuksessa - talonrakentaja, ota huomioon nämä
Aurinko alkaa lämmittää kehoa ja mieltä sekä saa ihmiset innostumaan kodin mukavuuksien kohentamisesta kesää kohden. Monissa kodeissa mietitäänkin nykyisen asunnon tai vapaa-ajan asunnon remontointia, uuden kodin hankkimista tai jopa uuden kodin rakentamista.Terassin rakentaminen omakoti- tai rivitalopihaan tuo monesti kaivattua lisätilaa ja uudenlaista asumismukavuutta. Kattamaton terassi eli patio ei valitettavasti yksin suojaa viileiltä keleiltä, sateelta ja tuulelta, siitepölyltä eikä varsinkaan hyttysiltä. On siis hyvä pohtia terassilasien hankkimista, jos olet rakentamassa uutta taloa tai remontoimassa vanhaa. Lasitettu terassi lisää terassin käyttöastetta huomattavasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton