• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentamisen monet muodot Kokkolassa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.05.2011
20115_26183.jpg

Kokkolan Asuntomessujen teemana on "kaikenkokoisia koteja kaikenikäisille". Tunnuslause ei ole tuulesta temmattu, vaan Kokkolan Asuntomessut todellakin esittelevät erilaisia asumisenmuotoja eri elämänvaiheessa oleville. Esillä on koteja niin sinkuille, nuorille pareille, lapsiperheille kuin varttuneillekin.

Asuntomessuilla on esillä yhteensä 41 kohdetta; 30 omakotitaloa, 7 kerrostaloasuntoa, 2 rivitaloasuntoa, 1 paritaloasunto sekä esittelyhallin Tuotetalo, jossa esitellään erilaisia rakennusmateriaaleja. Messukohteiden huoneistoalat ovat 35-225 m².

Esillä on runsaasti erilaisia asumisenmuotoja sekä rakennusmateriaaleja: kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloja puusta, tiilestä, hirrestä, betoniharkoista ja -elementeistä.

Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18. Näiltä messuilta löytyy jokaiselle jotakin!

Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011

Monimuotoista rakentamista.
Monimuotoista rakentamista.
20115_26174.jpg
20115_26175.jpg
20115_26176.jpg
20115_26177.jpg
Rivitalo kuin omakotitalo. Jokaiselle omaa rauhaa, yhteiseen viihtymiseen tilaa ja avaruutta.
Rivitalo kuin omakotitalo. Jokaiselle omaa rauhaa, yhteiseen viihtymiseen tilaa ja avaruutta.
Usean polvem yhteisöllistä asumista: muunneltavuus elämäntilanteiden mukaan.
Usean polvem yhteisöllistä asumista: muunneltavuus elämäntilanteiden mukaan.
Energiatehokkaat ikkunat mahdollistavat suuret ikkunapinta-alat.
Energiatehokkaat ikkunat mahdollistavat suuret ikkunapinta-alat.
Kohteissa tehdään viimeistelytöitä. Omakotitalot sijoittuvat pyöreän messualueen ulkoreunoille. Alueen keskelle sijoittuu korkeampi rakentaminen.
Kohteissa tehdään viimeistelytöitä. Omakotitalot sijoittuvat pyöreän messualueen ulkoreunoille. Alueen keskelle sijoittuu korkeampi rakentaminen.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20192_56329.jpg
Lämmitysvaihtoehdot uuteen tai vanhaan kotiin
Rakennettaessa uutta tai korjattaessa vanhaa pohditaan myös lämmitysasioita. Miten saisi ympäristöystävällisen, helpon ja varman lämmityksen sekä lämmityskustannuksia pienemmäksi? Nyt on oikea hetki tarkastella lämmitysjärjestelmää kokonaisuutena ja ennakoida tulevaa.
Vallox 125 MV
Keittiöremontissa liesikupukin on osa kokonaisuutta
Keittiöremontin suunnittelua aloitettaessa mielessä ovat usein ensimmäisenä kaappien ovien ulkonäkö sekä keittiökalusteiden järjestys hyvän ruoanlaittokokemuksen aikaansaamiseksi ja arjen sujuvuuden lisäämiseksi. Kalusteita valittaessa tulee pian eteen myös liesikuvun tai -tuulettimen mallin päättäminen.Liesikuvun tai -tuulettimen ulkonäkö painaa paljon remontoijan vaakakupissa. Toisaalta tehokkaalla liesikuvulla tai -tuulettimella ruoanlaiton yhteydessä syntyvät käryt, hajut ja vesihöyryt poistuvat varmasti ennen niiden leviämistä huoneilmaan, ja keittiön ilma pysyy raikkaana. Onneksi hyvä ulkonäkö ja tehokkuus eivät sulje toisiaan pois, vaan ne ovat saatavilla samassa paketissa.Lataa esite Vallox -liesikuvuista ja -tuulettimista
201411_41588.jpg
Tiilestä muuratut savupiiput
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilipiippu on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen. Se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin.Tiilipiippu vastaa lämmönvarauskyvyltään jopa toista tulisijaa. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Tiilipiippu on paloturvallinen ja tulisijojen määrästä riippuen siihen on helppo tehdä myös tarvittava määrä hormeja.Savupiiput on suunniteltava ja rakennettava Suomen rakentamismääräyskokoelman E3 mukaan.Lisätietoa tiilipiipuista.Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite.
20198_59362.jpg
Messukotien lattiakaivot säväyttivät yksilöllisyydellään
Kouvolan asuntomessukotien lattiakaivot säväyttivät ainutlaatuisella yhdistelmällään käytännöllisyyttä, ekologisuutta ja yksilöllistä designia. Inspiroidu messujen monipuolisista lattiakaivoratkaisuista, poimi parhaat ideat ja toteuta oman tyylisi mukainen kylpyhuoneunelma!
201412_41866.jpg
Puukoulu osa 14 - Puuaita
Ennen aidan rakentamisen aloittamista on selvitettävä tarvittavat luvat. Kaupungin rakennusjärjestyksessä on kerrottu vaaditaanko aidalta rakennuslupa, toimenpidelupa tai toimenpideilmoitus. Aidan korkeudelle ja muodolle voidaan myös asettaa ehtoja. Ennen luvan hakemista on suunnitelmat oltava kuitenkin valmiina.
20238_82970.jpg
Turkulainen perhe halusi luontoa kunnioittavan kodin kaikkine toimintoineen
Heikkilän perheen uudiskohde on kaunis, perinteinen ja luontoa kunnioittava kokonaisuus. Turun Paattisilla sijaitsevan uudiskohteen omistajat, Julius ja Emilia Heikkilä, harkitsivat alun perin valmiin talon ostamista, mutta päätyivät lopulta rakentamaan itse, jotta voisivat varmasti toteuttaa kolmihenkisen perheensä toiveet ja saada lopputuloksesta omannäköisen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton