• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan asuntomessualue kohoaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.05.2011
20115_26129.jpg

Kokkolan asuntomessuihin on aikaa vajaat kaksi kuukautta. Aikataulu asuntomessutyömaalla pitää, vaikka iso urakka onkin vielä tekemättä ja messuaikataulu painaa päälle.

20115_26130.jpg

Suunnitelmien mukaan kaikkein talojen pitää olla valmiita sisältä ja ulkoa toukokuun loppuun mennessä. Pihatöiden taas on määrä olla valmiit kesäkuun loppuun mennessä. Messualueen puistotyöt on hoidettu pitkälle jo viime syksynä, jolloin on kylvetty valmiiksi nurmikoita ja valmisteltu viheralueiden istutuksia. Istutustyöt pääsevät todenteolla vauhtiin nyt säiden lämmettyä.

Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011

20115_26182.jpg

Kunnallisteknisten töiden vauhti on ollut vilkasta toukokuun ajan ja kesäkuussa tahti vain kiihtyy, sillä edesä on isojen alueiden laatoitustyöt, katujen asfaltointi, suurten pysäköintialueiden teko ja puistotyöt. Isona urakkana on myös messualueen laatoitustyöt, sillä messualueen keskellä sijaitseva 1600 m² laajuinen torialue laatoitetaan kokonaan.

Kaikki on kuitenkin varmasti valmista, kun messualueen portit avautuvat yleisölle heinäkuun puolessa välissä. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.

20115_26128.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20123_30224.jpg
Kuitubetonilla lisää lujuutta
Kuiduilla voidaan parantaa betonin vetolujuutta, kulutuskestävyyttä, palonkesto-ominaisuuksia ja betonin koossapysyvyyttä. Betonin lujittamiseen käytetään yleensä teräskuituja, polypropyleenikuituja tai lasikuituja. Pääasiallinen kuitubetonin sovellusalue on maanvarainen lattia.
20115_25991.jpg
Mitä määräykset sanovat puukuitueristeestä?
Kysymys:Tiedustelin eräältä pientalovalmistajalta mahdollisuutta tilata heidän tuotteensa puukuitueristeillä. Sain vastaukseksi, että puukuitueristeinen paketti ei ole mahdollinen nykyisistä lämmöneristysmääräyksistä ja tiiveysvaatimuksista sekä näiden aiheuttamista rakenteellisista muutoksista johtuen.Onko asia todella näin? Eikö hengittävää rakennusta pysty enää määräysten mukaan tekemään?
20115_25991.jpg
Vanha laudoitus alle?
Olen vaihtamassa 1950-luvulla rakennettuun taloon ulkoverhouksen ja mahdollisesti myös tuulensuojalevyn. Vanhan verhouksen alla on pelkkä pahvi/paperi, jonka jälkeen on heti purut. Vanha verhous on maalattu lateksilla. Purku on työläs ja purut valahtaa helposti pihalle.Miten kannattaa edetä? Onko mahdollista jättää vanha laudoitus alle?
20236_82410.jpg
Kesän kauneimmat kylpyhuoneet asuntomessuilla
Kesän 2023 asuntomessut järjestetään Loviisassa, Kuningattarenranta-nimisellä, merellisellä alueella. Tältä uudelta asuinalueelta on näköyhteys vastarannalla sijaitsevaan Loviisan historialliseen kaupunkiin. Kuningattarenrannassa on myös pienvenesatama ja liikuntapaikkoja.
20235_81704.jpg
Silikoneista ja akryyleistä löytyy suuriakin laatueroja - ole tarkkana
Turhia hidasteita kiireisellä työmaalla. Silikoni kutistuu silmissä eikä tiivistäkään riittävästi. Akryylin levityksen jälkeen on odoteltava yli 24 tuntia, jotta pääsee maalaamaan värit päälle. Tässä vain pari esimerkkiä siitä, miten oikealla tuotevalinnalla voi työmaan valmistumista sekä nopeuttaa että varmistaa työn laadukkuuden. Aika on raksalla rahaa, mutta laadusta ei kannata tinkiä!
20117_27170.jpg
Rakentamisessa huomioitavia asioita 2
Dokumentoi rakentaminen ja huolehdi sopimuksistaJätevesijärjestelmä tulee rakentaa suunnitelmien ja rakennusohjeiden mukaisesti. Kuitenkin saneerauskohteen suunnitelmassa esitettyjen putkilinjojen ja kaapelien sijaintitiedot on useimmiten saatu kiinteistön omistajan muistitiedon perusteella. Tällöin rakentamisvaiheessa saatetaan joutua poikkeamaan suunnitelmasta. Sama tilanne on, kun kallio tulee odottamattomassa paikassa vastaan - asia voidaan korjata järkevämmin pienellä paikan muutoksella räjäytysten sijaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton