Kylpyhuoneremontin kustannusarvio

Pesutilat ovat alttiina kovalle kulutukselle

Vanhan kylpyhuoneen remontointi tulee aiheelliseksi viimeistään silloin kun pintojen materiaalit ovat kuluneet tai rikkoutuneet. Myös vesikalusteet kuluvat ja niiden käyttöikä on rajallinen. WC- ja pesutiloja käytetään useita kertoja päivässä ja sen pinnat ovat kovassa rasituksessa pelkästään jo kosteudenkin takia.

Kylpyhuoneen remontti on hieman isompi projekti kuin muiden huonetilojen, sillä kosteustekniset seikat on otettava huomioon. Vedeneristyksen sekä ilmanvaihdon on oltava kunnossa, jotta tila toimisi suunnitellulla tavalla. Myös vesi- sekä muiden kalusteiden järkevä sijainti tilassa on olennainen osa toimivaa kokonaisuutta.

Kylpyhuoneen vanha "kulahtanut" ilme muuttuu täysin remontin jälkeen ja uusittu kylpyhuone lisää asumismukavuutta sekä nostaa huoneiston arvoa.

RemonttiOptimin saat käyttöösi maksutta

RemonttiOptimi on osa jäsenpalveluitamme. Voit vapaasti käyttää remonttioptimia remonttisi tarvelaskentaan. Käyttö on siis täysin veloituksetonta. RemonttiOptimin maksullinen täysversio antaa lisäominaisuuksia laskuriin. Kun omistat täysversion RemonttiOptimista, voit luoda useita kohteita samanaikaisesti sekä monistaa ja poistaa kohteita. Lisäksi voit muokata arviosi hintoja ja menekkejä haluamillasi arvoilla. Täysversiolla saat myös täydellisen tarvikeluettelon kohteestasi.

RemonttiOptimilla saat kätevästi arvion kustannuksista

Remontin suunnittelu on hyvä aloittaa määrittelemällä ensin mitä uusitaan ja missä laajuudessa. Tilan mittatiedot toimivat lähtötietoina materiaalikustannuksia laskettaessa ja niiden pohjalta arvioidaan myös tulevat työkustannukset.

Remontin suunnitteleminen herättää monia kysymyksiä, joista ensimmäinen yleensä liittyy kustannuksiin. Mitä koko remontti tulee maksamaan? Materiaali- ja työkustannukset saattavat vaihdella paljon riippuen tekijästä, materiaalivalinnoista sekä kohteen sijainnista.

RemonttiOptimi on kehitetty palvelemaan remontin tekijöitä. Ohjelman tarkoituksena on antaa kustannusarvio remontoitavasta kohteesta. Syötettyjen tietojen perusteeella ohjelma tekee arvion työ- ja materiaalikustannuksista. Lopullista kustannusarviota on mahdollista muuttaa vaihtamalla annettuja tietoja. Tämä mahdollistaa remontin kustannusten suunnittelemisen eri toteutusvaihtoehdoilla.

Remontti määritellään yksityiskohtaisesti

Ohjelman laskenta perustuu siihen, että esimerkiksi huonetilojen osalta valitaan ensin remontoitava tila, joka sitten käydään yksityiskohteisesti läpi. Kyseisen huonetilan remontista määritellään kaikki uusittavat pinnat, rakenteet, kalusteet, varusteet jne. Valikossa edetään lattiasta kattoon ja ovista sähkötöihin.

Kun kaikki valikon alakohdat on täytetty suunnitellun remontin osalta, ohjelma laskee kustannusarvion ja tulostaa sen yhteenvetona taulukkonäkymään.

RemonttiOptimi suunnittelun apuna

Esimerkissä on laskettu kuuden neliön kokoisen kylpyhuoneen remontti. Kustannusarviotaulukko kertoo määriteltyjen tehtävien perusteella kustannukset kunkin työosuuden osalta. Arvion pohjalta on hyvä suunnitella tarkemmin tulevaa remonttia sekä vertailla ja kilpailuttaa hintoja. RemonttiOptimin tarkoituksena onkin antaa arvio, käsitys remontin hinnasta, jota voi hyödyntää jatkosuunnittelussa.
RemonttiOptimi on erinomainen työkalu remontin kustannussuunnittelussa. Sen avulla on mahdollista säästää useita euroja kun eri työvaiheiden kustannukset ovat etukäteen tiedossa eikä ikäviä lisäkustannuksia synny.

Laske remontin kustannusarvio ilmaiseksi tästä
Osta RemonttiOptimin täysversio tästä
 
Julkaistu
22.4.2014