• Etusivu
  • Rakentaminen

Tontinhaku alkaa asuntomessualueella Hyvinkäällä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.05.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Hyvinkään vuoden 2013 asuntomessualueen tontinhaku alkaa 11. toukokuuta. Tontinhaku käynnistyy tonttiseminaarilla, joka pidetään 11.5. kello 15 Hyvinkään Laurean Rauhala-salissa osoitteessa Uudenmaankatu 22.

Seminaarissa kerrotaan tontinhakumenettelystä, tontinsaajien valintakriteereistä, kaavasta ja rakentamistapaohjeista. Tuntia ennen tilaisuutta ja sen jälkeen voi tutustua näyttelytilassa esittäytyviin yrityksiin.

Avoin tontinhaku päättyy 1.8.2011. Tavoiteaikataulun mukaisesti rakennusluvat käsitellään maaliskuun 2012 loppuun mennessä, joten messualueelle pääsee rakentamaan huhtikuussa 2012.

Alueen tontit on jaoteltu kolmeen hintavyöhykkeeseen: 45 €/m2, 50 €/m2 ja 55 €/m2. Omakotitonttien hinnat vaihtelevat 34 300–67 485 euron välillä.

Kerrostaloista ryhmärakentamiseen ja omakotitaloihin

Asuntomessualueella on haettavissa 31 omakotitonttia, kaksi yhtiömuotoista pientalotonttia, kaksi pienkerrostalotonttia ja yksi kerrostalotontti.

– Hyvinkää tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen tai konsulttivetoiseen ryhmärakentamiseen. Asuntomessualueen kaksi yhtiömuotoista tonttia soveltuvat erinomaisesti ryhmärakentamiseen ja ryhmärakennuttamiseen, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen toteaa.

Ryhmärakentaminen yhdistää omatoimirakentamisen ja urakoinnin. Rakennuttajina voivat olla ryhmän jäsenet tai heidän yhdessä palkkaamansa rakennuttajakonsultti.

– Konsulttivetoinen ryhmärakentaminen on hyvä vaihtoehto omatoimirakentamiselle, sillä silloin projektilla on ammattitaitoinen vetäjä. Ryhmärakentaminen tarjoaa tavallisille kertarakentajille mahdollisuuden hankkia itselleen mieleisensä asunto suhteellisen vaivattomasti ja kilpailukykyiseen hintaan, sanoo Asuntomessut Hyvinkäällä -projektijohtaja Raija-Leena Ahtola-Marks.

Hyvinkään Metsäkaltevan asuinalue rakentuu 6000 asukkaan eläväksi kaupunginosaksi vuoteen 2030 mennessä. Ensimmäisenä toteutuu vuoden 2013 asuntomessualue Kravunharju. Asuntomessualueesta rakennetaan ekologisesti kestävä, asumisen ja asuntosuunnittelun uusia innovatiivisia konsepteja hyödyntävä asuinalue, joka vahvistaa Hyvinkään kaupungin asemaa asumisen mallipaikkakuntana ja asumisratkaisujen edelläkävijänä metropolialueella.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72243.jpg
Luontoa syleilevät kodit ja upeat lasiterassit ihastuttivat Lohjan Asuntomessuilla
Lohjan Asuntomessuilla Hiidensalmella oli heinä- ja elokuun aikana nähtävissä runsaasti toinen toistaan upeampia terasseja ja parvekkeita. Moni niistä on saanut suojakseen näyttävän lasituksen. Lumonin terassi- ja parvekelasitukset olivat tänäkin vuonna monessa messukohteessa Lohjanjärven rannalla.
20072_3555.jpg
Tulikivelle kunniamaininta
Tulikivi Oyj:n uuden vuolukiviuunimalliston tuotteet ovat saaneet kunniamaininnan Fennia Prize 2007 –muotoilukilpailussa. Tuotteet suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä Hannu Kähösen Creadesign Oy –muotoilutoimiston kanssa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
A- tai B-energialuokka
Suomessa viime vuosina rakennetut pientalot ovat energiatehokkuudeltaan normirakentamista parempia. Yli puolet pientaloista saa energialuokakseen joko A tai B. Rakentamismääräysten tason mukainen talo olisi energialuokaltaan C tai D. Rakentamismääräykset tulevat vuonna 2012 kiristymään, joten panostukset uudisrakennusten energiatehokkuuteen tulevat kasvamaan.Muut uudisrakennukset eivät ole niin energiatehokkaita kuin pientalot vaan pääosin rakentamismääräysten tasolla: selvästi suurin osa on energiatehokkuudeltaan C- tai D-luokkaa.Uudisrakennusten sekä olemassa olevien rakennusten energiatehokkuutta voidaan ensimmäistä kertaa seurata keskitetysti. Ympäristöministeriö kerää energiatodistustiedot sekä kunnilta että erillisten energiatodistusten laatijoilta uuteen seurantajärjestelmään Tavoitteena on, että järjestelmän kautta saadaan paitsi tietoa uudesta ja olemassa olevasta rakennuskannasta myös seurataan energiatodistuksia koskevan lain toimivuutta."Energiatodistusten kautta saatava tieto on arvokasta: aiemmin tämän tyyppiset tiedot ovat olleet hajallaan. Nyt on ensimmäistä kertaa mahdollista saada selkeää, koottua tietoa suomalaisten uudisrakennusten energiatehokkuudesta", ympäristöministeriön yli-insinööri Maarit Haakana toteaa.
20077_5723.jpg
3 Rakennussuunnittelu
3.5 KäyttövaiheMonta kertaa toistettu teksti: tämä on onnistumisen kannalta rakentamisen tärkein vaihe. Taas kerran, vastaanotto on rakentamisen tärkein vaihe. Mitä on saatu aikaan? Kaiken tulee olla kunnossa. Onko saatu sitä mitä on tilattu? Perinteisiä hartiapankkirakentajia on nykyään enää erittäin vähän. Tällainen rakentaja saa syyttää itseään, jos lopputulos ei ole sitä mitä ajatteli. Nykyisin rakentaminen on usean eri urakoitsijan yhteistyön tulos. Onko tässä onnistuttu? Se selviää lopputarkastuksessa, tosin lopputulos on ollut jo pitkään näkyvissä.
20081_7896.jpg
Kun ostat Monier kattopaketin
Kattoremontissa sinulle saattaa jäädä kasa ongelmallisia kattopeltilevyjä, joiden hävittäminen voi olla hankalaa. Monier tekee tämänkin osan kattoremontista sinulle helpoksi, sillä Monier vie tontiltasi vanhan peltikattosi kierrätykseen veloituksetta! Tämän palvelun saat eduksesi, kun tilaat Monierilta kattopaketin ennen 15.11.2008. Etu koskee vain yksityishenkilöiden omakotitalojen / paritalojen kattoremontteja.Jätä yhteydenottopyynto kattopaketista tai kattoremontistaLisätietoa tiilikatteesta...
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Ruoteiden mitoitus ja asentaminen
Ruoteiden etäisyydetYlimmän ruoteen yläreunan etäisyys harjalaudasta on 25-40 mm katon kaltevuudesta riippuen ja se saa olla enintään kattotiilien yläreunan korokkeen vaatiman tilan suuruinen. Etäisyyden alaräystään ulkoreunasta toisen ruoteen yläreunaan tulee olla 350 mm (Huom! räystäslaudan vaatima tila kuvassa).

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton