Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin

Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppo- ja pinta-asennuksiin sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.

Impressivo-kalusteita käyttämällä voi asentaa samat uppokalusteet yksittäisiksi tuotteiksi tai suuremmiksi yhdistelmiksi niin pintaan kuin uppoonkin. Pinta-asennus tehdään käyttämällä pintakojerasiaa ja pintakoteloita uppopeitelevyjen sijaan. Kytkimet ja pistorasiat saadaan roiskevesitiiviksi ilman tiivistettä huomioimalla johtimien taivutus rasian sisällä ja käyttämällä kytkimien ruuvikiinnitteistä vipurunkoa tai läppäkannellista pistorasian keskiölevyä
Myös Kosti-sarjan asennuskalusteet sopivat kosteisiin ja kuiviin tiloihin. Pintaan asennettava Kosti-sarja sopii hyvin myös ulkorakennuksiin, ullakoille ja kellareihin.

Sähköasennustuotteiden kotelointiluokka valitaan tilan mukaan. Kuivaan sisätilaan riittää IP20-kotelointiluokka ja kosteaan tilaan suositellaan käytettäväksi IP44-kotelointiluokkaa. IP21-kotelointiluokan tuotteita saa asentaa aina kuivaan tilaan, mutta rajoituksin myös kosteaan tilaan. Kysy sähköurakoitsijaltasi lisätietoja.

Kosteisiin tiloihin asennettavissa pistorasioissa tarvitaan suojamaadoitus ja vikavirtasuoja. Vikavirtasuoja suojaa sähkölaitteen käyttäjää sähköiskun sekä vaarallisesti viallisen sähkölaitteen varalta. Vikavirtasuojaus on erityisen tärkeää olosuhteissa, joissa sähkön käyttöolosuhteet ovat vaaralliset, kuten kylpyhuoneessa tai ulkona.

Säätimiä kosteaan tilaan

Kiertonuppisäädin

Impressivo-kiertonuppisäätimen keskiö mahdollistaa säätimen asentamisen myös kosteaan tilaan. Se on sellaisenaan asennettuna sileälle pinnalle IP21. Asennettaessa karhealle pinnalle saavutetaan IP21 lisäämällä tiiviste (tyyppi 2463).

Vuosikello ja ohjainyksikkö

Myös keskussäätimen avulla voidaan valaistusta kosteassa tilassa säätää, koska keskussäädintä voi ohjata ulkopuolisilla painikkeilla. Lisäksi keskussäädintä voidaan käyttää vaihdettavalla käyttöelementillä myös paikallisesti. Ajastin laajentaa käyttömahdollisuuksia sekä säästää energiaa ja valonlähteitä.

Keskussäädin ja teholaajennusosa

Keskussäädin valitsee ohjaustavan automaattisesti valaisimen tyypin mukaisesti. Säätimen teholaajennusosan avulla voidaan lisätä valaistuskuormaa. Perinteisten muuntajien ja elektronisten liitäntälaitteiden sekakäyttö samassa säätöpiirissä ei ole sallittua.

 
Julkaistu
17.5.2011