Uponorilta uusi käyttövesijärjestelmä

Ei korroosio-ongelmaa ja nopea asennus

Uponor tuo markkinoille uuden Uponor PEX-käyttövesijärjestelmän. Järjestelmä nopeuttaa merkittävästi asennustyötä, se on kevyt ja helppo varastoida ja valmistettu kauttaaltaan korroosiolle altistumattomista materiaaleista. Uuden järjestelmän putket, jakotukit ja liittimet sopivat sekä käyttövesi- että lämmitysverkossa käytettäväksi.
Uuden käyttövesijärjestelmän jakotukin osat ovat lujaa ja iskunkestävää PPSU-materiaalia. Jakotukki kootaan kätevästi ilman työkaluja liittämällä valmiit komponentit toisiinsa.

Nopeasti koottava jakotukki

2-, 3- ja 4-lähtöisistä jakotukeista voi koota joustavasti erilaisiin asennusympäristöihin ja putkipiirien lukumäärään soveltuvan kokonaisuuden. Putkilähtöjen suunta on käännettävissä ylös tai alas. Jakotukki putkiliitoksineen voidaan koota noin 30 % nopeammin kuin perinteinen messinkijakotukki.

Syöpymättömät liitokset ja nopea liitostekniikka

Messinkiliittimet on korvattu syöpymättömästä ja hyvin lämpöä kestävästä PPSU-materiaalista (polyfenyylisulfoni) valmistetuilla liittimillä. Liitokset tehdään Uponor Q&E -tekniikalla, joka perustuu PEX-putken termiseen muistiin. Putken pää ja puristusrengas laajennetaan Uponor-laajennustyökalulla. PPSU-liitin työnnetään putken päähän. Putken pää ja puristusrengas palautuvat muutamassa sekunnissa entiseen kokoonsa ja muodostavat tiiviin liitoksen.

Yksi putki kaksi käyttöä

Järjestelmässä käytetään monikäyttöistä suojaputkessa olevaa ja happidiffuusiosuojattua CombiPEX -Q&E-putkea. Samaa putkea voidaan käyttää sekä rakenteisiin asennettavana käyttövesiputkena että lämmitysjärjestelmässä.

Uusi käyttövesijärjestelmä on kevyt käsiteltävä ja helppo varastoitava. Järjestelmän uudet putkikoot ovat 16, 20 ja 25 mm, mikä takaa hyvät virtausominaisuudet.
 
Julkaistu
24.9.2011