Loma-asuntomessut Mäntyharjussa
27.6 - 10.7.2011

Yhdeksännet Loma-asuntomessut järjestetään 27.6.-10.7. Mäntyharjussa. Mäntyharju on tehty vehreistä metsistä, yritteliäistä ihmisistä ja vireästä elämästä ympäri vuoden. Loma-asuntomessualue Pyhäkosken Pähkinälehto sijaitsee Pyhäveden rannalla 10 km Mäntyharjun keskustasta länteen, n. 2 km valtatie 5:n ja Vihannansalmentien risteyksestä etelään. Etäisyys messualueelta Vihantasalmen Honkahimmelille, maailman suurimmalle valtatiellä olevalle puusillalle on n. 2,3 km.


Messualue

Messualue on kooltaan n. 29 ha ja sinne on kaavoitettu 13 omarantaista ja 12 kuivanmaantonttia. Alueen välittömässä tuntumassa on lisäksi 5 omakotitonttia. Loma-asuntomessuille rakennetaan yhteensä 22 kohdetta ja 11 erillistä saunaa.

Kirkasvetinen Pyhävesi, jonka rannalla messualue sijaitsee, soveltuu erinomaisesti uimiseen ja veneilyyn. Pyhäkoskella ja lähellä olevalla Miekankoskella voi harrastaa myös perhokalastusta. Pyhäkoski on maakunnallisesti merkittävä lohien kutualue sekä tärkeä linnuston talvehtimis- ja levähdysalue. Lähistöltä löytyy opastettuja hiihto-, melonta- ja pyöräilyreittejä, lisäksi Pyhäkosken laavulta lähtevä n. 10 km pituinen ulkoilureitti kiertää aivan messualueen tuntumassa.

Matkaa Mikkeliin, lähimpään seudulliseen keskukseen on 40 km ja pääkaupunkiseudulle n. 180 km.

Messukohteet

Loma-asuntomessuille on tulossa näytteille yhteensä 22 esittelykohdetta ja lisäksi 11 erillisistä saunaa. Yksi loma-asunto ja rantasauna kuuluvat alueen alkuperäiseen rakennuskantaan ja ne ovat messuilla näytillä peruskorjauskohteena.

Kohdetonttien keskikoko on noin 2800 neliömetriä. Loma-asuntojen kerrosalat ovat 65 neliöstä 183 neliöön, keskiarvo noin 108 neliötä. Rantakohteita on 13, joista kymmenellä on erillinen rantasauna. Rantasaunojen pinta-alat ovat 11 neliöstä 30 neliöön.

Messujen teemat

Mäntyharjun loma-asuntomessujen pääteemoiksi on valittu ekotehokkuus ja taide. Teemat näkyvät messutapahtumassa eri tavoin: muun muassa ekotehokkaana rakentamisena ja aluesuunnitteluna, taiteena loma-asuntojen sisällä ja messualueella, oheistapahtumina ja messupäivien teemoina.

Aukioloajat ja liput

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa ovat avoinna 27.6. - 10.7.2011 päivittäin kello 10 - 18.
Lipunmyynti loppuu tuntia ennen sulkemisaikaa.

Messuliput voi ostaa joko pääportilta tai sähköisestä lippukaupasta. ´

Lippujen hinnat:

aikuiset 13 euroa
lapset 7 - 15 vuotta 8 euroa
perhelippu 26 euroa (kaksi aikuista ja lapset 7 - 15 v.)
erityisryhmät (invalidit, eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat) 10 euroa
ryhmät (vähintään 15 henkilöä) 10 euroa

Pysäköintiliput: lippukassalta ostettaessa 7 euroa, parkkialueelta ostettaessa 10 euroa.


 
Päivitetty
16.6.2011