• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6 - 10.7.2011

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.06.2011
20114_25611.jpg

Yhdeksännet Loma-asuntomessut järjestetään 27.6.-10.7. Mäntyharjussa. Mäntyharju on tehty vehreistä metsistä, yritteliäistä ihmisistä ja vireästä elämästä ympäri vuoden. Loma-asuntomessualue Pyhäkosken Pähkinälehto sijaitsee Pyhäveden rannalla 10 km Mäntyharjun keskustasta länteen, n. 2 km valtatie 5:n ja Vihannansalmentien risteyksestä etelään. Etäisyys messualueelta Vihantasalmen Honkahimmelille, maailman suurimmalle valtatiellä olevalle puusillalle on n. 2,3 km.

Messualue

Messualue on kooltaan n. 29 ha ja sinne on kaavoitettu 13 omarantaista ja 12 kuivanmaantonttia. Alueen välittömässä tuntumassa on lisäksi 5 omakotitonttia. Loma-asuntomessuille rakennetaan yhteensä 22 kohdetta ja 11 erillistä saunaa.

Kirkasvetinen Pyhävesi, jonka rannalla messualue sijaitsee, soveltuu erinomaisesti uimiseen ja veneilyyn. Pyhäkoskella ja lähellä olevalla Miekankoskella voi harrastaa myös perhokalastusta. Pyhäkoski on maakunnallisesti merkittävä lohien kutualue sekä tärkeä linnuston talvehtimis- ja levähdysalue. Lähistöltä löytyy opastettuja hiihto-, melonta- ja pyöräilyreittejä, lisäksi Pyhäkosken laavulta lähtevä n. 10 km pituinen ulkoilureitti kiertää aivan messualueen tuntumassa.

Matkaa Mikkeliin, lähimpään seudulliseen keskukseen on 40 km ja pääkaupunkiseudulle n. 180 km.

20114_25612.jpg
20114_25613.jpg

Messukohteet

Loma-asuntomessuille on tulossa näytteille yhteensä 22 esittelykohdetta ja lisäksi 11 erillisistä saunaa. Yksi loma-asunto ja rantasauna kuuluvat alueen alkuperäiseen rakennuskantaan ja ne ovat messuilla näytillä peruskorjauskohteena.

Kohdetonttien keskikoko on noin 2800 neliömetriä. Loma-asuntojen kerrosalat ovat 65 neliöstä 183 neliöön, keskiarvo noin 108 neliötä. Rantakohteita on 13, joista kymmenellä on erillinen rantasauna. Rantasaunojen pinta-alat ovat 11 neliöstä 30 neliöön.

Messujen teemat

Mäntyharjun loma-asuntomessujen pääteemoiksi on valittu ekotehokkuus ja taide. Teemat näkyvät messutapahtumassa eri tavoin: muun muassa ekotehokkaana rakentamisena ja aluesuunnitteluna, taiteena loma-asuntojen sisällä ja messualueella, oheistapahtumina ja messupäivien teemoina.

Aukioloajat ja liput

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa ovat avoinna 27.6. - 10.7.2011 päivittäin kello 10 - 18.
Lipunmyynti loppuu tuntia ennen sulkemisaikaa.

Messuliput voi ostaa joko pääportilta tai sähköisestä lippukaupasta. ´

Lippujen hinnat:

aikuiset 13 euroa
lapset 7 - 15 vuotta 8 euroa
perhelippu 26 euroa (kaksi aikuista ja lapset 7 - 15 v.)
erityisryhmät (invalidit, eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat) 10 euroa
ryhmät (vähintään 15 henkilöä) 10 euroa

Pysäköintiliput: lippukassalta ostettaessa 7 euroa, parkkialueelta ostettaessa 10 euroa.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20182_51649.jpg
Hirsisauna vai saunamökki?
Saunamökki on helppo ja edullinen tapa aloittaa oman vapaa-ajan paikan rakentaminen. Pääset nauttimaan ensimmäisistä löylyistä nopeasti, ja ammattitaidolla rakennettu Honka-saunamökki palvelee sinua ja läheisiäsi pitkään.Saunamökkimallit sopivat erilaisille tonteille: saunamökki rantamaisemaan tai metsätontille, pihasauna taajama- tai kaupunkitontille. Aloita suunnittelu valitsemalla mieluisa saunamökkimalli ja viimeistele tarvittaessa yksityiskohdat Hongan suunnittelijan kanssa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys:Upotettavat valaisimet väli- ja yläpohjassa?
Kysymys:Olen suunnittelemassa puolitoistakerroksista puurakenteista huvilaa. Valaistus on ajateltu toteutettavan osaksi kattoon upotettavilla valaisimilla. Upotetut valaisimet vaikuttavat vaativan pääosin vähintään 100mm upotustilaa. Onko järkevintä tehdä välipohjaan kauttaaltaan tuo 100mm alaslasku vai onko järkevämpää tehdä vain matala koolaus sähköjohdoille ja lävistää välipohjarakennetta valaisinten kohdalta, siten että valaisinten kotelot työntyvät kattokannattajien alapinnassa olevan rakennuslevyn lävitse villatilaan?
200710_7047.jpg
Ilma paranee vaihtamalla
Nykykäsityksen mukaan huoneilman vaihtuminen ainakin kerran kahdessa tunnissa on välttämätöntä hyvän sisäilman laadun takaamiseksi. Vanhoissa painovoimaisen ilmanvaihdon taloissa, etenkään kerrostaloissa, ei näitä vaatimuksia useinkaan täytetä. Ilmanvaihto ei riitä ja ilma tulee hallitsemattomasti ja suodattamatta sisään.
20227_79054.jpg
Älä tingi unelmasta - laatua saa myös kohtuuhintaan
Naantalin Asuntomessukohteet ovat täynnä pienien, mutta niin tärkeiden yksityiskohtien ideoita. Harkittuja yksityiskohtia löytyy muun muassa Villa Lillasta ja saunarivitalosta sekä Villa Pintasta. Yksityiskohdissa on otettu huomioon niin merien suojelu kuin tuotteiden helppo saatavuus, kohtuu hinta ja tyylikkyys.
20077_5748.jpg
Universal-perusmuurilevy
Kun rakennat uutta taloa tai kunnostat vanhaa, kannattaa varmistaa, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Rakenteisiin päästessään vesi ja kosteus aiheuttavat mm. hometta ja rakenteiden muodonmuutoksia. Nämä ongelmat on helposti ratkaistu jo rakennusvaiheessa, kun kiinnitetään huomiota oikeaoppiseen kosteuseristämiseen.Icopalilta löydät oikeat materiaalit ja asiantuntevaa neuvontaa turvalliseen kosteuseristämiseen. Maaperän olosuhteet määrittävät vaaditun eristyksen. Esimerkiksi jos pohjaveden pinta nousee jatkuvasti perustamistason yläpuolelle suositellaan bitumieristystä. Pohjaveden pinnan pysyessä perustamistason alapuolella ja maaperän kuivumisominaisuuksien ollessa hyvät on Universal-perusmuurilevy oikea valinta.
20174_48904.jpg
Kosketusvapaat hanat ovat käytännöllisiä myös kotona
Kosketusvapaiden hanojen ansiosta vedenkulutus voidaan jopa puolittaa, ja samalla käyttäjäystävällisyys ja hygieenisyys nousevat aivan uudelle tasolle.Käyttäjäystävällisyys on Oraksen brändin ydin, ja jokainen Oras-tuote on suunniteltu tekemään ihmisten elämästä parempaa. Myös muotoilu on osa käyttäjäystävällisyyttä, sillä muotoilun on aina palveltava käytettävyyttä. Kosketusvapaa hana tuo turvallisuutta, vedensäästöä ja hygieenisyyttä ja elektronisten hanojen suosio onkin kasvanut myös kotitalouksissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton