• Etusivu
  • Rakentaminen

LVI-suunnittelu ja asennus ammattitaidolla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.04.2011
20114_25542.jpg

Suunnittelupalvelu

LVI-suunnitelmat
Hanakat-ketju tarjoaa LVI-suunnitelmat asiakkaan tarpeiden ja rakennuspaikan viranomaismääräysten mukaisina. Kerro mitä toivot asumiselta ja kuinka aiot rakentaa. Pientaloasumisen ammattilaisina huolehdimme suunniteltujen ratkaisuiden toimivuudesta ja taloudellisuudesta.

Ratkaisusuunnittelu ja neuvonta liikkeessä
Yhdessä suunnittelemalla pyrimme löytämään asiakkaamme tarpeisiin soveltuvimman ratkaisun. Haluamme laadukkailla tuotteilla varmistaa asiakkaamme kodin toiminnallisuudelle, viihtyisyydelle, energiataloudellisuudelle, äänettömyydelle ja vaivattomalle käytölle asettamat odotukset. Neuvomme myös laitteiden asentamisessa kun haluat hyödyntää omaa osaamistasi.

Lisätietoa palveluista

Asennuspalvelu

KVV- IV -pätevyys, erikoistyöluvat- ja sopimukset
Hanakat-liikkeen kanssa voit sopia KVV- ja IV -pätevyyksistä. KVV- IV -pätevyyden haltijat ovat oikeutettuja toimimaan kiinteistöjen vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtolaitteistojen suunnittelijana ja työmaan vastaavana työnjohtajana.

Hanakat-liikkeen asennus
Voit valita hankkeeseen ja toteutustapaasi parhaiten soveltuvan urakkamuodon. Kokonaishintaurakka soveltuu hankkeisiin joissa on lopulliset suunnitelmat ja rakentamisprosessi on tarkkaan tiedossa.

Yksikköhinta ja laskutyöurakka soveltuvat joustavina vaativiin kohteisiin joissa hankkeen laajuus ja lisätyöt ovat vaikeita määritellä.

Lisätietoa palveluista

20114_25543.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Vartin päälle peltikatto?
Kysymys:Talossa on jyrkkä harjakatto ja kateaineena vartti ilman aluskatetta. Katto on 33 vuotta vanha. Se ei vielä vuoda, mutta uusiminen on perusteltua muutaman vuoden sisällä. Varttikaton purku on hankalaa ja luvanvaraista. Eräs asiantuntija ehdotti vanhan varttikaton jättämistä aluskatteeksi. Hän ehdotti, että vartin päälle vaan kakkosneloset ja poimutettu peltikate. Mitenkä tällainen mahtaisi toimia?
20116_26522.jpg
Monimuotoiset vesikatot
Vesikatto on rakenteellisesti sekä arkkitehtonisesti tärkeä osa taloa. Vesikaton tehtävä on suojata rakennusta säältä kuin säältä. Arkkitehtonisesti se antaa talolle ilmeen ja arvokkuuden.Vesikatteen pintamateriaalina käytetään mm. tiiltä, bitumia tai kiviterästä. Kokonaisuuden täydentävät toimiva aluskate, läpiviennit, tiivisteet, pellitykset, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet.Alla muutamia poimintoja näyttävistä vesikatteista Kokkolan asuntomessuilta. Kuten kuvista huomaa, tänä vuonna suositaan tumman sävyisiä katemateriaaleja.Lisätietoa Kokkolan asuntomessuista...
20131_33352.jpg
Luennot ja työnäytökset
Tänä vuonna Rakenna & Remontoi -messuilla järjestetään luentoja sekä työnäytöksiä messujen jokaisena päivänä seuraavan aikataulun mukaisesti:
20189_54579.jpg
Helppohoitoinen ja pitkäikäinen terassi
Nappaa tästä ideoita terassin ja oleskelualueen suunnitteluun. Pihakivien malli- ja värivalikoima on laaja. Ota kuitenkin pihakivien valinnassa huomioon muutamia eri asioita kuten pihan maastonmuodot, kiveysalueiden muodot sekä alueiden kuormitus ja hoito. Pienikokoinen kivi taipuu eri suuntiin kallistuviin kaatoihin ja muotoihin. Isokokoinen laatta sopii tasaisiin, maltillisesti kallistuviin kohteisiin. Mitä isompi kivi tai laatta, sitä vähemmän saumapintaa. Talon ja ympäröivän maiseman värit ohjaavat myös pihakivien värin valintaa.
20142_38015.jpg
Rapattu julkisivu kestää sään rasitukset
Rapattu seinä on kestävä ja kaunis. Rappaus on kautta aikojen ollut suosittu julkisivujen pinnoitusmenetelmä antaen rakennuksella ajattoman ja arvokkaan kivitalon ulkomuodon. Julkisivuja muotoillaan, rakenteita suojataan ja yhtenäistä pintaa saadaan aikaan rappaamalla. Poltetun ja sammutetun kalkin käyttö laastin valmistuksessa on tunnettu maailmanlaajuisesti jo tuhansia vuosia - Suomessakin satoja vuosia. Rapattu julkisivu on huoleton rakenne kiinteistön omistajalle, sillä rappaus kestää vuosikymmeniä ilman huoltotoimenpiteitä.Lue lisää laasteista rapatuille seinille
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunnon virhe
Asunnossa on virhe, jos- se ei vastaa sitä, mitä voidaan katsoa sovitun- se ei vastaa rakennusmääräyksissä asetettuja vaatimuksia - sen ominaisuuksista aiheutuu tai voidaan perustellusti olettaa aiheutuvan haittaa terveydelle - rakentamisesta tai korjausrakentamisesta ei ole suoritettu hyvän rakennustavan mukaisesti taikka ammattitaitoisesti tai huolellisesti - rakentamisessa tai korjausrakentamisessa käytetty materiaali, ellei toisin ole sovittu, ei ole kestävyydeltään tai muilta ominaisuuksiltaan tavanomaisen hyvää laatua - asunto ei muutoin vastaa sitä, mitä asunnonostajalla yleensä on sellaisen asunnon kaupassa perusteltua aihetta olettaa - asunto ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut kohteesta ja sillä on vaikutusta kauppaan - myyjä on jättänyt antamatta ennen kaupantekoa tiedon, jolla voidaan olettaa olevan merkitystä kaupansyntymiseen- myyjä on jättänyt antamatta ostajalle tiedon sellaisesta asuntoa koskevasta erityisestä seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon, ja laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan - myyjä ei ole antanut ostajalle tarpeellisia erityistietoja asunnon materiaalien tai laitteiden käytöstä tai hoidosta taikka antanut näistä virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja - myyjä on antanut ostajalle asunnon ympäristöstä tai alueen palveluista virheellisen tai harhaanjohtavan tiedonOstaja ei saa virheenä vedota seikkaan, jonka hän on tiennyt kauppaa tehtäessä.Asunnon virheellisyyttä arvioidaan sen perusteella, millainen asunto on ollut ominaisuuksiltaan vaaranvastuun siirtyessä myyjältä ostajalle. Vaikka virhe ilmenee vasta vaaranvastuun siirtymisen jälkeen, vastaa myyjä siitä, mikäli virhe on ollut olemassa vaaranvastuun siirtymishetkellä.Myyjä voi antaa takuun asunnon, sen osan tai siihen kuuluvan laitteen käyttökelpoisuudesta tai muusta ominaisuudesta määrätyksi ajaksi. Takuusta on käytävä selkeästi ilmi takuun sisältö, sen antaja, voimassaoloaika ja muut tarpeelliset seikat vaatimuksen esittämiseksi. Tämän lisäksi takuusta on käytävä ilmi, että ostajalla on takuusta huolimatta lain mukaiset oikeudet ja takuulla ei rajoiteta näitä oikeuksia. Mikäli ostaja vaatii, takuu on annettava kirjallisena. Ostajalla on oikeus vedota takuuseen, vaikka se ei täyttäisikään lain asettamia edellytyksiä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton