Liiketunnistinvalaisimilla säästöt liikkeelle

Enston liikkeentunnistimilla ohjattavien valaisinten asentaminen on tehokas tapa vähentää sähkönkulutusta ja siten valaistuskustannuksia. Ne myös helpottavat arkea ja lisäävät turvallisuutta.

Lisätietoa liiketunnistinvalaisimista

Valoa liikkeellä

Uudisrakennuksessa voit suunnitteluvaiheessa toteuttaa energiatehokkaimman ratkaisun hyödyntämällä kaikkia järjestelmän tarjoamia mahdollisuuksia.

Saneerauksessa voit vaihtaa olemassa olevan valaisimen liiketunnistinversioksi johdotusta muuttamatta ja siten säästää energiaa.

Enston valaistusjärjestelmän avulla valot syttyvät vain silloin, kun valoa tarvitaan. Lamput eivät ole turhaan päällä koko päivää, ja porraskäytävässä valot syttyvät vain siinä kerroksessa, missä liikutaan.

Järjestelmämme tietää, milloin valoa tarvitaan. Liiketunnistimeen integroitu hämäräkytkin mittaa tilan valotason ja tunnistin sytyttää valon liikkeesta, mikäli tila on liian hämärä.

PIR reagoi liikkeeseen ja lämpöön

Valaistusjärjestelmän suunnittelu muistuttaa palapelin kokoamista. Yksityiskohdat on helpompi päättää, kun tietää minkälainen lopullinen kuva on.

Yksi tärkeimmistä päätöksistä on, valitsetko PIR- vai tutkavalaisintekniikan. PIR tarkoittaa passiivista infrapunatunnistinta, ja se reagoi liikkeeseen ja ihmisen ruumiinlämpöön.

PIR-järjestelmällä voit ohjata yhdellä tai useammalla tunnistimella useita valaisimia tai isoa tilaa. PIR on hyvä ratkaisu kaikkiin kiinteistöihin ja tiloihin.

Tutka reagoi kaikkeen liikeeseen

Tutkavalaisimet reagoivat kaikkeen liikkeeseen, parhaiten siihen joka tapahtuu suoraan tunnistinta kohti . Tutkavalaisin voi reagoida myös liikkeeseen ohuen seinän takana, joten huolellinen suunnittelu on tärkeää. Suunnittelussa käydään läpi kuinka kiinteistöä käytetään, jotta voidaan valita tarkoituksenmukaisin valaistusjärjestelmä. PIR-valaisimet ja tutkavalaisimet ovat myös yhteensopivia, joten ne voidaan asentaa samaan järjestelmään. Yhdessä ne muodostavat parhaan mahdollisen ratkaisun kaikkiin valaistustarpeisiin.

Valoa käyttäjän ehdoilla

PIR- ja tutkavalaisintekniikan avulla voit luoda käyttäjäystävällisen ja energiaa säästävän valaistusjärjestelmän. Käyttäjä voi itse muunnella tunnistinyksikön toimintaa: päälläoloaikaa, tunnistuksen herkkyyttä, tunnistusmatkaa ja toimintaa valotason suhteen.

Enston valaistusjärjestelmät on suunniteltu toimimaan käyttäjän ehdoilla.

Harmoninen valaisinperhe

Energiatehokkuuden lisäksi Ensto panostaa myös valaisinten ja komponenttien designiin. Siksi kaikki Enston valaisimet muodostavat yhdenmukaisen ja tyylikkään valaisinperheen. Riippumatta siitä, minkä valaisimen valitset, takaamme, että kokonaisuus on harmoninen ja yhteensopiva.

Koristerenkailla ja -kehyksillä valaisinten ilmettä voi muuttaa helposti ja edullisesti. Monet kehykset vaihdat ilman työkaluja myös jälkikäteen. Valittavana on 17 kehysvaihtoehtoa ja useita erilaista valaisinvariaatioita, muovisena ja teräksisenä.

 
Julkaistu
8.11.2011