• Etusivu
  • LVI

Varaaja remonttikohteeseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Julkaistu 07.04.2011
20114_25322.jpg

Akvasan 0,7 EK ja E

Lämmin vesi on käytännöllisen ja mukavan asumisen perusasioita. Nykyaikaisen ja energiaa säästävän pientalon lämmitysteknologian ydin on lämmön varaaminen ja siirtäminen veden avulla. Veden korkean lämmönvarauskyvyn ansiosta Akvaterm-varaajan liittäminen lämmitysjärjestelmään nostaa merkittävästi hyötysuhdetta, laskee energiakustannuksia sekä pienentää ympäristöpäästöjä.

Akvaterm-varaajan käyttö on riippumaton energian lähteestä tai lämmitysjärjestelmästä. Lämmönlähteenä voi olla aurinko-, puu-, pelletti-, tuuli-, tai maalämpöenergian lisäksi perinteinen sähkö-, öljy-, tai kaasulämmitys tai niiden yhdistelmät. Tarvittaessa energialähdettä voidaan muuttaa tai lämmitysjärjestelmää voidaan täydentää. Varaajan vesi käy niin lämmitykseen kuin lämpimäksi käyttövedeksikin.

Akvasan-saneerausvaraajat

Lämmön varaaminen ja siirtäminen veden avulla on luonnollinen ja tehokas tapa, jota suomalaiset ovat käyttäneet kotiensa lämmitykseen jo sukupolvien ajan.

Akvasan-saneerausvaraaja on kehitetty ahtaisiin tiloihin ja kuljetusaukkoihin. Varaajan halkaisija on 800 mm.

Sarja Akvasan 0,5 on erityisen matala. Tehokas lieriömuoto on ominaisuuksineen säilytetty. Eristeratkaisuna on 50 mm:n saumaton polyuretaani teräslevykuosisena. Akvasan EK-mallissa on lämminvesikierukka sekä päivä- että yösähkövastusyhteet.

Sähkövastuksella täydennettynä se on ominaisuuksineen erinomainen käyttövedenlämmitin. Kun tarvitaan vain lämmintä käyttövettä esim. kesäaikaan, voidaan E-malli kytkeä pois käytöstä. Kaksoiskattiloille lisävesivaraaja - hyvä hyötysuhde, puhdas palaminen, ei kiehumista kattilassa.

Kaukora Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
20148_40517.jpg
Miksi kosteus pitää poistaa huoneilmasta?
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7–10 litran kosteuskuorman.Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunan käyttö, pyykinpesu, huonekasvit ym.Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.Hiilidioksiditason pitäminen riittävän alhaisena – suositeltava yläraja noin 1000 ppm. Yksi riittävän ilmanvaihdon tunnusmerkeistä on hyvä unen laatu huoneilman pysyessä raikkaana makuuhuoneissa yön aikana.Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpoisen ilman sisääntuonti oleskelualueille – alhainen happipitoisuus aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä jne.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20182_51771.jpg
Hanki lasitettu terassi kesän juhliin viimeistään nyt
Onko juhlia tiedossa tulevana kesänä? Ylioppilasjuhlat, viisikymppiset, rippijuhlat, kesäjuhlat tai vaikkapa juhannus. Jos mielit hankkia terassilasit ennen kesän juhlakautta, alkaa olla jo kiire. Kesä on kiireisintä sesonkiaikaa lasitoimittajilla ja lupaprosessissakin voi vierähtää kunnan puolella tovi. Kannattaa siis toimia heti.
20239_83042.jpg
Rakentajan toimitus testasi uudenajan petsin - oliko helppoa?
Puukalusteiden petsaaminen on ollut aikoinaan suosittu tapa antaa puulle haluttu värisävy ja korostaa puun luonnollista kauneutta. Nykyään petsaamisen jalo taito on päässyt unohtumaan ja sitä saatetaan pitää liian vaikeana pintakäsittelyn tapana. Miten kuumaan veteen petsijauhe pitää sekoittaa? Mikä pintakäsittely sopii petsauksen päälle? Miksi petsi ei levity vanhan hiotun pinnan päälle? Miksi petsauksestani tuli näin kirjava?Rakentajan toimitus testasi Woodcare.Guide-petsin ja tässä tulokset. Tervetuloa puun petsauksen maailmaan!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton