Puukoulu 4
- muut puujalosteet


Puutavaraa jalostetaan myös muilla tavoin kuin sahaamalla tai höyläämällä. Osa jalostuksesta keskittyy puun rakenteellisten tai visuaalisten ominaisuuksien parantamiseen. Tälläisiä tuotteita ovat mm. kestopuu, viilupuu, liimapuu ja lämpökäsitelty puutavara.

Vaneria voi käyttää mm. alakatoissa.Vaneria voi käyttää mm. alakatoissa.

Painekyllästetty puutavara


Jatkuvasti veden tai kosteuden kanssa tekemisissä olevissa paikoissa käytetään tavallisesti painekyllästettyä puutavaraa. Painekyllästetty puutavara jaetaan luokkiin A ja AB. A luokan painekyllästettyä puuta käytetään jatkuvan kosteuden kanssa tekemisissä olevissa kohteissa, esimerkiksi jatkuvassa maakosketuksessa olevissa paikoissa. AB luokan painekyllästettyä puuta käytetään maanpinnan yläpuolisissa rakenteissa. Painekyllästetty puutavara on mäntyä, koska kuusi ei solurakenteensa vuoksi sovellu painekyllästysmenetelmään.
Liima- ja viilupuut
Liimapuulla tarkoitetaan höylätystä puutavarasta yhteen liimaamalla valmistettuja palkkeja ja pilareja, joita käytetää...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan