Tontit haettavissa vuoden 2012 loma-asuntomessualueella Lappeenrannassa

Vuoden 2012 Loma-asuntomessut järjestetään Lappeenrannassa Saimaan rannalla sijaitsevalla Rauhan alueella. Luonnonkauniilla messualueella on 22 tonttia, joista osa on omarantaisia. Osa tonteista on jo varattu – loppuja tontteja voi hakea maaliskuun loppuun asti.

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Lappeenrannan kaupunki järjestävät yhteistyössä Loma-asuntomessut 25.6.–8.7.2012 Lappeenrannan Rauhan alueella noin 35 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta.

Messualue Saimaan äärellä tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen lomarakentamiseen. Alueen tonttien hinta- ja kokovalikoima on laaja ja tonteille on mahdollista rakentaa erityyppisiä loma-asuntoja.

– Tavoitteena on, että jokainen kävijä löytää omat kiinnostuksen kohteensa messualueen monipuolisesta tarjonnasta ja saa ideoita vapaa-ajan asunnon rakentamiseen ja remontointiin, sanoo Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Pasi Hulkkonen.

9 tontille haetaan innovatiivisia rakennussuunnitelmia

Kymmenen hehtaarin messualueen tontit sijaitsevat asemakaavoitetulla alueella Saimaan rannalla tai sen välittömässä läheisyydessä. Alueen rakentaminen kunnallistekniikan ja katujen osalta on lähes valmis. Messualueen 22 tontista 9 on vapaana ja haettavissa. Jäljellä olevien tonttien haku päättyy 31.3.2011.

Messualueelle haetaan rakentajiksi yksityisiä henkilöitä, talotehtaita ja rakennusalan yrityksiä, jotka tarjoavat innovatiivisia, energiatehokkaita ja ekologisia rakentamisen ja sisustamisen ratkaisuja. Messujen teemoissa painotetaan myös monipuolista piha- ja saunarakentamista.

– Rakentajien valintaan vaikuttavat rakennussuunnitelmien laatu, messuteemojen huomiointi ja suunnitelmien sopivuus Loma-asuntomessujen kokonaisuuteen. Valinnoissa painotetaan myös esitettyjen hankkeiden innovatiivisuutta, uutuusarvoa ja pieniä kohteita, jatkaa Hulkkonen.

Loma-asuntomessut työllistävät ja piristävät yritystoimintaa

Lappeenrannan Seudun Yrityspalveluiden toimitusjohtaja Markus Lankinen uskoo messujen tarjoavan alueen elinkeinoelämälle ja yritystoiminnalle merkittävän liiketoiminnan kasvu- ja markkinointimahdollisuuden.

– Messujen työllistävä vaikutus sekä suoraan että välillisesti seuraavan puolentoista vuoden aikana on merkittävä. Loma-asuntomessuista hyötyvät muun muassa rakennusala, majoitustoimijat, ravintolapalvelut, huolto- ja kunnossapitoyritykset sekä kaikki matkailuun liittyvät toimijat, Lankinen lisää.

Seudullisen hyödyn maksimoimiseksi paikallisille yrittäjille järjestetään info- ja kontaktitori keskiviikkona 23.3.2011 kello 18.00.

Tonttihakuohje ja -lomake, karttoja ja muita messutontteihin liittyviä ohjeita ja tietoa on saatavana Lappeenrannan loma-asuntomessutoimistolta, Valtakatu 44, 3. krs, 53100 Lappeenranta tai verkosta www.asuntomessut.fi/lappeenranta.
 
Päivitetty
8.3.2011