• Etusivu
  • Talo

Aluskate on katon olennaisin osa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 04.03.2011
20113_24697.jpg

Icopalin Monarfol-aluskate

Icopal kestävät ja laadukkaat aluskatteet asennetaan kovien katteiden alle.
Aluskate on katon olennaisin osa, sillä aluskate toimii kosteuden todellisena pysäyttäjänä. Sen pitää kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin ja suojata rakenteita kaikelta mahdolliselta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, ei pelkkä paikkailu useimmiten riitä, vaan koko vesikatto on silloin vaihdettava.
Aluskate toimii myös rakennuksen väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy laadukas ja sopiva aluskate kaikille katemateriaaleille.

Icopal-aluskatteet...

Fel’x Multi

Fel’x Multi-aluskate on aivan uudentyyppinen ja monikäyttöinen aluskate. Fel’x Multi-aluskatteella on monia etuja verrattuna sekä perinteisiin bitumista valmistettuihin aluskatteisiin että muovisiin aluskatteisiin.
Perinteisen bitumi- ja hiekkapinnan sijaan Fel’x Multissa on siisti kuitukangaspinta. Lisäksi Fel’x Multi on kevyt: se on neliöpainoltaan alle 1/4 perinteisen bitumikatteen painosta.

Fel’x Multissa on kuitenkin säilytetty perinteisten bitumisten aluskatteiden ylivoimaiset kestävyysominaisuudet. Vedenpitävyys ja hyvä UV-kestävyys on taattu. Myös mekaaniset ominaisuudet ovat hyvät.

Tuote on erittäin monikäyttöinen ja se soveltuu sekä ammattilaisille että tee-se-itse-rakentajille. Se sopii myös raakapontti- tai levyalustalle esim. tiilikaton alle ja tietenkin myös bitumikattolaatan alle. Näin ollen Fel’x Multi soveltuu jyrkkien kattojen aluskatteeksi lähes kaikkiin kohteisiin, kun kysymyksessä on tuulettuva kattorakenne.

Monarfol 165 Plus

Monarfol 165 Plus on kevyt ja erittäin säänkestävä aluskate. Se on valmistettu polypropeenikalvosta sekä -verkosta. Alapintaan on laminoitu kondenssisuojaksi valkoinen polypropeeninukka. Vahvan rakenteensa ansiosta Monarfol 165 Plus kestää rikkoutumatta asennuksen ja käytön aikaiset rasitukset.

Monarperm 500

Monarperm 500 on korkealaatuinen diffuusioavoin eli ns. hengittävä aluskate, joka soveltuu sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin. Tuotteessa yhdistyvät hyvä vesihöyryn läpäisykyky ja vedenpitävyys.
Monarperm- aluskatteessa on molemmin puolin kudoskerroksella suojattu mikrohuokoinen kalvo, jonka ansiosta alhaalta päin tuleva kosteus pääsee läpäisemään aluskatteen ja tiivistyy varsinaisen katteen alapintaan. Vedeksi tiivistynyt kosteus tippuu aluskatteen päälle, joka johdattaa sen räystäiden kautta pois rakenteesta. Tarvittaessa katon tuuletusväliä ja kattorakenteita voidaan madaltaa ilman riskiä rakenteiden kastumisesta.

Icopalin aluskate Monarperm
Icopalin aluskate Monarperm

Aluskatteiden tarvikkeet

Aluskatteen saumalukot kiinnittävät aluskatteen limityskohdat toisiinsa. Aluskatteen tuuletusventtiilejä käytetään aluskatteen alapuolisen tilan tuuletuksen tehostamiseen esim. aumakatoissa.
Monarfol-aluskatteen vaimenninjouset estävät aluskatteen metelin tuulisilla paikoilla. Aluskatteen tiivistysteippiä käytetään aluskatteen yksityiskohtien varmistamiseen.

Aluskatteen vaimenninjousi
Aluskatteen vaimenninjousi

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
Knauf
Mitä märkätilan seiniin? – miten valita sopiva rakennuslevy?
Märkätilan rakenteisiin löytyy useita määräykset täyttäviä vaihtoehtoja. Puu- tai metallirankaseiniin soveltuvat sekä kipsilevyt, että sementtipohjaiset levyt. Kummatkin edellyttävät vesieristeen käyttöä. Soveltuvia levyjä ovat esimerkiksi erikoiskova kipsilevy, märkätilakipsilevy ja vaativiinkin kohteisiin soveltuva lasikuituverkolla vahvistettu sementtilevy. Usein ratkaisuna on edullisin määräykset täyttävä märkätilajärjestelmä. Omakotiasujan näkökulmasta voisi kuitenkin miettiä myös sitä, että tarvittava materiaalimenekki on varsin vähäinen ja rakenteen käyttöikä yleensä vähintään 30 vuotta. Muutaman euron ero neliöhinnassa alkaa tuolloin tuntua merkityksettömältä.
20072_3456.jpg
Icopal Fastlock Uni
Valitsemalla katokseesi valokatteen, voit nauttia kesäillasta ulkona grillaten vaikka sadekuuro yllättäisi! Valokate suojaa sateelta mutta päästää valonsäteet sisään aurinkoisella säällä. Fastlock Uni on täysin tiivis ja kaunis katevaihtoehto kaikenlaisiin piharakennuksiin kuten autokatokseen, huvimajaan tai grillikatokseen - kotipihaan tai mökille.
20143_38403.jpg
Pieni laseretäisyysmitta mahtuu taskuun
Metrimitan ongelmat ovat kaikille tuttuja: kun lukitset nauhan, se taittuu ja aaltoilee, vaikka kaveri pitäisi toisesta päästä kiinni. Jos olet yksin, pidemmän etäisyyden mittaaminen muuttuu todella hankalaksi. Nyt tähän ongelmaan on kätevä, taskukokoinen ratkaisu, joka toimii aina, vaikka mittaisit yksin: Boschin laseretäisyysmittalaite PLR 15, joka on aina käyttövalmis, toimii yhdellä painalluksella ja kulkee mukanasi kaikkialla missä sitä tarvitset.Tilaa Jäsentukusta!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton