• Etusivu
  • Rakentaminen

Ole mukana rakentamisen kasvussa - Raksassa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.03.2011
20113_24675.jpg

Suomen suurin rakennusalan erikoistapahtuma Raksa tarjoaa jälleen parhaat eväät rakentamiseen, remontoimiseen ja saneeraamiseen. Saman katon alla pääsee tutustumaan kokonaisvaltaisesti alan tarjontaan ja tuotteisiin. Nähtävää riittää niin pien-, rivi-, kerrostaloasukkaille kuin uudisrakentajillekin.

Lisätietoja messuista ->>

Työnäytökset ja tietoiskut

Raksasta löytyy ideat, osaaminen, tekijät ja tuotteet rakentamiseen ja remontoimiseen. Kattava tietoiskuohjelma tarjoaa tietoa mm. värien valinnasta ja yhdistelystä sisustuksessa, keittiöremontoinnista, rakentamisen ja remontoinnin rahoitusvaihtoehtoisesta sekä päivänpolttavasta asunto-osakeyhtiölaista. Messujen työnäytöksissä yleisöllä on mahdollisuus tutustua mm. puuhun sisustusmateriaalina, uuteen luonnonkivipinnoitteeseen ja vinyyliverhoukseen.

Ilmainen rakentaja- ja remonttikoulu Raksassa
Messujen yhteydessä järjestetään ilmainen koulutus kaikille rakentamisesta ja remontoinnista kiinnostuneille. Kaikki koulutukseen saapuvat saavat veloituksetta pääsylipun Raksa-messuille.

Koulutus järjestetään Lahden Messukeskuksessa, Lahti Hallin kokoustiloissa (sisäänkäynti kokoustilat -ovesta), Salpausselänkatu 7, Lahti.
Rakentajakoulu lauantaina 19.3.2011 klo 9 - 12
Remonttikoulu sunnuntaina 20.3.2011 klo 9 - 12
Ilmoittautuminen tilaisuuksiin viimeistään torstaina 17.3.2011, www.prkk.fi, p. 0207 312 312.

Tietoiskut ja työnäytökset C-hallissa jokaisena messupäivänä 18.-20.3.2011

Tietoa taloyhtiöille

Kodin tai mökin rakentaja- ja remontoijajoukon lisäksi Raksa palvelee myös taloyhtiöitä tarjoamalla ajankohtaista tietoa ja palveluita taloyhtiöiden asukkaille ja saneerauksista vastaaville. Perjantaina 18.3.2011 järjestetään Lahti Hallissa Raksa -messujen yhteydessä taloyhtiöiden hallitusten jäsenille sekä isännöitsijöille suunnattu maksuton korjausrakentamisen seminaari. Tilaisuudessa tarjotaan ajankohtaista tietoa mm. asunto-osakeyhtiölain edellyttämistä pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmista sekä hissien rakentamisesta hissittömiin kerrostaloihin.

Lisätietoja messuista ->>

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201110_28371.jpg
Suunnittelijan vaatimukset
Kun rakennusprojektissa "lupakuvien" ja muiden suunnitelmien piirtäminen on ajankohtaista, tulee pohdittua kuka saa piirtää kyseiset piirustukset. Saako kuka tahansa piirtää piirustukset omakotitaloon, pitääkö olla insinööri, jotta voi suunnitella leikkimökin.Kaikista näistä säädetyt lait, määräykset ja ohjeet selventävät asiaa.Omakotitalon suunnitteluJokaisessa omakotirakennushankkeessa pitää olla nimettynä hankkeen pääsuunnittelija, joka vastaa suunnittelun kokonaisuudesta.
20134_34868.jpg
Rakentamisen kiviainekset
Oikea kiviaines oikeaan paikkaanRakentamisen kiviaineksilla on omat tehtävänsä, eivätkä ne väärässä paikassa toimi toivotulla tavalla. Salaojasora ei esimerkiksi ole oikea ratkaisu maanvaraisen lattian alle, mutta kapillaarikatkosepeli katkaisee veden kulkeutumisen niin ylöspäin kuin sivusuunnassakin.
20222_77001.jpg
Rannikkomaisemallinen Aisti-hirsikoti kohoaa Muumien naapurisaarelle
Naantalin Asuntomessualueen rakentaminen on täydessä vauhdissa ja kesän 2022 Asuntomessuilla pääsee muun muassa näkemään, kokemaan, tuoksuttamaan ja tuntemaan vastarakennetun hirsitalon hurman koko komeudessaan. Asiakkaan toiveiden mukaan muokattu Hirsi-Kastellin maisemallinen saaristokoti tarjoaa asukkailleen puhtaan sisäilman asumista sekä henkeäsalpaavan aitiopaikan merellisessä ympäristössä. Kurkataanpa projektia tarkemmin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Takuuajan jälkeiset tehtävät
Jatketut takuuajan vastuutToimenpiteet:Mikäli takuuaikoja on joidenkin urakoitsijoiden osalta jatkettu esim. hoitamattomien takuuajan huoltojen johdosta, rakennuttajan edustajat valvovat, että urakoitsijat hoitavat heidän vastuulleen kuuluvat työt. Takuuajan vakuudet edellytetään jatkettavaksi kunnes kaikki urakoitsijan vastuulle kuuluvat työt on tehty.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö ja valvojat.Dokumentit:TarkastuspöytäkirjatHyväksyntä:Projektipäällikkö
20223_77594.jpg
Vaikuta hiilijalanjälkeen - ympäristöseloste kertoo
Ympäristöseloste eli lyhyemmin EPD on luotettava tapa esittää olennaiset, varmennetut sekä vertailukelposet tiedot rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksesta. Ympäristöselosteen laatiminen on vapaaehtoista, mutta yhä enenevässä määrin suunnittelijat, rakennuttajat sekä rakennusurakoitsijat seuraavat materiaalivalmistajien ympäristöselosteita tarkastellessaan rakennushankkeiden ympäristövaikutuksia elinkaarilaskennassa. Finnfoam on ollut edelläkävijä näissäkin ja sen tuotteilta ensimmäiset ympäristöselosteet löytyvät jo vuodelta 2013 jonka jälkeen ne ovat päivittyneet jo useasti.
20214_70110.jpg
Kylpyhuoneen remontointi pienellä budjetilla - katso vinkit
Jos kylpyhuoneen rakenteet ovat hyvässä kunnossa, mutta tila tuntuu epäkäytännölliseltä ja nuhruiselta, ilmettä voi kohentaa maltillisellakin budjetilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton