Käsienpesu ehkäisee tutkitusti flunssatartuntoja

Käsihygienian suuri merkitys tunnustetaan kaikkialla maailmassa ensisijaisena keinona mm. flunssavirusten leviämisessä, sillä virukset siirtyvät käsien välityksellä ihmisestä toiseen. Käsihygienian tehostamisen vaikutus on sekä terveydellinen että taloudellinen, siksi asenteisiin ja tapoihin halutaan vaikuttaa myös yhteiskunnallisen valistuksen avulla.

Jatkuva tuotekehitys on nostanut Oraksen merkittäväksi eurooppalaiseksi hanavalmistajaksi. Ekonappi kehitettiin veden ja energian säästämiseksi jo 35 vuotta sitten. Oras kuuntelee aktiivisesti käyttäjien toiveita ja niitä myös sovelletaan tuotesuunnittelussa. Siksi korkean laadun ja ajattoman muotoilun rinnalla myös helppokäyttöisyys on tunnusomaista Oras-tuotteille.

Kosketusvapaa hana lisää hygieniaa

Oras-tuotteet tunnetaan kosketusvapaiden hanojen edelläkävijänä myös useissa Euroopan maissa. ”Kosketusvapaat hanat otettiin käyttöön julkisissa tiloissa jo 1990-luvulla, ja 2000-luvulla ne ovat nopeasti yleistyneet myös kotikäytössä, sekä saniteettitiloissa että keittiössä. On luonnollista, että elektroniset hanat lisäävät hygieniaa, toimivathan ne käsin koskettamatta”, toteaa markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Janne Rautavuori Orakselta.

Luksusta arkeen

Tapio Wirkkala antoi muodon Oraksen ensimmäisille hanoille jo 1960-luvulla. Siitä alkaen muotoilu on kuulunut Oraksen menestystekijöihin. Uutta ajatonta muotoilua edustavan kosketusvapaan Oras Electra -hanamalliston on suunnitellut eturivin suomalaisdesignereihin kuuluva Kirsi Svärd. Hänen luomansa muotokielen ansiosta käsienpesu tuntuu suorastaan ylelliseltä.

Oras Electra -malliston uudet allashanat soveltuvat sekä yleisiin tiloihin että koteihin. Valittavana on sekä 120 mm että 160 mm juoksuputkella varustetut hanat. Hanoissa on virtauksenrajoitin veden kulutuksen säätämiseksi ja saatavana on myös Bidetta-käsisuihkumalli, jossa veden virtauksen avaa lyhyt käden heilautus sensorin edessä. Valittavana on useita eri vaihtoehtoja, joten jokaiseen käyttökohteeseen, joko verkko- tai paristokäyttöisenä, löytyy sopiva malli.

Oras kehittää, valmistaa ja markkinoi käyttäjäystävällisiä ja vettä säästäviä talotekniikan vesijärjestelmiin kuuluvia tuotteita. Oras Oy on Pohjois-Euroopan suurin hanavalmistaja. Tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Puolassa ja Norjassa. Runsas ja monipuolinen mallisto, eri käyttötarkoituksiin toteutetut sovellukset ja vaihtoehdot tarjoavat käyttäjäystävällisen hanan jokaiseen vesipisteeseen.

Lisätietoa vesikalusteista...
Käsien pesu hanaan koskettamatta vähentää tartuntariskiä, kuvassa Oras Electra nro 6330.Käsien pesu hanaan koskettamatta vähentää tartuntariskiä, kuvassa Oras Electra nro 6330.
 
Päivitetty
4.2.2011