• Etusivu
  • Rakentaminen

Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.01.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Kokkolan merenrantakaupungissa 15.7.–14.8.2011 järjestettävillä Asuntomessuilla esitellään kaikenkokoisia koteja eri-ikäisille ja eri elämänvaiheissa oleville ihmisille. Esillä on monenlaisia asumisen muotoja ja rakennusmateriaaleja: kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloja puusta, tiilestä, hirrestä, betoniharkoista ja -elementeistä.

Sinkuista senioreihin

Kesään mennessä asuntomessualueelle Kokkolaan valmistuu kaikkiaan 131 asuntoa, joista näyttelykohteiksi tulee 40. Pienimmät esittelykohteet ovat 35 neliön yksiöitä – suurimmat noin 300 neliön omakotitaloja oman rantasaunan kera.

– Messualueen asuntokannasta löytyy hyviä esimerkkejä asumisen koko elinkaaren varrelle. On sinkkuyksiöitä nuorille ja iäkkäille yksinasujille, nuorenparin kaksio, pieniä kaupunkiomakotitaloja ja lapsiperheiden omakotitalounelmia, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Mielenkiintoisen uutuuden elinkaariasumiseen tuo perinteinen pohjalainen, kolmen sukupolven pihapiiri. Päärakennus on lapsiperheen avara kivitalo meren äärellä ja pienempi piharakennus on räätälöity isovanhempien tarpeisiin.

Uutuutena Tuotetalo

Kohteista 30 on omakotitaloja, seitsemän kerrostaloasuntoa, kaksi rivitalohuoneistoa ja yksi paritaloasunto. Aitojen kotien lisäksi yhdeksi näyttelykohteeksi rakentuu esittelyhallissa sijaitseva Tuotetalo, jossa esitellään erilaisia rakennusmateriaaleja ja ratkaisumalleja, kuten ne olisivat oikeassa talossa. Esimerkiksi erilaisia katemateriaaleja ja eristeitä voidaan verrata vierekkäin, sijoitettuna oikeaan ympäristöönsä talon rakenteisiin. Tuotetalo-halli korvaa aiemmilta asuntomessuilta tutun Rakentajahallin.

Pyöreä messualue kohoaa merestä

Paikkana asuntomessualue Kokkolassa on ainutlaatuinen. Alueen pyöreä muoto ja tiivis rakenne poikkeavat aiemmista asuntomessualueista. Pohjalaisittain tasainen merenranta-alue sijaitsee vain kahden kilometrin päässä Kokkolan keskustasta.

– Viiden hehtaarin kokoinen ja poikkeuksellisen muotoinen alue on herättänyt jopa kansainvälistä kiinnostusta, kertoo Asuntomessut Kokkolassa -tapahtuman projektipäällikkö Touko Rauma.

Oheiskohteena Knapen talo Neristanissa

Yksi Kokkolan suurista ylpeydenaiheista on 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki Neristan, ner-i-stan. Osoitteessa Isokatu 36 sijaitsee Kokkolan asuntomessujen oheiskohde, 1800-luvun alussa rakennettu runoilija, lääkäri Ernst V. Knapen perheen kotitalo. Yli kymmenen vuotta tyhjillään seissyt talo nousee uuteen kukoistukseen, kun mittava, vanhoja rakennusperinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittava remontti valmistuu ensi kesään mennessä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57143.jpg
Modernin ajaton muotoilu on ikuista
IDOn kotimaiset kylpyhuonekalusteet ja saniteettikeramiikka takaavat laadun ja ajattoman modernin ilmeen kylpyhuoneeseen. Elegant-malliston linjakas muotoilu on suunniteltu juuri suomalaiseen makuun. Kaunis kokonaisuus syntyy yhdenmukaisesta ilmeestä ja toimivasta kokonaisuudesta.
20185_53140.jpg
Bitumikate sopii suomalaiseen maisemaan
Bitumikatteet – tuttavallisemmin huopakatteet – ovat tuttuja kattomateriaaleja erityisesti huviloiden, piilopirttien, rantamökkien ja muiden vapaa-ajan asuntojen katoilla. Yhtälailla bitumikate istuu omakotitalon katteeksi – se voi olla eleettömän tyylikäs, tasainen pinta tai rakennuksen tyyliä korostava kuviollinen, muotoonleikattu kattolaattakate. Bituminen kate näyttää hyvältä isolla, monimuotoisella huvilan tai omakotitalon katolla yhtälailla kuin pienen mökin kodikkaana katteena.
20073_3897.jpg
Jäsenmäärämme jo yli 190 000 ja nyt palkitaan kaikki!
Tämän viikon tiistaina jäsenmäärämme ylitti 190 000:n rajapyykin. Olemme perinteisesti palkinneet tasakymmentuhatluvuin rekisteröityneet jäsenemme ja tällä kertaa onni osui Otalemmelle Eeva Vornaselle. Tuttaviltaan palvelustamme kuullut Eeva on ilmoittanut hankeaikeekseen omakotitalon remontoinnin ja näin palkinnoksi sopii parhaiten Remontoijan Starttipaketti. Onnittelumme Eevalle sekä myös muille jäsenillemme, sillä...
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: OKT-tontti yksityiseltä?
Kysymys:Hei!Olen suunnitellut okt- tontin ostoa ja olen nyt löytänyt itselleni täydellisen tontin. Itse olen täysin tietämätön näistä kaikista tontti asioista. -tontti on yksityiseltä -tontille menee ajokelpoinen hiekkatie -sähkö- ja vesiliittymät lähellä tonttia -tontti on kaadetulla metsä alueella -omakotitalo tonttiSiinä oli asioita jotka käy ilmi myynti-ilmoituksesta. Mitä kaikkea minun tulisi ottaa huomioon? Mitä kaikkea vielä pitää kysyä myyjältä?
1976_495066416_201241095546.jpg
Artikelit
Artikkelit ovat iso osa palvelun sisältöä
20105_21607.jpg
Kastelli-paritalo Kultaranta Resortissa
Kultaranta -Asuminen ja Vapaa-aika 2010 -tapahtumassa esitellään rakenteilla oleva Kastelli-paritalo. Tapahtuma alkaa torstaina 6.5. ja jatkuu 8.5. asti. Tervetuloa tutustumaan Kultaranta Resortin alueelle rakennettaviin ympärivuotisiin asuntoihin. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.Asu siellä missä voit harrastaa ja nauttia elämästä!Katso tiedot Kastelli-tapahtumista...Ajo-ohje...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton