Sisäseinät ovat lattian ohella kenties näkyvin osa huonetiloja. Seinät luovat perustan koko sisustukselle, ja niiden tulisi sopia yhteen lattian, katon ja muun tilan kanssa. Seinät voivat olla väritykseltään neutraaleja, jolloin ne luovat helposti täydennettävät puitteet muille yksityiskohdille. Toisaalta ne voivat hallita koko yleisilmettä. Tärkeintä kuitenkin on, että maalaustyö on oikein ja huolellisesti tehty.

Mitä maalataan?

Mikä on maalausalusta? Onko kyseessä uusi vai aiemmin käsitelty pinta? Onko alustana rakennuslevy, tasoitettu betonipinta vai kenties puupaneeli? Mikä on maalattavan huoneen käyttötarkoitus? Onko kyseessä kostea tila vai vaikkapa makuuhuone? Kaikki nämä seikat vaikuttavat tuotteen valintaan. Ja mikäli kyseessä on aiemmin käsitelty kohde, oikean tuotteen valintaa auttaa tieto aiemmasta pintakäsittelyaineesta.

Miksi maalataan?

Kun kyseessä on uusi pinta, esimerkiksi vastikään asennettu rakennuslevy tai sisäverhouspaneeli, maalauksen tarkoituksena on kaunistaa ja suojata pintaa. Jos taas aiemmin käsitelty pinta halutaan maalata uudelleen, syynä voi olla joko huonokuntoisen pinnan kunnostus tai yksinkertaisesti vain värisävyn vaihto. Maalauksen perimmäinen syy vaikuttaa myös siihen, miten pinta tulee esikäsitellä ennen maalausta.
Tuotteen valinta
Tuote valitaan kiiltoryhmän ja tilan mukaan. Himmeä viestii rauhaa ja sopusointua, kiiltävä dynaamisuutta, se saa värit hehku...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan